Vševěd píše:
Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso.
Další zásadní věc je okamžitě při prvních příznacích herpesu mazat herpesinem - mastí obsahující acyklovir. Tak se tomu herpesu dá účinně předejít, ale musí to být co nejdřív.
Když ale čtu, jak popisujete že máte opary prakticky nepřetržitě, nejsem si jistý, že trpíte skutečně na opary, ty se tak často nikomu nedělají. Obvzlášť na kůži. Jsou to skutečně mokvavé puchýřky, které popraskají a změní se ve strupy? Obzvlášť na kůži to bolí jako čert, nechce se mi věřit, že to máte skutečně tak často.
Překyselení je bezesporu problém, nicméně v tomto případě to s oparem nikterak nesouvisí.
Zdravím, mě na opary lysin moc nepomáhá, beru 1 čajovou lžičku denně a Bkomplex. Myslíte, že mám brát víc toho lysinu?