Citace:
Máte pravdu, že duše je vždy nadřazena tělu a pokud tělo strádá, nemůže být duše v pořádku. Opravdu je potřeba se nad sebou zamyslet a dát si do pořádku duchovno, teprve potom může správně fungovat i fyzické tělo. Je otázkou zda je potřeba věřit v křesťanského boha, protože každý má jinou představu o tom, co je bůh a jak případně vypadá, což mě připadá jako naprosto nepodstatné, ale důležité je přijmout jako fakt smrtelnost těla a nesmrtelnost duše.
Predstavy jsou nepodstatne, protoze nepochazi od Stvoritele ale od stvoreni, ktere ho odmita.
Podstatna je totiz jen pravda.
A protoze pravda je nepristupna cloveku, proto musel prijit On a rici:
Já jsem cesta, i pravda, i život. Žádný nepřichází k Otci než skrze mne.
Já jsem přišel ve jménu Otce svého, a nepřijímáte mne. Kdyby jiný přišel ve jménu svém, toho přijmete.
Proc? Protoze clovek nenavidi Pravdu=Boha. Proto lide prijimaji vsechno mozne a cokoli jineho, jen ne Pravdu.
Ti zajisté, kteříž jsou podle těla živi, chutnají to, což jest těla, ale ti, kteříž jsou živi podle Ducha, oblibují to, což jest Ducha.
Nebo smýšlení těla jest smrt, smýšlení pak Ducha život a pokoj,
Protože smýšlení těla jest nepřátelské Bohu; nebo Zákonu Božímu není poddáno, a aniž hned může býti.
Protož ti, kteříž jsou v těle, Bohu se líbiti nemohou.
Pokud neexistuje Buh Bible, nemate se vubec ceho bat = nemate co ztratit.
Pakli existuje - protoze vice moznosti neni, pak jako jeho odpurce ztracite celou vecnost, a v casnosti nemate v moci ani svuj pristi nadech.
Pokud vsak ctite alespon zakon predbezne opatrnosti, ktery je bran v uvahu u velmi vaznych zalezitosti naprosto vsude, pak nemuzete zodpovedne rici, ze Buh Bible neexistuje, a opatrite si tak spolehlive informace, jak jen mohou byt.