mabi píše:
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu, jak se zbavit nebo velmi omezit křečové žíly v pánevní oblasti. Trpím tlakovými velmi nepříjemnými bolestmi úplně dole v podbřišku. Bolesti jsou doprovázené trvalým pocitem nutkání na močení, který je asi nejhorší. Před několika měsíci jsem trpěla častými záněty MM a díky radám na Vašem fóru jsem se jich zatím zbavila i tím, že se snažím udržet pH moče relativně stabilní, i když mi pH kolikrát vyletí na 8 a pak za 2-3hod. zase spadne na 6.
Podle vyšetření u doktora se nyní o žádný zánět nejedná a údajně jde o bolesti způsobené křečovými žilami. Bolesti jsou bohužel trvalé a zatím mám vypozorováno, že při zvýšené námaze dojde k jejich zesílení. Bolesti trvají nepřetržitě již měsíc a neustupují. Předepsal mi Detralex.
Před 4 měsíci jsem byla na laparoskopickém vyšetření MM, kde mi doktoři upozornili na větší výskyt křečových žil kolem močového měchýře, dělohy a střev, takže věřím, že za bolestmi mohou být tentokráte opravdu křečové žíly. Velmi bych uvítala, pokud byste mi poradili, jaké přípravky (byliny, mast....aj.) a v jakém množství nebo intervalu mám užívat, abych se bolestí plynoucích z výše popsaných křečových žil zbavila nebo alespoň významně omezila. Křečové žíly způsobují otoky (záněty?), které pak dost bolí.
Již z dřívějška beru na MM a celkové posílení organismu lichořeřišnici, vitamín C ca. 4000mg. denně, B1 a B5, a kanadské brusinky.
Zde na fóru jsem se dočetla o užívaní chloridu hořečnatém(nevím dávkování), ale raději, bych znala Váš názor, protože se v mém případě jedná o křečové žíly kolem vnitřních orgánů, pravděpodobně vzniklých po mých třech porodech. Případné bylinky u Vás ráda objednám.
BMI mám 20 a již dříve jsem absolvovala očistu tlustého střeva.
Děkuji.
U křečových žil je víceméně jistý nedostatek hořčíku a dávkování je zde popsáno, tak to trochu prohledejte. Na srovnání nadledvinek, proti zánětům, by to chtělo také lékořici a možná by bylo vhodné vyzkoušet kombinaci béček na homocystein, případně se kouknout po nějakém blízkém pracovišti, kde vám ho dovedou změřit. Pokud bude vysoký, může se na tom také podepisovat.