Xrazovy_nick píše:
RETARD Xion sa zas a znova ukázal... Píšeš, ako keby sa Himaláje tiahli cez
celý obvod "Zemegule", a aj to len a iba rovník, alebo nultý poludník, a tak by vytvorili
ROVNOMERNÉ veterné podmienky pri točení sa FAKE "ZEMEGULE",.....
Hlupáčik, keby Himaláje na modeli "fake Zemegule" mali vplyv na pohyb atmosféry Zemegule (a oni by mali,
!KEBY! sme žili na Zemeguli), zasiahlo by to CELÚ "Zemeguľu",
!ale! v niektorých oblastiach intenzívnejšie, v niektorých menej intenzívne, v iných takmer vôbec. Znamenalo by to, že niekde (konkrétne miesta ktoré by sa nemenili, pretože aj Himaláje sa po Zemi NEPOHYBUJÚ) na Zemeguli by bol NEUSTÁLY vietor (a vždy prakticky rovnakej intenzity ALE AJ SMERU!!!), a zoskoky parašutistov na rôznych svetadieloch (dajme tomu Afrika verzus Severná Amerika verzus Ázia, Austrália, atď) by vytvorili ÚPLNE INÝ VÝSLEDOK čo sa týka ich dopadu...Niekde by dopadli desiatky kilometrov mimo bodu na Zemi pod lietadlom, z ktorého skákali, niekde by dopadli desiatky metrov mimo ten bod. PRI ROVNAKOM MANÉVROVANÍ......
Už prestaň, si vyslovene neinteligentný človek, Xion. SERIÓZNA OTÁZKA .... stále si vegán/takmer vegán? Ak áno, jasný dôkaz (o ktorom sa inak dávno vie), že vegánska strava dostatočne nevyživuje mozog.
ĽUDIA, OPLATÍ SA BAVIŤ S RETARDOM XIONOM, keď podľa neho udieranie Himaláji do vzduchovej atmosféry vytvára ROVNOMERNÚ ZOTRVAČNOSŤ PRÚDENIA VZDUCHU nad celou "Zemeguľou"?
Tento cvok (Xion) v podstate tvrdí (aj keď si to sám z dôvodu jeho absencie zdravého rozumu neuvedomil), že je jedno, akú plochu má lopata ktorou odhadzujeme hlinu, pretože každá lopata po zasunutí do hliny pri totožnej technike nabereania pojme rovnaké množstvo hliny..... Je jedno, akú dĺžku má pracovná časť (čepeľ?) stierky, ktorou umývač okien umýva auto... Či 10cm, či 30cm.... Každým "sterom" AJ TAK zotrie ROVNAKÚ PLOCHU špiny zo skla, ktoré má šírku napr. 150cm...
PODĽA XIONA JE JEDNO, že obvod fake "Zemegule" je (akože) 40 tisíc kilometrov, a Himaláje majú dĺžku 2500km...... Podľa neho Himaláje budú vytvárať ROVNOMERNÉ prúdenie atmosféry (spôsobené točením sa "Zemegule") KDEKOĽVEK na svete, a je jedno, či budú mať dĺžku 2500km (malý výsek obvodu "Zemegule), alebo 40 000km (obvod "Zemegule")..... Xion, tvoja funkčná predstavivosť je žalostná. Mimochodom prečo "elity" cez rôzne "hollywoodske hviezdy", spevákov/speváčky, atď chcú rozširovať (hoci teraz sa na to takmer "prdí", je tu už totiž "covid", je tu "vojna na Ukrajine", a nová fake pandémia začne v roku 2025, ak nie skôr) pretláčajú do éteru mainstreamových médií VEGÁNSTVO? Nie len z dôvodu oveľa horšej plodnosti žien a mužov na vegánskej strave (pokiaľ jej holdujú niekoľko rokov), ALE (!) rovnako z dôvodu zmeny myslenia a vnímania človeka........ Priemerný vegán je v priemere oveľa menej priebojný (ak sa nebavíme o rozširovaní vegánstva...) a oveľa menej mužný, než muž, ktorý pravidelne konzumuje živočíšne potraviny.
A Xion, PROSÍM, teraz mi tu nepošli odkaz na videá nejaký FAKE vegánov, ktorí berú steroidy, dostali kráľovsky zaplatené, a tvrdia, že také postavy majú vďaka cvičeniu A ZÁROVEŇ vegánstvu...
Choď s myšlienkou vegánstva medzi prírodných ľudí (ešte nejaké kmene, ktoré konzumujú čisto svoju - ulovenú a vypestovanú - stravu existujú), začni im vysvetľovať aké je to super, a ja ti ručím za to, že bude zázrak, ak stamadiaľ neodídeš bez rozbitých úst alebo zlomeného nosa, či "priškrtený".....
Ovca z opačného košiara (než nejaký bežný relatívne mladý muž, ale ateista), to je Xion.............
S tym retardom chod vies kam...
a ty si vazne myslis, ze Himalaje su jedine pohorie, co vytrca nad dokonale hladkou Zemou? Uz len na tomto vidno, ze nemas zaklady logickeho myslenia. Samozrejme vedla Himalaji je dalsie ine pohorie, nie az tak vysoke, a za nim zas dalsie.
Okrem toho, vzduch ma brutalny odpor pri takych objemoch a rychlostiach. Aj 1km kubicky vzduchu nieco vazi, takze nemoze sa pri tej rychlosti rotacie 500m/sec a pohori, ktore tiahne do boku aj cele stovky kilometrov, len tak rozostriet a obliezt ho bokom, alebo vrchom. Samozrejme, v prvom momente by to vytvorilo obrovske vetry, a vzdusne viry... ale casom, ako by Zem rotovala stale tym istym smerom, by sa vzduchova atmosfera zladila s pohybom zeme... lebo v prirorode to funguej tak, ze rozne cykly, vybracie a energie sa harmonizuju, a vsetko, co stoji v odpore a je mensie, nemoze vynakladat odpor neustale... casom sa podvoli. A ver tomu, ze atmosfera vs Himalaje a ine vysoke pohoria - vyhraju Himalaje a Zem.
Dalej, co ti uchadza, je, ze samozrejme, su aj ine sily, ktore sposobuju vietor, zmena tlaku, teploty, aj vlhkosti vzduchu, ako sa vyparuje voda z oceanov, a jazier... ja netvrdim, ze by neboli ine vetry a ine smery prudenia vzduchu, ale tie su viacmenej nahodne a mensie... kedy si videl vietor zo zmeny teploty alebo tlaku, ist rychlostou 500m/sec? Vacsinou to sposobi pohyby vzduchu len mierne alebo pomale... od 5m/sec do 20m/sec.
Mozes si pozriet tabulku,
https://www.in-pocasie.sk/clanky/vse/be ... -stupnica/Uz vetry nad 20m/sec su velmi silne, az vychrice. A my sa tu bavime o pohoriach hybajucich sa 500!!!! m/sec... nechci vediet, co by to spravilo s atmosferou, keby vzduch stal. Pri takych rychlostiach a odpore vzduchu, by sa uvolnovala neskutocna energia trenim, takze vsetky pohoria by boli zachvilu zerave, ako ked asteroid prudi vzduchom. V kazdom pripade, vzduch by sa casom podvolil, neostal by stat. Pretoze je vyrazne lahsi, od pohori a zeme/skal. Aj ked by to povrch hor rozhorucilo, a asi by ich aj dost okresalo (mozno by ostali take hladke ako okruhliaky), casom by vzduch musel povolit, a pohnut sa smerom rotiacie Zeme... aj keby to trvalo niekolko rokov. Nezabudaj, ze najvacsia cast vzduchu sa drzi do 5km, potom je atmosfera uz prilis riedka, a na Zemi mas velmi vela pohori, co vytrcaju do tejto vysky. Neviem, odhadnut, kolko by to trvalo, ci niekolko rokov, alebo az storoci, ale casom by sa vzduch pohol tym smerom, a rozhybal (kedze sila, ktora by na neho posobila rotaciou Zeme, by bola konstantna). Samozrejme, by sa aj spomalila rotacia Zeme o nejaku velmi malu cast, ale na rozhybanie pomerne lahkej atmosfery, by nestratila vela energie.
Samozrejme, tento stav je nerealny... lebo atmosfera sa formovala postupne (vzduch vznikal v procese vytvarania Zeme) postupne, nie naraz, a tak, pri malom objemea dlhom casovom useku niekolko milionov rokov, sa vzdy od zaciatku hybal spolu s atmosferou... nikdy sa "nezastavil" a nepostavil sa jej na odpor. Takze ten stav, cisto hypoteticky, ze vzduch v tomto objeme , co tu mame, by odrazu stal, je nerealny v realite, je to len simulacia abstraktnej udalosti, co by sa stalo, keby odrazu zastal. Nastal by koniec zivota, kedze trenim by vznikla neznesitelna teplota, vsetko by sa rozhorucilo, a este k tomu by zacali obrovske vetry, vichrice a hurikany, ktore by mohli trvat aj tisice rokov, kym by sa atmosfera relativne ustalila (to by nastalo vtedy, keby uz zacala rotovat spolu so Zemou).
Vidno, ze mas proste chyby v logickych uvahach, uchadzaju ti niektore dolezite prepojenia, a tak sa ti vytvaraju nerealne fantasmagorie toho, co je mozne, a ako sa co mohlo stat. Napriklad, si predpokladal, ze vzduch by stal, a Zem by sa tocila rychlostou 500m/sec, a ten vzduch by akoze co robil nad tou Zemou? Ty si videl nieco ist 1800km/h (to je rychlost, ktorou by rotovala Zem vzhladom na vzduch, keby bol staticky vzhladom na polohu Zeme), to je 2x rychlejsie, nez gulka vystrelena z pusky... a zo vsetkymi tymi vycnelkami, niektore velke ako Himalaje, uvedomujes si, kolko energie a trenia by tam muselo vzniknut?
Najhorsie na tebe je, ze za chyby, ktorymi trpis, obvinujes inych... akoze nevedia logicky mysliet, spajat veci, pritom sam nimi trpis. A ze ostatny su hlupi a retardi, pritom tuto definiciu dokonale splna flat earther. Ty si ako ten clovek z vtipu, co ide v protismere na dialnici, a vsetkych okolo obvinuje, ze idu v protismere. Bohuzial, hlupak si svoju hlupost neuvedomuje, poklada ju za mudrost s tymi chybajucimi koleckami, je to jeho vnutorny stav, v ktorom funguje.
Ja len dufam, ze raz zmudries, a budes sa za tieto prispevky hanbit. Sa aj bojim o tvoje dusevne zdravie, ked to zistis, asi poziadas o zmazanie vsetkych tvojich prispevkov. Videl som to par ludi v historii uz urobit, ked zistili, ze boli cele roky v iluzii.
Ja som tajne dufal, ze po rokoch si uz snad zistil, ze Zem nieje plocha, ale presne naopak. Si este agresivnejsi a utvrdenejsi vo svojom omyle, a ocakaval si od ostatnych, ze to uz snad pochopili a ohlupeli. Ale nie, oni neohlupeli, a to ta robi agresivnejsim. Naopak, ja som sklamany z teba... tajne som dufal, ze si uz po rokoch zistil, ze si v omyle, ale zacinas sa ukazovat ako beznadejny pripad.