Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob pro 21, 2024 6:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ľadviny - ledviny a močové cesty
PříspěvekNapsal: čtv črc 13, 2023 2:58 pm 

Dobrý den,

mám podezření, že moje ledviny nepracují úplně dobře (občas bolest v oblasti ledvin, noční pocení, sem tam ranní křeče v nohou), moje aktuální laboratorní výsledky z krve:

Urea: 7,1 ( 2,7-8,1 )
Kreatitin: 82 ( 62-106 )
Kys. močová: 412 ( 202 -417 )
Cystatin C: 0,69 ( 0,56-0,9 )

Urea a kyselina močová je podle mě na horní hranici. Je to podle vás důvod k obavám?

PříspěvekNapsal: ned črc 16, 2023 9:29 am 
Administrátor
Administrátor

masek píše:
Dobrý den,

mám podezření, že moje ledviny nepracují úplně dobře (občas bolest v oblasti ledvin, noční pocení, sem tam ranní křeče v nohou), moje aktuální laboratorní výsledky z krve:

Urea: 7,1 ( 2,7-8,1 )
Kreatitin: 82 ( 62-106 )
Kys. močová: 412 ( 202 -417 )
Cystatin C: 0,69 ( 0,56-0,9 )

Urea a kyselina močová je podle mě na horní hranici. Je to podle vás důvod k obavám?

Uvedené hodnoty neukazují na žádný zásadní problém, já bych spíše z toho co popisujete vinil nadledvinky a deficit hořčíku. Nadledvinky bolí v oblasti ledvin a spouští většinou i bolesti bederní oblasti a noční pocení odpovídá zvýšení adrenalinu vlivem propadu cukru. Pokud se navíc budíte v noci mezi jednou a třetí hodinou určitě bych se zaměřil na nadledvinky.

PříspěvekNapsal: čtv črc 11, 2024 3:46 pm 

Dobrý den, jdu si pro radu. Jsou v tomto článku https://www.urigo.cz/zanet-ledvin/ ty bylinky o kterých píší opravdu dobré na záněty ledvin? Ale i močových cest obecně. Hlavně mě zajímá ten zlatobýl a lichořeřišnice.

PříspěvekNapsal: čtv črc 11, 2024 9:26 pm 
Administrátor
Administrátor

ZdenaPokorna píše:
Dobrý den, jdu si pro radu. Jsou v tomto článku https://www.urigo.cz/zanet-ledvin/ ty bylinky o kterých píší opravdu dobré na záněty ledvin? Ale i močových cest obecně. Hlavně mě zajímá ten zlatobýl a lichořeřišnice.

Proti té zmíněné sestavě bylin a doplňků nelze v zásadě nic namítat. Nicméně není tam uveden docela důležitý fakt že ledviny dosti často zlobí u lidí s nějakým typem zácpy ať již klasické nebo spastické protože tím dochází k útlaku ledvin a to může mít docela zásadní negativní vliv. Pak ty byliny sice mohou pomoci, ale problém patrně z dlouhodobého pohledu neodstraní.

Předmět příspěvku: urolitiáza vpravo práva oblička
PříspěvekNapsal: sob lis 23, 2024 5:50 am 

Prosím ako odstrániť tieto kamienky?
natívne bez zjavnych ložísk. drobné konkrementy anorg. soľ veľkosti cca 3mm. Vpravo v úrovni ureterovezikálnej  funkcie sa zobrazuje drobný konkrement veľkosti 2 mm, denzity 190 H.
Bolo mi predpísané toto: Z urol. hľadiska konzervatívny postup predpokl. spontánny odchod konkr: ATB Biseptol 2x2 tabl., Aescin 3x2 drg. Rowatinex kvapky - sledovať odchyt cez gázu, nárazový príjem tekutín pri kolike prerušiť príjem tekutín. B žlčovych cestách tiež. bez hyperbilirubinemie a sig. cholestázy.
Ja som odmietol chematerapiu Biseptol neberiem. vyšetrenie a hosp. za učelom realizácie ERCP

Předmět příspěvku: Re: urolitiáza vpravo práva oblička
PříspěvekNapsal: ned lis 24, 2024 10:07 am 
Administrátor
Administrátor

milo1 píše:
Prosím ako odstrániť tieto kamienky?
natívne bez zjavnych ložísk. drobné konkrementy anorg. soľ veľkosti cca 3mm. Vpravo v úrovni ureterovezikálnej  funkcie sa zobrazuje drobný konkrement veľkosti 2 mm, denzity 190 H.
Bolo mi predpísané toto: Z urol. hľadiska konzervatívny postup predpokl. spontánny odchod konkr: ATB Biseptol 2x2 tabl., Aescin 3x2 drg. Rowatinex kvapky - sledovať odchyt cez gázu, nárazový príjem tekutín pri kolike prerušiť príjem tekutín. B žlčovych cestách tiež. bez hyperbilirubinemie a sig. cholestázy.
Ja som odmietol chematerapiu Biseptol neberiem. vyšetrenie a hosp. za učelom realizácie ERCP

Pro odstranění malého močového kamene (konkrementu) můžete vyzkoušet několik alternativních metod, které mohou být účinné. Masivní hydratace tedy výšený příjem vody může pomoci vyplavit kámen přirozenou cestou. Doporučuje se pít alespoň 2-3 litry vody denně. Bylinné čaje, jako je čaj z kopřivy nebo přesličky, mohou podpořit diurézu a pomoci při vylučování kamenů nebo v zásadě jakékoliv čaje na ledviny z lékárny by šlo asi také využít. Citrónová šťáva a olivový olej, tato směs citrónové šťávy a olivového oleje je tradiční domácí lék, který může pomoci rozbít kameny a usnadnit jejich průchod. Jablečný ocet, prostě přidání lžíce jablečného octa do vody a pití této směsi může pomoci rozpustit kameny díky kyselině octové. Akupunktura a akupresura mohou pomoci zmírnit bolest a podporovat funkci ledvin a močového měchýře, což může usnadnit průchod kamene. Třeba bod SP6, známý také jako Sanyinjiao, se nachází na vnitřní straně nohy, přibližně tři prsty nad vnitřním kotníkem, na zadním okraji holenní kosti a lze ho stimulovat jak akupunkturně tak akupresurně. A stěžejně důležitý je pravidelný pohyb, jako je chůze nebo lehké cvičení, může pomoci kameni se posunout a být vyloučen močí.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]