Jarda píše:
Beladona píše:
Děkuji za odpovědi.
Minerály na štítnou žlázu beru kromě mědi. Můžete mně prosím doporučit, jakou dávku mědi užívat? Nebo jí dodávat v potravinách?
Kromě uvedeného autoimunitního zánětu se mně rozběhly další alergie - lepek, plísně, roztoči, zvířecí srst. Hledám, čím uklidnit imunitní systém. U většiny látek působících na imunitu se uvádí, že by naopak mohly působit na její stimulaci. Poradíte prosím něco?
Děkuji.
Podle příznaků a studia TČM si myslím, že mám oslabenou slezinu.
U té mědi bych za daných okolností byl opatrný, já jsem psal o volné mědi tedy mědi nenavázané na ceruloplazmin ne o mědi jako takové, jejím dodáváním se v případě nízkého ceruloplazminu může stav naopak zhoršovat. Jinak pokud by měď jako taková byla z krevních testů nízká pak se doporučují dávat cca 2 mg mědi denně ideálně formou potravin obsahujících synergicky působící látky hlavně retinol což představují především
játra, ale také ne každá protože obsah látek v játrech se značně liší u různých živočichů. Pokud jde o ty zmíněné imunitní komplikace jednoznačně bych se zaměřil na vyladění střevního mikrobiomu se zacílením na bakterie produkující SCFA mastné kyseliny.
Bohatým zdrojem mědi bývají hovězí, husí a kachní játra, naopak u kuřecích a vepřových jater převládá, stejně jako v našem organismu, zinek nad mědí. Přesně opačný poměr je do očí bijící, možná rozhoduje dostupnost mědi, tedy přístup k trávě, kopřivám, žaludům a řasám u volně chovaných živočišných druhů. Velice zvláštní je, že z testovaných evropských piv byl významnějším zdrojem mědi Heineken a plzeňský Gambrinus premium, ale už nikoliv Pilsner Urquell, že by druh použité technologie, surovin a filtrace?
Mikrofiltrace zajišťuje studenou mikrobiologickou stabilizaci piva
https://filtrace.com/clanky-a-odborne-texty/detail/48/mikrofiltrace-zajistuje-studenou-mikrobiologickou-stabilizaci-piva/Evaluation of copper content in beers obtained from retail in Sweden
https://www.researchgate.net/publication/315844057_Evaluation_of_copper_content_in_beers_obtained_from_retail_in_Sweden