lev píše:
Zarazi me, jak se doporuceni ohledne diety pri ledvinovych kamenech lisi. Nekde se na kamen primo doporucuje smes stavy z mrkve a repy, mimochodem o tom pise i Norman Walker ve sve knize o cerstvych stavach, a nekde se repa primo zakazuje, takze jsem z toho docela zmatena. Poradil byste, jak ten kamen poslat ven, kdyz uz nejsou k dostani melouny? Jeden uz ze me pred mesicem vysel ale dalsi zustal v ledvine. Dekuji za odpoved.
Tak to je vždy co autor to názor, ale na rychlé řešení by se mohl vyzkoušet pichtový olej který se dá poměrně v pohodě koupit. Zkopíruji vám sem rady pana Cingroše:
Ledviny filtrují z krve vodu, do které propouštějí odpadové látky, řídí minerální hospodářství. Jejich funkce u zdravých lidí slábne už od 20 let. Jsou však značně předimenzovány a tak stačí i do vysokého stáří plnit své úkoly. Ovšem někteří lidé, kteří holdují zejména smaženým a pečeným jídlům, špatně a mnoho jedí a navíc žijí v neustálém stresu, jsou schopni ledviny vyřadit z provozu velice brzy. Přitom kvalita fungování ledvin prý rozhoduje o osobnosti člověka a o vzniku řady nemocí: revmatizmu, bolestech páteře, ženských nemocech, impotenci, zánětu prostaty, řídnutí kostí, kožních chorobách a dalších neduzích. (To samé lze říct i o fungování jater.)Pokud tedy máte časté angíny, zhoršují se vám vlasy, pozorujete změny na nehtech nebo trpíte záněty čelních dutin, upozorňuje vás tělo na to, že s vašimi ledvinami nemusí být všechno v pořádku. Také bolesti kolen mohou ukazovat na přetížení ledvin. V takovém případě byste měli provést očistu ledvin, samozřejmé v návaznosti na předchozí očistné kroky. Nejlépe se ledviny promývají v létě, kdy jsou melouny. Týden se živíte jen jimi a tmavým chlebem. Pokud máte v ledvinách nebo v močovém měchýři kameny, je nejlepší vybrat si pro jejich vylučování dobu biorytmu ledvin od druhé do třetí hodiny ranní. V tento čas sedíte ve vaně s teplou vodou a jíte poslední meloun týdenní kůry. Proceduru opakujete po dvou třech týdnech, až se dostaví výsledky. Existuje ještě jeden způsob očisty ledvin s použitím jedlového oleje. Nejlepší je olej ze sibiřské jedle, kterému se rusky říká pichtový. Můžete si ho nechat dovézt, je v každé lékárně v zemích bývalého Sovětského svazu a přitom velice laciný. Pro léčebnou proceduru potřebujete 20 až 25 gramů jedlového oleje a následující bylinky: dobromysl obecná –50 g, šalvěj –50 g, melisa (máta) –50 g a sporýš –50 g. Sušené byliny rozmělníte na hrubý čaj, který pijete celý týden s medem. Jíte vegetariánskou stravu. Sedmý den třicet minut před jídlem vypijete asi 1,5 dcl bylinkového čaje (z jedné vrchovaté lžičky směsi), do kterého jste přidali asi 5 kapek jedlového oleje. Dobře promícháte a pijete brčkem, abyste si chránili zubní sklovinu. Tento čaj s olejem užíváte třikrát denně 5 dnů. Výsledek očisty ledvin se začne projevovat za několik dnů, ale někdy až za měsíc, i déle. Tělo bude vylučovat močí hnědé olejovité kameny páchnoucí jedlovým olejem a písek.
Ještě několik ruských receptů, jak odstranit žlučníkové, ledvinové i jaterní kameny.
1. recept: Je nutno hladovět 24 hodin a pít pouze vodu. Pak si uděláte klystýr a hodinu poté vypijete 2 dcl olivového oleje a hned na to 2 dcl grapefruitové šťávy. Přitom cucáte citrón, abyste zamezili pocitu dávení. Vodu nepít! Opakujete po 24 hodinách a sledujete v moči, zda kameny vycházejí. Jsou většinou nahnědlé, nazelenalé, někdy krémové barvy. Pokračujete v proceduře 5 až 7 dní, dokud všechny kameny nevyjdou. Přitom pijete pouze šťávy nebo jíte lehkou vegetariánskou stravu. Je dobré si udělat rentgen před procedurou a po ní.
2. recept: Šťávu z červené řepy pijete tak dlouho, až se zbavíte všech kamenů. Údajně se postupně rozpouštějí a vycházejí bezbolestně. Šťávu nepijete čerstvou, ale necháte ji několik hodin dostát.
3. recept: Několik bulv červené řepy (bez oloupání) umelete a vaříte tak dlouho, až vznikne hustý sirup. Ten pak užíváte několikrát denně asi po 1 dcl. Kameny se poměrně rychle rozpustí.
4. recept je pouze na čištění ledvin: 1 lžičku lněného semínka zalejete sklenicí vody a uvedete do varu. Dva dny pak pijete každé dvě hodiny půl sklenice tohoto odvaru. Ředíte vodou a pro chuť můžete přidat citrónovou šťávu.