playaa píše:
Dobry den,
Zrovna bojuji podruhe s koronavirem (v obou pripadech potvrzeno testem kvuli zamestnavateli) Je mi 36, nemam zadne zavazne zdravotni problemy, a teda
az na prvnich cca 24 hodin, kdy nastup te nemoci a gradace az do jisteho bodu zlomu byla velmi neprijemna (tepovka jak blazen, bolest hlavy, slabost) si nemam nac stezovat, ale je tady jeden detail.
V obou pripadech jsem mel prvni zhruba 2-3 dny hrozive zabarvenou moc, temer jako by se ze me lilo cervene vino. Tento stav se vzdy po par dnech vratil do normalu,
ale vypadalo to opravdu hrozive. Docetl jsem se ze ve vaznych pripadech je krev v moci docela casta. Ja bych vsak muj prubeh zavaznym nenazyval.
Myslite si, ze mi to jen trochu proverilo ledviny, nebo se mam bat nejakeho dlouhodobeho poskozeni?
Asi bych mel dat pivu na nejaky cas sbohem, a nejak ty ledviny podporit, meli byste nejake doporuceni?
Za daných okolností bych si skočil do laborky a nechal si jako samoplátce udělat vyšetření cystatin C což není zase tak drahé tuším cca 300,-Kč a podle výsledku zvážit zda si je třeba dávat pozor. Pokud bude výsledek na spodní hranici rozpětí asi bych nic neřešil. Jinak prolévat nějakou dobu ledvinovým čajem a mělo by to předpokládám stačit.