Xrazovy_nick píše:
...
Za duchovný rast je zodpovedná sexuálna energia. Tá je zodpovedná takmer za všetky činy, rast tela, proces... Ak sa sexuálnou energiou plytvá (a plytvá sa ňou napríklad orgazmovaním - tým sa ňou plytvá najviac), duchovný rast človek je znemožnený. Ak človek často orgazmuje, jeho duchovný rast je nemožný. Psychologický rast možným je, ale duchovný rast nie. To sú dve rozdielne veci. To, že kvantum ľudí si mýli psychologický rast s duchovným, to je už ich omyl... Ak tvrdíš, že "orgazmovanie/neorgazmovanie" je vecou vkusu a OBA tieto varianty sú rovnocenné, tak potom vlastne tvrdíš, že na duchovnom raste ľudstva ako celku nezáleží. A pritom to je najdôležitejšou úlohou ľudstva. Takže sa radšej nad tým zamysli a pouvažuj, možno prehodnotíš svoj názor. Ale prehodnotíš ho až vtedy, keď sa sama dovtípiš, že v tejto veci nechybujem. Ja neopisujem teóriu, ale zákon. Akurát sa tým zákonom posledných 11 mesiacov riadim. A čiastočne som sa ním riadil už posledných 15 rokov (orgazmoval som približne 12-16x ročne, takže "predpríprava" u mňa bola).
...
A aby moja reakcia na teba bola úplná, tak ti dám kompliment... Páči sa mi tvoja citlivosť, ktorú je citiť medzi riadkami tvojho textu. A aj nadpriemerný intelekt. A Elišku mi neodporúčaj....Načo by mi bola bezcitná žena (tak ju teda vnímaš, asi to myslíš v zmysle "Eliška & robot")....? V minulosti som trochu skladal hudbu, texty.... Keď som mával sexuálny život, bol som ten najväčší mojkáč a zvádzač. Partnerke som robieval masáže, tancoval s ňou slaďák. Jednej som zložil pesničku, toto je trochu textu z nej :
"...Buď sebe verná, splň si sny - budem sa na nich podieľať. Chcem s tvojou dušou tvoriť tím, a tvojmu telu podliehať...." ... Nie je to romantické?

Ani množstvo pusiniek na hlavičku a tváričku, ktoré tak zbožňujem dávať pri túlení sa? A kľudne aj dvojhodinové lízanie dolných partií? A dlhý (ale nežný) styk so ženou na mne, ktorý neskončí mojim "vybitím sa", a teda bude prebiehať a aj skončí presne tak, ako je zamýšľané mimo obdobia rozmnožovania sa?
No vidíš...Nakoniec by si sa do mňa možno aj zaľúbila... Aspoň do niektorých mojich vlastností a prejavov. Ostanem pre teba záhadou.

Jenomže ne všichni touží po duchovním růstu. A ti, co touží, si ho stejně představují rozdílně. Jestli je duchovní růst nejdůležitější úlohou lidstva, to nevím. Co když lidstvo žádnou speciální úlohu nemá? Vždycky mě rozesměje tenhle citát: „My lidé jsme tvorové, kteří tráví život snahou přesvědčit sami sebe, že naše existence není absurdní.“
To si přede mnou, satanovou dcerou, jako čechráš peří?
Nepochybuju o tom, že jsi romantická duše. Ale ta tvoje romantika má i odvrácenou stranu.
Tvoje písnička by s trochou nadsázky mohla znít i takhle:
Buď sebe verná, (ale vždy uznávej moji pravdu)
splň si sny (kromě těch sexuálních a těch, které mi budou připadat hloupé)
budem sa na nich podieľať. (tím, že ti budu říkat, co je správně a vše ti stokrát vysvětlím)
Chcem s tvojou dušou tvoriť tím, (kterýmu budu šéfovat)
a tvojmu telu podliehať. (než usoudím, že tvoje tělo je dílo satanovo)
Mimochodem, zase až taková záhada nejsi. Ze všech členů fóra (když nepočítám Elišku) jsi záhadný asi nejméně. Z jednoduchého důvodu - při pročítání zdejších diskuzí jsem narazila na mnoho tvých příspěvků, kde docela detailně popisuješ různé aspekty svého života. Nijak jsem se na ně nezaměřovala, ale nedá se jim úplně vyhnout. Z mnohých číší tolik emocí a tolik zvýrazněného textu, že se to hodně špatně ignoruje (což je asi účel). Chceš být vidět a slyšet. Určitě nestíhám registrovat všechny souvislosti, protože nečtu všechno a chodím sem nepravidelně a s velkými přestávkami, a taky něco z toho už možná není aktuální, ale vím o tobě zhruba tohle:
1) jméno
2) město ve kterém žiješ - s matkou a někde jsi zmiňoval i sestru (ani jedna nežije dle tvých představ)
3) hledáš odpovědi a jdeš do hloubky (v kontrastu s obdobími, kdy jsi přesvědčený, že jsi všechny odpovědi už našel a potřebuješ je šířit mezi námi chudáky a neználky)
4) hloubka ale neznamená rozhled ani nadhled a tvoje „vášnivá zapálenost“ vyznívá dost jednostranně a fanaticky (diktátoři byli taky jen vášnivě zapálení, že? srovnávat tě s diktátory ale samozřejmě není úplně vhodné a přesné - máme štěstí, že jsi jen vášnivý diskutér a ne bohatý a vlivný muž s mocenskými ambicemi)
5) jsi citlivý (než začneš obhajovat svoje ideály) a není ti jedno, co se děje se světem
6) máš velkou potřebu sebekontroly a jsi perfekcionista s přílišnými nároky na sebe i druhé
7) špatně snášíš kritiku a nesouhlas

jsi vytrvalý, disciplinovaný a radikální (pokud nejde o internetový půst a tvé dramatické odchody, po kterých se stejně vždycky vrátíš)
9) považuješ se za 0,1% elitu, nadsamce a řadíš sám sebe do stejné úrovně s mystiky a guruy
10) máš pocit, že jsi pochopil smysl všeho a prokoukl největší celosvětová spiknutí
11) horší už je to s prokouknutím reklamních triků (typu Eliška)
12) když nepočítám pana Jardu, tak ze všech členů fóra (kteří o tom aktivně píší) jsi toho prakticky vyzkoušel možná nejvíce - různé postupy, metody, diety, atd.
13) a neudělalo tě to superzdravým ani superšťastným, což je asi dost významná zkušenost
14) jednou jsi tu měl takovou hodně sebereflektivní chvíli, která mě v pozitivním smylu dost překvapila a napjatě jsem čekala, co z toho vzejde (takové to upřímné zpochybnění svého přístupu a zamyšlení se nad tím, jestli jsi náhodou předchozí roky života nemarnil kráčením po špatné cestě - na to podle mě neexistuje jednoznačná odpověď, protože ani tohle není černobílé)
15) nicméně nakonec jsi ještě přitvrdil a vzešla z toho tvoje nová záliba v ploché zemi, a taky jsi začal vidět satana za každým rohem (a vagínou)
16) za plochou zemi bys dal obě ruce a obě nohy do ohně - ale nikdy ses nevypravil na nějakou pořádnou expedici, která by tuhle teorii potvrdila nebo vyvrátila (tvé důkazy jsou „propracované“ obrázky, které jsi našel na internetu)
17) lze se tu dočíst mnohé o tvém milostném a sexuálním životě v rozpětí několika let, takže ano, jsi velký romantik a milovník žen - ale nějakou záhadou jsi se začal vyjadřovat jako inkvizitor a sebevědomé a atraktivní ženy považuješ za ničitelky tohoto světa (žeby zklamání? neskáčou jak pískáš? nejsou dost dobré a dostatečně uvědomělé? nosí podpatky a občas chtějí naplácat, což je nezdravé a neduchovní? do očistce s nima! a minimálně dvouletý celibát!)
18) také už znám tvůj názor na význam Santa Clausovy čepice - vyjádřený velmi propracovanou grafikou
19) a jednou tady na mě dokonce vykoukla fotka tvýho nahýho zadku
Tož asi tak, pane Záhadný.
Ale popravdě... i když mě tvůj projev tady dokáže rozesmát nebo úplně šokovat, tak někdy mi z toho je prostě jen smutno. Každý máme své způsoby, jak se vypořádat s bolestí ze života a nemyslím si, že ty moje jsou nějak zásadně lepší, než ty tvoje. A většina z nás tady vůbec neví, jak se projevuješ naživo, takže možná se takhle fanaticky projevuješ jenom tady. Nikdo to číst nemusíme. Nicméně souhlasím s netim, když píše, že ohledně určitých témat cítí povinnost se ozvat. Mám tyhle stránky ráda, protože mi pomohly s některými zdravotními problémy, ale tvé rozsáhlé příspěvky a jejich obsah jsou občas jako pěst na oko - a skoro se bojím, že když bych tenhle web někomu doporučila a první, na co by narazil by byly tvé fanatické eseje o ploché zemi nebo satanovi, zlých ženách a nestříkání, tak by hodil zpátečku dřív, než by se dostal k něčemu použitelnějšímu. Což by byla škoda.