Ahojte.
Dám si záležať na forme tohto príspevku. Cieľ - napísať čo najprehliadnejší príspevok, bez množstva zátvoriek...
Idem na to...
Som presvedčený, že mám duševne alebo psychicky chorú rodinu. Mám malú rodinu. Tvorím ju ja, mamka, sestra, dedko, teta, strýko, bratranec - ten je ale "mimo" býva v zahraničí, takže to nepočítam. To je všetko.
Hneď na začiatku musím podotknúť, že som si vedomý svojich vlastných osobnostných chýb, a nikdy som nemal problém ozvučiť ich či už pred členmi rodiny, alebo pred kamarátmi, prípadne bývalou partnerkou. Takže nekritizujem svoju rodinu z pozície mňa ako "majstra sveta".
Rád by som popísal chyby členov mojej rodiny. Myslím, že sú to chyby z objektívneho uhlu pohľadu.
Mamka : Je to dobrá žena, ale...
Jej chyby:1. Emočne (nie inteligenčne) je na úrovni malého dieťaťa. Nie, nepreháňam. Myslím to smrteľne vážne. Akurát sa "nehádže o zem"
2. Jej urážlivosť je obrovská.
3. Nie je schopná urobiť pre svoje zdravie takmer úplne nič. Ak chcem aby pila bylinkový čaj, s čím chuťovo problém nemá, MUSÍM JEJ HO VARIŤ DO TERMOSKY NA RÁNO. Keď chcem aby jedla pohánku, MUSÍM JEJ JU NAMOČIŤ, atď, atp....... PRoste keď chcem aby žila zdravo, MUSÍM SA O TO POSTARAŤ JA.
4. Celé roky jej hovorím že silné svetlo pred spaním škodí spánkovému rytmu a celkovo zdraviu, ale ona si umyje tvár a odmaľuje sa aj tak tesne pred spaním, pod silným svetlom, aj keď je doma už celé hodiny...Robí tak VŽDY.
5. Je pre ňu dôležitejšie pretrieť nábytok smradľavým chemickým Prontom, než si zacvičiť.
6. Majsterka sveta vo vyhováraní sa NA INÝCH.
Sestra : Ani neviem čo napísať...
Jej chyby:1. Prvé dva body má totálne spoločné s mamkou, čiže emočne na úrovni malého dieťaťa. Čo sa urážlivosti týka, tak...dotiahla to do extrému. Nepoznám urážlivejšiu osobu, než je ona, a ani si urážlivejšiu osobu neviem predstaviť.
2. Ak s ňou v niečom nesúhlasíte, a nie je doslova totálne bezvýznamná vec, urobí PEKLO. Uvediem príklad z dneška. Bola u nás (ja a mamka) na návšteve. Chcela si v kuchyni zapnúť svoju obľúbenú srbskú a tureckú hudbu (
) a chcela ,aby som jej na to požičal prenosný BT reproduktor, nech to neznie len z mobilu. Slušne som odmietol. Proste som nemal chuť počúvať tú hudbu, ALE NEZAKAZOVAL SOM JEJ ZAPNÚŤ SI JU (!). Len som to nechcel podporiť tým, že sa zapne cez môj reprák. Viete ako to skončilo? Keby sestra s mamkou boli mentálne zdravé, povzniesli by sa nad to, a hudba by hrala z mobilu. Ale oni mentálne zdravé nie sú, a tak to skončilo tak, že sestra odišla v agónii plaču, mamka plakala tiež, a stal som sa NENÁVIDENÝM oboma. Hľadáte v tom logiku? Márne. V správaní mentálne chorých ľudí nehľadajte logiku. Keď majú dospelí ľudia emočnú úroveň malých detí, niet sa čomu diviť...
3. Keď je sestra "v riti", tak urobí všetko pre to, aby spolu so sebou stiahla aj mamku, aj keď mamka s tým nemá nič spoločné. A robí tak odjakživa....... Myslím, že toto je jeden zo znakov psychopatie, nemýlim sa, či?
Teta : Bezdetná 50-tnička.
Jej chyby : 1. Emočne na úrovni dieťaťa
2. Rovnako extrémne urážlivá ako moja mamka a sestra. Keď som svedokom jej (a ich) extrémnej urážlivosti za totálne banálne veci, vrie to vo mne, a nikto sa mi nemôže diviť...
To je asi tak všetko....
Dedko : Má na konte dvojciferný počet zlepšovákov v obore v ktorom pracoval. Zarábal slušne, mal pod sebou okolo 100 ľudí.
Jeho chyby : 1. Pasuje sa za znalého aj takých vecí, o ktoré sa nikdy nezaujímal. A je pripravený sa "naťahovať" v tom, že on má v týchto veciach pravdu. Je to totálne iracionálne. Je a bol taký vždy.
2. Umýva riad vo vode, ktorú si zohrieva v čajníku... Takže za pracovných čias mal pod sebou 100 ľudí, chodieval cez víkendy na fušky, ešte na dôchodku (boli už eurá) dostával ako stavebný dozor 10€ na hodinu, jazdí v 28 ročnom aute, a je schopný nechať si vŕtať kleno pre cenu teplej vody zohrievanej cez kotol, a na základe toho si dlhoročne, minimálne posledných 20 rokov, zohrieva vodu na umývanie riadu, aj keď na to ABSOLÚTNE VôBEC nie je odkázaný. Samozrejme tak musí umývať vodu každý, kto tam umýva riad.
3. Prísť k nemu na návštevu je viac-menej utrpenie. Jediný "program" aký bol za čas odkedy ho vôbec vnímam schopný urobiť, bolo grilovanie pod altánkom na záhrade. A to asi 3x ročne. TO JE VŠETKO. Keď k nemu prídeme na návštevu, správa sa ako keby bol doma sám, akurát mu jeho dcéry (mamka a teta) celý deň pracú a varia a žehlia, ako každý týždeň. Akurát k tomu dostane ešte "bonus" - má sa s kým rozprávať.
4. Je u neho SMRAD. Pretože jedným zo znakov jeho mentálnej poruchy je to, že "KEĎ SA KÚRI, VETRÁ SA 2X DENNE NA DVE MINÚTY". Takže keď sme u neho v obývačke niekoľko hodín, dvere sú pozatvárané aby "neunikalo teplo" na chodbu, a ja chcem vyvetrať, TAK SOM "PROBLÉMOVÝ" AJ Z POHĽADU MAMKY A TETY, nie len jeho. Problémový, PRETOŽE CHCEM VYVETRAŤ, A TÝM "VYPUSTIŤ PENIAZE ZA KÚRENIE Z OKNA VON"... To, že u neho na návšteve veľa zývame, čo doma NEZVYKNEME, to je len náhoda, nebude to predsa z dôvodu nedostatočného obsahu kyslíka vo vzduchu...
5. Pravdepodobne nevydedí svojho syna (čítajte ďalej, pochopíte, prečo je to považované za "mentálnu chorobu")
Strýko : Vekom 40-tnik. Stavbár (nemusím upresniť). O panictvo prišiel na SOU-čku s cigánkou, a to bola osudová chyba v jeho živote...
Jecho chyby :
1. Notorický klamár alebo "vymýšľač", ktorému bohužiaľ už nikto z rodiny nemôže dôverovať ani v to, keby prisahal, že za posledný týždeň bol aspoň raz na veľkej potrebe...
2. Naletel množstvu žien (CIGÁNKAM)!!!, ale dodržiavajúcich hygienu), ktoré "dotoval" so svojej celkom slušnej výplaty. Odhadom na nich mohol minúť desiatky a desiatky tisíc Eur tým, že platil celé nájomné za nich keď u nich býval, platil stravu pre všetkých "v byte", či už šlo len o jeho a ženu, alebo o jeho, ženu a dieťa. A to aj keď chodil na týždňovky a doma bol len cez víkend. Pritom mohol kľudne bývať u dedka vo veľkom dome a platiť len nejakých 50€ mesačne "za izbu"...
3. Keď mal 20, splodil syna. Po pár rokoch sa s partnerkou rozišli, a o syna sa prestal zaujímať. Bol obrovský problém s tým, aby mu platil výživné - PRETOŽE PRACHY DÁVAL CIGÁNKAM, vždy takej, s ktorou bol "vo vzťahu", kde bol finančne zneužívaný. SYN MU PROSTE NIKDY NEBOL "PREDNEJŠÍ".
4. Za pubertálnych čias pretelefonoval na "erotickú linku", niekedy v roku 1993, a teraz sa podržte......... 30 TISÍC KORÚN SLOVENSKÝCH.....
5. Ak ho nechytil revízor 60x za život, tak ani raz. Chodil na čierno, AJ KEĎ NEMUSEL, pretože peniaze na lístky/mesačník vždy mal.
6. Jedným z "najlepších kamarátov" bol za pomoci nejakého sofistikovaného podvodu oj*baný o 3 izbový byt. Byt, ktorý mu KÚPIL JEHO OTEC vtedy za tuším 800tisíc korún slovenských.
7. Chcel sa "polepšiť", a tak synovi na jeho prosbu dal peniaze na vodičský preukaz. Aby jeho syn z neho aspoň niečo mal, keď od neho nedostal lásku, výchovu, a tak málo peňazí, ako dajú cigáni navštevujúci smetné bedne svojim deťom. No a na druhý deň po tom, ako mu tie peniaze dal, si od neho "POŽIČAL" z tých peňazí toľko, že jeho synovi ostalo 50 (päťdesiat) Eur. Peniaze "na vodičák" synovi už nikdy nedal.....
8. Keď má frajerku a je s ňou pol roka, je schopný pol roka neozvať sa rodine. Keď s ňou skončí vzťah a ona ho "vyhodí z bytu", KTORÝ JEJ ALE PLATIL, tak sa vráti "k ockovi", AKOBY SA NIČ NESTALO.... a správa sa, ako keby bol preč nie pol roka, ale týždeň...
9. Za život si umyl zuby len pár desiatok krát
10. Keď otvoríte jeho veľkú skriňu so šatami, nájdete tam spolu asi 35 kusov tričiek, nohavíc, mikín... Z toho je 30 odo mňa - ktoré po mne ZDEDIL, pretože k*k*t si proste za svoje peniaze nekúpi oblečenie, to radšej bude chodiť v tom istom 20 rokov.
11. Na Vianoce dal mnoho krát darčeky deťom jeho "frajerok", ale svojmu synovcovi a neteri nedal darček...........ANI RAZ, nikdy. A teda samozrejme ani my dvaja jemu. Hlavná vec, že dnes príde na návštevu (nič nezmôžem, to je mamkyn byt), a mám mu niečo nastaviť v mobile.
12. Jeho kreditnú kartu spravuje moja teta. Keby tak nebolo, do dvoch dní minie celú výplatu - A PRITOM SI NEKÚPI NIČ NA SEBA, ANI NIČ SEBE - možno okrem cigariet a piva. Všetko by rozj*bal na nejakú k*rvu z bordelu, pozval by kolegov na drahé pitie, atď, samozrejme rodine ANI EURO.
13. Požičal si auto od partnerky svojho syna na "hektické tri dni", a vracal jej ho dva mesiace... Čítate dobre... Vrátil jej ho s prázdnou nádržou a so sfúknutou gumou - ešte raz - čítate dobre.
14. Dokonca som za neho X krát rýľovať dedkovu záhradu...NEMAL SOM NA VÝBER! Pretože ďalším zo znakov psychopatie mojej rodiny je to, že NEMÁM NA VÝBER. Neviem rýľovať, a vedel som, že môj "dedko truhlík večný kritik" zas skritizuje to, že som neporýľoval presne tak, ako ON CHCE. Chcel som to vyriešiť po svojom - zaplatiť niekoho ZO SVOJICH, aby porýľoval záhradu. Nejaký človek, ktorý to fakt ovláda. NIE, NEMOHOL SOM.....ZAKÁZALA MI TO RODINA...pretože "Dedko by to psychicky nezniesol....UROBÍŠ TO TY, NEMÁŠ NA VÝBER.... A samozrejme tvoj strýko nebude mať z toho žiadny "postih"... a samozrejme aj keď je kkt najvyššieho zrna, BUDE DETIŤ TRETINU, tak, ako aj jeho dve sestry...
15. Už stačilo.... je toho ešte mnoho, ale už stačilo...
Vyjadrite sa prosím niekto k tomu............Niekto, kto to celé prečítal...
Musel som sa takto "vypísať"..... Je veľmi ťažké vnímať tieto poruchy členov mojej rodiny. Bohužiaľ sa od toho neviem dostatočne odosobniť.
ALE NECH SA K TOMU NEVYJADRUJE NETI. Ukáž, že nie si psychopat, ktorý sa neprestajne vnucuje a vnucuje a vnucuje....