martinl458 píše:
Ďakujem za odpoveď. Skúsim teda ten olivový olej. Ten hydrogenuhličitan draselný som našiel len v obchode pre vinárov, ale nepoznám čistotu produktu. Toto je katastrofa táto naša krajina. Ešte som to našiel u Vás v čechách, ale dám tomu šancu a v pondelok skúsim lekáreň. Nemáte aj nejaký recept na lupiny vo vlasoch? Mám ich neskutočne veľa a skúšal som kadejaké šampóny, ale nepomohli. Viem, že to bude od asi zahlienenia čriev, ale je to nepríjemné keď je človek obsypaný. Zatiaľ sa len oprašujem. Niekde som čítal, že by mohol pomôcť petrolej na umytie hlavy. Je to asi hlúposť, ale keď budem v koncoch som schopný to vyskúšať. Potrebujem ešte poznať Váš názor na sirnu patlaninu. Vždy mi neskutočne chutila a aj teraz sa mi zbiehajú sliny, len či je to teraz vhodné. Ďakujem za odpoveď.
Lupy mohou mít více příčin ale vlastní problém je seboroická dermatitida. Je spojena s přítomností plísně Malassezia. Ta je přítomna na pokožce hlavy i u zdravých jedinců, u pacientů se SD její množství nebývá zvýšeno. Logicky tedy zase končíme u střeva protože plísně vždy potřebují nějakou základnu živin tedy střeva. Pokud použijete něco na povrch pokožky i ten petrák teoreticky tím zlikvidujete momentální kulturu plísně na hlavě, nicméně jak účinek odezní při zachování primární příčiny se opět objeví znovu. Sirná patlanina by předpokládám problém představovat nemusela, efektivně tlumí zánět a tím vyzdraví střevní stěnu.