No kombinace rostlinek to uz pak clovek nemuze vubec vedet co to v tele dela. Natoz z dlouhodobeho hlediska a myslet si, ze budu brat nejakou kombinaci rostlin ktera vyrovna ty negativni ucinky te dalsi a tim se uzavre ten kruh moznych nezadoucich ucinku si myslim je naivita..
Jeste chapu kdyz potrebuji kamzity efekt. Treba v pripade nejake cevni prihody chci nareditk rev nebo neco. Nebo kdyz ma nekdo silene bolesti nebo vysokou horecku ktera uz ohrozuje zivot. Pokud jsou nejake rostliny co tohle pomuzou prekonat ok. Ale to je akutni pripad.
Pokud je rec o chronickych problemech a snahu o to vyrovnat to prostredi v tele, tak v techto pripadech fanda extraktu, bylinek a pod. rozhodne nejsem.
Telo nema chronicke zdravotni problemy protoze ma nedostatek nejake rostlinky z Alp.. Telo ma problemy protoze ma neco deficitni nebo ma nejakou toxicitu neceho.
Proto treba v nutritional balancing a programu u vlasovky se symptomy moc neresi. To neni o tom potlacovat, maskovat symptomy.
Naopak casto kdyz clovek zacne delat to co telo potrebuje, tak se stav muze dost zhorsit na tu dobu nez z tela vyleze co tam nema byt a saturuje se tim co tam byt ma.. Ano pouzivaji se treba klystyry, bindery, poceni v saune, meditace a pod.. To vsechno ma mirnit priznaky, ale tam je jasny ten efekt proc a jak to funguje. Mam prujem, nadymani, zaludek na vode. Dam zivocisne uhli. Proc to zafungovalo je jasne.
Ale davat si nejake mixy bylinek, kde ta jedna bylinka ma v sobe treba 1000 nejakych chemickych latek? Nikdo netusi co to dela v tele. Clovek neco bere na jeden problem, za 10 let se mu rozjede nejaky jiny chronicky problem, ale ze to muze mit z te bylinky nebo neceho to ho uz nenapadne.
Pochopeni lidskyho tela jen na te zakladni urovni o ktere se docteme v knizkach biochemie je uz tak komplexni, ze to nikdo cele dohromady neobsahne a tam je rec o zakladnich vitaminech, mineralech, aminokyselinach ktere lidsky telo potrebuje. Natoz jeste do toho zamotat nejake bylinky ktere ani nikdo netusi co vsechno obsahuji..
Takze za me i ti nevetsi "experti" bylinkari a rostlinkari absolutne nemaji tuseni co ktera rostlinka nebo kombinace rostlinek s konkretnim clovekem dela.
Jedine co tihle lidi delaji je potlacovani priznaku s tim, ze muzou jen doufat, ze to nema nejaky negativni dopad na neco jineho. Nevidim v tom zadny rozdil oproti systemu ktery provozuje moderni zdravotnicky system.
Jediny rozdil je v tom, ze oni pouzivaji sracky ktere maji povoleni k pouziti.
Rostlinkar ktery nedela nic oficialne si muze pouzivat co chce..
Takze na potlacovani priznaku asi super. Urcite to funguje jinak by je uz nikdo davno nepouzival, ale me potlacovani prznaku moc nezajima.
Naopak pokud je se mnou neco spatne tak to chci citit a vedet o tom. Proto neberu zadne stimulanty, prasky od bolesti a pod..
Pokud je me telo unavene a potrebuje klid, tak to chci vedet a ne ze si dam kafe, asvagandu, kratom a budu se tvarit, ze me telo mi nic nenaznacovalo.

Proto mi dava tolik smysl nutritional balancing. Pracuje se tam jen s tim co je pro telo nezbytne a jde se do hloubky. Odstranuje to ty zaklady nasich problemu a ne jen nejake povrchni zamaskovani problemu..
Ja kdybych bral v plne palbe to co bych podle nich mel brat. Tak bych nebyl schopen fungovat. Totalne by to vyplo stresove hormony na kterych moje telo funguje poslednich 25 let rekneme a jedine ceho bych byl schopny je tak cesta od postele na zachod a zpet..
Proto to delam tak nejak ani ne na pul, aby se muj stav aspon nezhorsoval kdyz uz nic a abych zvladal nejak fungovat a postupne si mohl vytvaret podminky k tomu, abych si pak opravdu mohl dovolit delat vsechno jak bych mel na 100% tzn. klidne fungovatp ul roku jako chodici mrtvola pokud to bude nutne..
Uz i to ze beru ty hormony stitne zlazy je mi neskutecne proti srsti a verim, ze tim jedu na dluh. Uplne stejne jako kdybych se dopoval nejakyma extraktama a pod.. Ale u tech hormonu stitne zlazy u me konkretne T4 to je aspon jasne, ze to je 1 latka u ktere vime presne co to v tele dela..