jakub píše:
Dobrý den, není mi jasné, proč doporučujete pití vody po rozmražení ještě v době, kdy v ní plave led. Sám zde na fóru tvrdíte, že: "Vlastnosti vody po zmrazení se změní až ohřátím nad 50 °C, jinak se při rozmrazování nic nemění." Proto nevidím důvod pít vodu ledovou. Jak říkáte, naši předci určitě vodu pili z přírodních pramenů, jejichž teplota nepřesahovala několik stupňů. Přesto si nejsem jistý, že takováto voda je pro organismus nejzdravější - v lidském těle dochází bezprostředně k jejímu ohřátí na vyšší teplotu a to stojí tělo energii. Zároveň studená voda nebyla jediná, kterou naši předkové pili - vzhledem k jejich častému pohybu se nemohli spoléhat jen na přírodní zdroje, které jsou zrovna v dosahu, ale brali si zásoby vody s sebou. Tato voda se samozřejmě po nějaké době ohřála na teplotu vyšší a následně byla takto teplá konzumována.
Vaše stránky jsou jako celek skvělé a chtěl bych Vám za ně poděkovat, jsou pro mne určitě v mnohém velmi inspirativní. A určitě zde nechci vyvracet Vaše tvrzení, to by bylo proti jejich principu - prezentujete své názory a nikomu je nevnucujete. Ale zde jsem pouze měl pocit, že si lehce protiřečíte - a rád bych měl jasno v tom, proč je lepší pít rozmrzlou vodu hned za studena místo toho, abych ji třeba nechal chvíli venku a nechal ji ohřát na pokojovou teplotu, pokud takto mřížka zůstává zachována.
Přeji pěkný den a předem děkuji za odpověď
Jakub
Protože je to nejpřirozenější a mimořádně zdravé. Pochybujte o čem chcete, to je vaše svaté právo a klidně pijte vodu horkou, pokud vám to připadá zdravější. Ledová voda energii tělu dodává a horká bere, ale to nedokáže posoudit člověk, který to nikdy nezkusil. Tak mě schválně seznamte se svou představou, jak si sebou vezme na cestu vodu lidoop, který má pouze ruce a kožich bez kapsy. Podobná situace se totiž vyskytovala za našich dávných předků a pokud něco prapředek nesl, tak vodu určitě ne. Tvrzení mě klidně vyvracejte, ale vždy logicky argumentujte, jinak není důvod psát opačné názory.