Dobrý den, trochu měním strategii dárce ze syna na kamarádku, která je mladší než já, zdravá, ale.....má alergie....já zde mnohokrát četla od lidí co hledají dárce, že mají požadavky, aby dárce nebyl alergik, ale vlastně jsem nikde nečetla, že by takové podmínky museli splňovat dárci do fekálních bank, nebo reálně nevím na čem je toto tvrzení vlastně založeno. Reagovala jsem nedávno na nějaký opěvný článek jak pokračují výzkumy v TSM, ale když jsem na kontakt uvedený v článku napsala, že bych klidně byla pokusný králík na testování a že chci provést doma sama atd......tak mi vlastně odepsal (ředitel Banky stolice-Restore-Restart, z.ú.) klasiku, že jsem sebevrah a že bez diagnózy rekurentní klostridiové kolitidy nic....no to víme...takže mi přijdou tyto články na internetu vlastně klamavé, píší jak se objevuje Amerika, že by to mohlo mít blahodárný účinek a vliv na všechny nemoci, o kterých se v tomto vláknu / fóru píše běžně, ale když ten tým vědců člověk osloví, nedozví se nic. I jsem četla jak se FN v Brně spojila se Švýcary, které to asi dost dotují ten výzkum, ale jako na kom to sakra testují? Tak fajn, já chci do takového programu.....nelze. OK. Takže články na internetu jsou blbost. Výzkum je zřejmě v plenkách a není ani ve stádiu zkoušení na lidech....Nicméně zajímalo by mne, jestli je opravdu takový problém, že má dárce alergie. Chápu, že mu asi chybí breberky na alergie, ale nemíním si před transplantací dělat deset klystýrů jak někdo píše v návodu na začátku tohoto fóra, (což je nutno podotknouti před spoustou let a spousta vody od té doby utekla) klystýr si chci udělat jeden, o co největším objemu sice, ale jeden....ale přemýšlím o reálném riziku, že ze mne pak bude alergik. Jako i tak, no a, lepší alergie, než obezita, deprese, nespavost. Podstoupil TSM někdo od dárce alergika?
Asi panu řediteli fekálbanky napíši, jestli by mi neposlal dotazník pro dárce, zajímalo by mne, na co všechno se jich reálně ptají.