Mojzo píše:
Já to zkoušel, měl jsem velký kaz na stoličce, který pak už i začal bolet. Nakonec to dopadlo tak, že jsem omylem kousnul do kamenu ve špatně umytém salátu a kus té stoličky mi odpadnul, takže jsem i tak musel k zubaři a tam mi nakonec spravil i ten kaz.
- Zkoušel jsem na několik měsíců omezit cukr na úplné minimum (klasický cukr nejím, spíš tím myslím ovoce a med)
- dával jsem k tomu velká dávky K2 MK4+MK7 (cca 1G denně) + vitD3 (byl jsem pak i na 40 000 IU denně) + hořčík malát (600mg denně elementárního) + hořčík bisglycinát (200mg elementárního) + čaje z přesličky a kopřivy kvůli křemíku + jsem měl nějaké tablety s přesličkou + jsem užíval i homeopatika "silicea"
- pak jsem si dělal hodně hovězích vývarů. jedl i co nejvíc šlach a křupavek
- užíval jsem mořskou plazmu kvůli minerálům
- eliminoval jsem hlavně rostlinné oleje a nejedl jsem nic smaženého nebo dělaného na rostlinných olejích
Po několika měsících jsem si teda zub úplně urval, takže jsem ho musel jít spravit, k žádnému zlepšení mi ale vůbec nedocházelo a byl jsem z toho hodně zklamaný, protože jsem myslel, že mi právě kaz úplně zmizí kvůli tomu vit. K2.
Pak by na zuby měl pomoct i bór a mangan, ty jsem ale neužíval. Celkovou zkušenost mám teda negativní, i když jsem toho užíval velké dávky a neviděl jsem ani minimální zlepšení.
O pár příspěvků výše jsem to rozepisoval víc, co beru, pak jsem to ještě mnohem víc navýšil, ale bohužel nepomohlo.
Já měl za to, že je třeba remineralizovat a odkyselit.... + možná něco regenerativního.... Někdo další prosím, nějaké zkušenosti?