hana540 píše:
Tak mám za sebou první očistu lymfy, podělím se o zkušenosti a dotazy.
Všechno jsem dělala přesně podle návodu, žádná nevolnost, ani hlad, jen odpoledne žízeň tak jsem pila vodu a šálek zázvorového čaje. Jediný problém, a dost velký byl, že mi byla strašná zima, ale něco takového jsem ještě nezažila, nedokázala jsem se zahřát vůbec ničím. Nakonec třetí den očisty jsem se probudila s bolestí v krku a rýmou, takže po kúře jsem nachlazená.
Očistu jsem dělala proto, že mi otékají nohy a dělají se varixy (nechápu proč, jsem štíhlá, top domácí strava bez chemie, v práci pořád chodím, pravidelně dělám půsty, piju filtrovanou vodu), občas se udělá bulka v podpaží a minulé dva roky mě trápilo nadměrné pocení. První dojmy po očistě jsou, že odešlo z těla dost vody, nohy jsou měkčí, ale tendenci k otékání nohou pořád cítím. Kúru bude určitě potřeba zopakovat. Akorát tři dny jsou pro mě hrozně náročné. Dávalo by smysl si očisty lymfy dělat jen jednodenní pravidelně každý týden nebo každých 14 dní, do vymizení potíží? To bych zvládla a nebyl by to takový stres, prostě místo půstů bych dělala lymfu, postupně a v klidu.
Na otoky jsem zkoušela kde co- odkyselení pomocí zásaditých koupelí (to pomáhalo, ale musela jsem to dělat denně, jakmile jsem přestala potíže se vrátily), pijavice (taky pomohly, ale jakmile jsem přestala aplikovat potíže se vrátily). Přijde mi že tyto metody neřeší příčinu, tělu sice uleví ale jen přechodně. Chápu to tak že lymfa neproudí proto že je toxická a je potřeba tu tekutinu prostě vyměnit za čistou. Proto návod na očistu lymfy řeší příčinu problému - je to tak?
Chápete to v zásadě docela správně ale pouze část celého problému ne jako celý řetězec protože ten začíná ve střevě. Střevní mikrobiom může mít zásadní vliv na kvalitu a hustotu lymfy. Střeva a lymfatický systém jsou úzce propojeny, protože velká část imunitních buněk se nachází právě ve střevní sliznici. Zdravý mikrobiom podporuje správnou funkci střevní bariéry, což pomáhá regulovat zánětlivé procesy v těle a ovlivňuje složení lymfy. Pokud je střevní mikrobiom narušen, například kvůli špatné stravě, stresu nebo antibiotikům, může dojít ke zvýšené propustnosti střevní stěny (tzv. syndrom propustného střeva). To může vést k vyššímu množství toxinů a zánětlivých látek v lymfatickém systému, což ovlivňuje jeho kvalitu a hustotu. Vše co jste dělala a popisujete je vlastně druhá část tohoto řetězce tedy odstranění již vzniklých toxinů, patrně se musíte zaměřit na počátek a vyladit střevo. Jinak pochopitelně očistu lze dělat častěji v kratší variantě, rozhodně je to lepší než nic nedělat. Zima při jejím provádění to je vlastně slabost adrenálního systému tedy asi podpořit nadledvinky a snažit se zahřát ne tělo ale nohy, protože studené nohy jsou příčinou problému sliznic proto ten problém v krku. Prostě si máčejte v průběhu očisty nohy v lavoru s dost teplou vodou, nejlépe s epsomskou solí tak horkou aby jste se neopařila a ideální je docílit stavu aby bylo orosené čelo.