krasnagadgetka píše:
1) Prosím Vás, není mi jasné, v jakých případech je lepší užívat lecitin, cholin, fosfatidylserin nebo fosfatidylcholin?
Našla jsem diskuze u tohoto produktu
https://www.amazon.com/NOW-Phosphatidyl ... op?ie=UTF8 a hodně lidem pomohl s mozkovou mlhou. A četla jsem, že pomáhá snížit kortizol po stresu nebo fyzické zátěži.
2) Pak jsem našla info na netu o tom, že řada vědeckých studií, uvádí, že nadměrná konzumace cholinu (hlavní složky lecitinu) je příčinou deprese. Co si o tom myslíte?
3) Dále jste tady psal, že větší dávky Lecitinu má význam přijímat hlavně formou liposomů. Kde se tato forma zakoupí nebo co to je
4) Moje babička má (teď nevím jestli sníženou nebo zvýšenou) funkci štítné žlázy, můžu jí koupit lecitin?
5) Tohle jsem našla na netu: Nebezpečnou roli má acetylcholin ve střevě, kde existují speciální acetylcholinové receptory, jež podporují buněčný růst (což může vést v patologických případech až k rakovinnému bujení). Nechápu, co tím chtěli říct.
6) Z cholinu vzniká trávicí enzym betain?
Děkuji
1) Rozdíly jsem nikdy nezkoumal, tedy netuším co a proč by mělo fungovat lépe. Prostě já doporučuji lecitin mnohdy i v obrovských dávkách třeba 20 g denně u lupenkářů a nemívám s tím problém, většinou si ho lidé pochvalují.
2) Já jsem se s takovou reakcí nesetkal.
3) Ta se běžně nekoupí musela by jste si je vyrábět.
4) Tím nemáte co pokazit.
5) Je zajímavé že před takto bezpečnou látkou vás varují a před glutamanem sodným který je přidáván prakticky do všeho a rakovinu vyvolává asi mnohem lépe ne a uvádět další příklady snad nemá ani smysl. Rakovina kdekoliv v těle je multifaktoriální záležitost tedy tvrdit že ji spouští jedna látka je hovadina.
6) To si asi pletete s tím že aplikace obou těchto složek snižuje rizikové faktory kardiovaskulárních chorob.