Citace:
Xion píše:
Tak konecne som sa vytrenoval na uroven, ked viem vyvratit 9 - 9,5 deci z jedneho litra, a to asi behom 2 minut. Chcem sa podelit s vlastnou skusenostou, pre ludi, ktori by mali podobny problem, ako ja, teda prilis slaby zaludok, ktory spociatku nedokazal vyvratit ani 2 deci.
Mne osobne, sa to robi horsie postojacky. Najlahsie sa mi to robi ked klacim na kolenach a som v predklone (do lavora), ostatne podla Jardoveho navodu, teda zagulatit chrbat, atd...
Co mi vsak na vyvolanie reflexu najviac zabralo, dokonca tak, ze si nemusim vobec strkat prsty do hrdla, ale ked tak, iba na zaciatku kym ma prvy krat napne, je jedno brusne cvicenie z jogy.
Normalne sa robi tak, ze v sede sa nadychne nosom do brucha, a hned nato sa prudko ustami vydychne spolu so stlacenim brusnych svalov, ako to len ide. V tomto stave je brusna dutina maximalne scvrknuta, a vtedy sa prevedie masaz brusnych svalov rychlym vyduvanim a vsuvanim brusnej dutiny. Ked sa tato technika urobi v predklone, s litrom vody v zaludku, vyvola zvracanie ovela lepsie, ako ked sa iba tlaci rukou na zaludok. Dolezite je vsak vydychnut vsetok vzduch.
Mne to dokonca ide tak lahko, ze ani nemusim strkat prsty do krku, ako som spominal vyssie, a teda technika prejde uplne hladko. Takisto vyhoda je, ze sa premasiruju brusne organy a voda zaludok lepsie vyplachne.
Zdravím.
Dneska jsem udělal výplach v kleče podle Xion (bez těch břišních cviků). A i když mi to šlo celkem dobře i ve stoje musím říct že je tohle mnohem pohodlnější, člověk se tak snadno uvolní a jde to hladce.