Jarda píše:
1) Pokud docílíte poměru 1:1 je to super v tom problém nevidím, je otázkou co na to budou říkat střeva, ono 20 g chia je kvanta vlákniny a nedovedu odhadnout jak budete reagovat když vám v té kalkulačce vyjde vláknina nad 30 g. Pokud se vám tím nerozjede nějaký střevní diskomfort pak nevidím důvod s tím něco jiného dělat.
2) Já osobně jakékoliv kupované mléčné výrobky hodnotím jako docela sporné, asi nejlepší je si jogurt přímo produkovat protože v něm máte opravdu to co požadujete. Konkrétně ve vašem případě bych asi volil tyto startovní kultury
https://www.bulgaricus.eu/jogurtova-kul ... -10-sacku/ a kvašení dělal 24 hodin na teplotě 38 stupňů.
3) To je otázka kterou je obtížné zodpovědět protože nevím zda máte nebo nemáte nějakou variantu intolerance laktózy. Kefír produkovaný z kefírek za běžné pokojové teploty ji plně neeliminuje tedy nevím, musel by jste to vyzkoušet.
Aktualizace:
Od poloviny srpna do začátku září jsem byl na rehabilitacích. Dostal jsem několik cviků, které cvičím pravidelně.
Přidal jsem do jídelníčku chia semínka kvůli Omega-3.
Zakoupil jsem eliptický trenažér HOUSEFIT MOTIO 70. Každý den na něm cvičím 30 minut měsíc a půl a zatím spokojenost. Jediné co mi vadí, že dopadám na špičky a až potom na celou nohu. Díky tomu, že eliptický trenažér je šetrný vůči kloubům, tak se neprojevuje žádná bolest kloubů. Eliptický trenažér tedy můžu doporučit pro osoby s koxartrózou.
V květnu 2024 jsem si pořídil běžecký pás. Po 10 dnech krátkého běhání mě začala bolet pravá noha. Byla mi zjištěna koxartróza.
Od 18.10. jsem začal znovu běhat na běžeckém pásu. Běhal jsem každý 3. den vždy 10 minut rychlostí 10 km/h. Od 31.10. mě začala bolet zase pravá noha, konkrétně kyčelní kloub. Bolest trvá a pokračuje k dnešnímu dni. Už to je 15 dní.
Uvažuji nad nákupem rybího oleje Möller’s Omega 3 Citron 250 ml. Pomohlo by to?
Mohu poprosit o protizánětlivou dietu?
Test střevního mikrobiomu - MyBioma si plánuji zakoupit již příští rok.