Ÿura píše:
Pane Jarda mam dotaz. Mel jsem stolicku, kde vypadl amalgam a udelal se na tom miste slusny kaz. Chtel jsem ten zub hned vytrhnout, ale zubar ze ne ze tam da znovu amalgam, tak jsem si tam tedy aspon nechal dat ten kompozit.. No uz kdyz ten kaz odvrtaval, tak rika, ze tam jeste vidi nejake zabarveni, ale dal vrttat nemuzu, protoze uz by se dostal na nerv.. Tak to zaplacl tim kompozitem.. No tato stolicka me tu a tam bolela radu let asi 5-7 let urcite.. No a protoze je znamo, ze bakterie z kazu se muze dostat do krve a je z toho systemovy problem, tak jsem se konecne dnes dokopal, sel za nim aby to vytrhl. No reknu vam reznik to je neskutecny. 3 rentgeny z toho 2 zbytecne, protoze se ani nebyl schopny poradne podivat do te huby. No nastesti ten zub po castech vytahl cely.. Ibalgin brat nebudu, Staci ze jsem dal telu zabrat tema rentgenama. Hned jsem vypil 10 kapek lugolu a jeste si potrel krk v oblasti stitne. Tak snad to nebude do budoucna nejaky zavazny problem. Ten rentgen zobrazoval fakt jen to misto toho zubu. Zadna plosna vec.. Ale jinak protoze jsem mu nakukal, ze me to i obcas oteklo, tak me pro jitostu predepsal antibiotika augmentin. To je vec, kterou jsem chtel uz radu let vyzkouset. Ja bral antibiotika naposledy nekdy v 15ti na akne. Ted mam 37 let.. Vim ze Ray Peat a dalsi casto doporucuji sem tam kuru antibiotik na vyhubeni bordelu v tele. Ted otazka. Mam je tedy zacit uzivat? Myslite ze v mem pripade, kdy mam rozhazene ty bile krvinky dlouhodobe a uz jsem vyzkousel ivermectin, ze v mem pripade to stoji za to ten augmentin vyzkouset? Jinak bych je bral 100% v pripade, kdyby zacaly problemy v miste toho vytrzeni zubu. K tomu bychbral teda nejake laktobacily z lekarny.. Kefir a pod. mi nedela dobre.. Ted otazka jestli ty plusy prevazi minusy u toho uziti augmentinu v mem pripade.. Ma ten augmentin i efekt na bordel v lymfatickem systemu? Tu mam taky silne zanesenou to vim sto%... Daval jsem sem i fotku jak to vypada kdyz si jakoby nahrnu tu lymfu na jednu stranu na prsu a jde to videt pres kuzi ty hrbolky toho lymfatickeho systemu jak je ta lymfa husta jak tvaroh.. Taky kolem celisti mam citlive uzliny a mandle taky. To prave myslim, ze souvyselo s tim zubem a bakterii z neho..
Na tento problém není jednotný názor a stejně jako má občasné odblešení organizmu pomocí ATB množství zastánců zrovna tak má užívání ATB možná i větší množství odpůrců. Osobně bych ATB aplikoval opravdu v případě život ohrožujícího stavu jinak mám názor že škody převyšují užitek. Ono to není ani tak o tom okamžitém dopadu na střevní mikrobiom jako o tom že srovnat mikrobiom po aplikaci ATB je zdlouhavá věc, mnohdy se to nepodaří ani po roce od jejich aplikace, tedy pokud nemusíte asi bych se tomu raději vyhnul. Infekci toho poraněného místa se dá vyhnout celodenním cucáním hřebíčku, cca 5 ks dát do úst a požvykovat hlavně nad tím poraněným místem, případně několikrát za den pohonit v ústech čtvrt kávové lžičky cejlonské skořice. Tím tam vymlátíte v zásadě všechno a pokud je potřeba větší reparace tkáně je vhodné honit v ústech sušený nebo čerstvý kořen kostivalu, stačí jednou až dvakrát denně cca půl hodiny. Člověk u toho sliní jako bernardýn tedy ty sliny jednoznačně nepolykat, ale vždy vycedit skrz zuby do nějakého hrnku a cucat dál. Kostival má neskutečnou sílu a mnohdy je v kombinaci s vitamínem K schopen opravit i díru v zubu to jsem zde již také několikrát zmiňoval.