Dagmara píše:
Začínala jsem do 50 ml destilky pár kapek DMSO a 500 mg karnosinu.
Dobrý den všem,
chci zkusit roztok DMSO s karnosinem na zákalky ve sklivci, ale mám problém s tím karnosinem. Na adrese uvedené v původní citaci ho již nemají, takže bohužel nevím, o jakou
formu karnosinu přesně šlo. Ale stejně jsem na Internetu nenašel nic jiného než L-carnosin v kapslích - koupil jsem ho nakonec zde:
https://www.pilulka.cz/gymbeam-l-karnosin-60-kaps-ano-ne-smes-kapslovy. Problém je, že se mi nedaří ho rozpustit - roztok tvořený 10 ml destilky a 0,2 ml konc. DMSO je po přidání 100 mg karnosinu spíš emulzí. Nejspíš to mají na svědomí přídatné látky z kapsle (magnesium stearát, krystalická celulóza...). Teď těch 10 ml můžu bez obav asi tak akorát vypít, ale kapat si tu nehomogenní směs do očí odvahu nemám. Nebo jen stačí to přefiltrovat ? Bohužel podrobnosti k tomu carnosinu v příspěvku na 7. stránce nebyly.
Máte s tím přidáváním karnosinu k roztoku DMSO někdo zkušenosti ? Jako mohu si samozřejmě připravit čistý roztok jen s DMSO, ale ten L-carnosin není zrovna nejlevnější a bylo by škoda ho nevyužít tímto způsobem, když to zde již někomu pomohlo...