Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát říj 18, 2024 12:17 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Syndróm dráždivého čreva (IBS)
PříspěvekNapsal: úte říj 15, 2024 8:20 pm 
Offline

Registrován: ned zář 18, 2011 1:23 pm
Příspěvky: 70
Oaza píše:
leibniz píše:
Dobrý deň, bol mi diagnostikovaný syndróm dráždivého čreva. Problémy, ktoré mám sú pre tento typ choroby typické. Časté nutkanie na stolicu, niekedy hnačky, bolesti brucha atď. U gastroenterológa mi robili rôzne vyšetrenia a nakoniec som dostal lieky, ktoré však nezabrali. Po poslednej kontrole mi lekár povedal, že mi nevedia pomôcť a mal by som vyhľadať pomoc psychológa. Viem, že veľkú časť mojej choroby spôsobujú stresy, ale myslím si, že je to aj jedlom, napriek tomu, že som vegán. Chcel by som vás požiadať o radu, ako by sa dalo pomôcť s touto chorobou bojovať, keďže ma veľmi obmedzuje a niekedy som kvôli tomu psychicky na dne. Potreboval by som najmä rady okolo surovej stravy (keďže verím, že toto je jedna z ciest, ako sa liečiť), pôstu atď... Ďakujem za všetky pripomienky.

Jestli pouzivate rafinovane rrostlinne oleje a margariny, tak je doporucuju uplne vyradit. Psala jsem o tom v nekolika prispevcich tady (napr. u PF24)....tak si to prectete.....jsem taky dlouha leta vegan a nez jsem ty problemy vyresila uplne jednoduse vyrazenim tech oleju, tak uz jsem taky zacala byt paranoidni co se veganstvi tyce....ne, nebylo to veganstvim...


Dovolím si k v.u. malou ilustraci.... na naléhání endokrinologa jsem se donutil navštívit odborníka v lipidové poradně. Při vstupu mi pomocná síla na úvod vnitila standartní leták - hned na začátku stálo ..... zakázáno máslo, sádlo ,.... doporučeno ... rostlinné oleje, margaríny..... sem ho před ní pečlivě přeložil a pustil do koše. Málem to s ní šlehlo. A mudr po krátké negativní diskuzi rezignoval s tím, že prověří možnost zařazení na biologickou léčbu - jedno za 3-6 měsíců malá injekce..... Mě už neuvidí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz