Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned dub 19, 2026 10:41 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv zář 25, 2025 6:52 pm 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Ano krkaci test jsem mohl udelat. Proc je tak komplikovane to odmerovani sody pomoci strikacky kterou nemam. Kolik to je gramu?
Mam tu jen 20ml strikacku pro odvzdustneni brzd na kolo. :mrgreen: Carky po mililitru. TO je na prd co... :mrgreen:
Jinak vysadil jsem kyselinu. Popraskane zilky, cervene fleky na penisu nebo co to bylo zmizely. Ted jsem nasadil znovu. Uvidime jestli se to ukaze znovu..
Dam ji teda zatim jenom s jidlem. Asi s pitim brckem vubec nezacnu. Nechci si vubec drazdit drzku nebo jicen.. Ona vlastne i ta kapsle na lacno muze fungovat dobre. Jen se musi asi zapit nadvakrat poprve aby se nezasekla v jicnu a podruhe po par minutach az se rozpusti v zaludku, tak aby se to tam jeste trochu naredilo..
Vzal jsem jen 100 tobolek z fichemy. Tak uvidime az je doberu za 2-3 tydny jestli mam dokoupit a pokracovat..

Hmotnost 1 ml jedlé sody (hydrogenuhličitanu sodného) závisí na její sypné hustotě, protože jde o prášek, ne kapalinu. Typická sypná hustota jedlé sody se pohybuje mezi 0,8 až 1,2 g/ml v závislosti na její granulaci a kompaktnosti. Přibližný odhad který lze celkem v pohodě aplikovat je že 1 ml jedlé sody váží asi 1 gram, pokud je volně sypaná. Pokud je stlačená nebo jemně mletá, může vážit o něco víc, ale stále budete ve slušné toleranci. Jinak kyselina v kapslích nalačno je složitější otázka, pokud se ta kapsle vylije do fakticky prázdného žaludku může lokálně dosahovat velice nízkého pH a poleptávat sliznici, což se asi jednorázově snese, ale dlouhodobě bych to moc nedoporučoval.

PříspěvekNapsal: pon říj 06, 2025 5:06 pm 

Ted jsem si cetl na jednom foru nejake stare komenty a jedna slecna tam psala. Ze brala mesic 30 gramu betainu HCL denne aby se zbavila nejake infekce kterou si dovezla z nejake exoticke zeme.. Podle chatGPT 30g betainu HCL to je ekvivalent cca 5000 kapek 3.5% kyseliny :lol: :mrgreen: :shock:
Ze prej nevidela nikdy u nikoho zadne problemy z davek betainku hcl do 30g krome lehky paleni zahy a pod..

Zajimave taky ctu, ze zdravej clovek pri trech jidlech denne muze produkovat neco kolem 2-5g HCL.
Takze pri brani 20 kapek na 3 jidla denne to je 2-5% toho co telo normalne produkuje. Myslim, ze vyzkousim zvysit davku.
Mozna proto me to spis zhorsuje to traveni nez zlepsuje. Ze tam prdnu trochu HCL. Telo zjisti ze uztam je HCL tak ji vyprodukuje mene a v konecnym dusledku mam pro traveni v zaludku pak jeste min HCL nez kdybych tam nedal nic..?
Uz jen ten fakt, ze 1 mala 500mg kapsle betainu HCL je ekvivalnet 70 kapek 3.5% HCL a lidi berou bezne klidne i 3 kapsle s jidlem. COz je ekvivalent 210 kapek 3.5% hcl.. Ja davam 20kapek a ocekavam nejake zazraky co se traveni tyce..
Vyzkousim s veceri 40 kapek. Uvidime co to udela.

PříspěvekNapsal: pon říj 06, 2025 6:10 pm 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Ted jsem si cetl na jednom foru nejake stare komenty a jedna slecna tam psala. Ze brala mesic 30 gramu betainu HCL denne aby se zbavila nejake infekce kterou si dovezla z nejake exoticke zeme.. Podle chatGPT 30g betainu HCL to je ekvivalent cca 5000 kapek 3.5% kyseliny :lol: :mrgreen: :shock:
Ze prej nevidela nikdy u nikoho zadne problemy z davek betainku hcl do 30g krome lehky paleni zahy a pod..

Zajimave taky ctu, ze zdravej clovek pri trech jidlech denne muze produkovat neco kolem 2-5g HCL.
Takze pri brani 20 kapek na 3 jidla denne to je 2-5% toho co telo normalne produkuje. Myslim, ze vyzkousim zvysit davku.
Mozna proto me to spis zhorsuje to traveni nez zlepsuje. Ze tam prdnu trochu HCL. Telo zjisti ze uztam je HCL tak ji vyprodukuje mene a v konecnym dusledku mam pro traveni v zaludku pak jeste min HCL nez kdybych tam nedal nic..?
Uz jen ten fakt, ze 1 mala 500mg kapsle betainu HCL je ekvivalnet 70 kapek 3.5% HCL a lidi berou bezne klidne i 3 kapsle s jidlem. COz je ekvivalent 210 kapek 3.5% hcl.. Ja davam 20kapek a ocekavam nejake zazraky co se traveni tyce..
Vyzkousim s veceri 40 kapek. Uvidime co to udela.

Tak jde i o to jak ji dáváte, pokud by to bylo v těch kapslích jak jsem vám radil pak se dá celkem bez problémů dávat 5-6 tobolek velikosti 000 a pokud je dokážete spolknout najednou s jedním hltem nějakého hořkého čaje v průběhu jídla nevidím v tom problém. Do každé se vejde 30 kapek tedy naráz v pohodě dáte 150-180 kapek na jedno spolknutí což já klidně dávám pokud musím jíst nějaké těžké jídlo a nehodlám si tím vytvářet problém. Toto pochopitelně nelze dávat na prázdný žaludek protože pH je tak nízké že by došlo k poleptání sliznice žaludku, ale pokud už v žaludku trochu jídla je a hned to zajíte kyselina se ke stěnám žaludku v zásadě nemá jak dostat a plynule se rozpustí v trávenině. Něco jiného je ji pít ve vodě protože tím tu kyselinu dost ředíte a z logiky věci je cílem dosáhnout v žaludku ideálně pH 1-2 nejhůře 3. Jako příklad uvedu šťávu z citrónu která má bez ředění právě pH kolem 2-3, ale přiznejme si že při vypití to hodně škrábe v krku a totéž bude dělat i ten roztok kyseliny a dost bude zatěžovat sliznice, pod pH 3 je to docela na prd z dlouhodobého pohledu a to se ani nebavím o zubech. Jen tak pro zajímavost 150 kapek 3,5%tní HCl ředěné vodou na hodnotou cca 2 pH vám dá cca litr roztoku tedy skoro plný objem žaludku.

PříspěvekNapsal: pon říj 06, 2025 7:49 pm 

Ano hodlam ji davat jen s jidlem a jen v tobolkach. Aha takze taky davate i mnohem vic nez 20 kapek na jidlo. Ja si z nejakeho duvodu myslel, ze tech 20 kapek je takova bezna davka co tady tak lidi brali s jidlem.. Jinak myslim, ze neni potreba ty kapsle davat naraz. Proste snim nekolik soust a pak postupne polknu behem pojidani jidla vsechny kapsle. Aby byly tak nejak rozlozene behem celeho jidla. Myslim, ze se tak i ta kyselina rychleji promixuje s potravou v zaludku..
Jinak teda ted uz berete HCL jen teda kdyz mate jist neco tezsiho treba vepro knedlo zelo? By me me tak zajimalo jaky je pro vas idealni pocet kapek na nejake mensi jidlo treba nejaka kase bez masa. Pak nejake bezne jidlo kde je trocha liboveho masa treba a pak nejaka ta hostina na svadbe. :mrgreen: 150 kapek rikate je asi k tomu jidlo na hostine. To je solidni porce. Ja ted dal cca 45 kapek a zatim ziju.. :)

BTw tady je zajimave video. Borec da kousek hoveziho masa do koncentrace HCL co je v zaludku a defakto nic se nestane ani po 4 hodinach. Takze HCL ma skutecne fakt jenom dezinfikovat jidlo co prijde do zaludku a stimulovat vymesovani eznymu, zluci a pod.. Clovek by si myslel, ze rozpousti to jidlo v zaludku, ale ono prdlajs. TO dela spis ten ppsin a ostatni eznymy..
https://www.youtube.com/watch?v=2KptKfFC5Jk&t=52s

PříspěvekNapsal: úte říj 07, 2025 6:22 pm 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Ano hodlam ji davat jen s jidlem a jen v tobolkach. Aha takze taky davate i mnohem vic nez 20 kapek na jidlo. Ja si z nejakeho duvodu myslel, ze tech 20 kapek je takova bezna davka co tady tak lidi brali s jidlem.. Jinak myslim, ze neni potreba ty kapsle davat naraz. Proste snim nekolik soust a pak postupne polknu behem pojidani jidla vsechny kapsle. Aby byly tak nejak rozlozene behem celeho jidla. Myslim, ze se tak i ta kyselina rychleji promixuje s potravou v zaludku..
Jinak teda ted uz berete HCL jen teda kdyz mate jist neco tezsiho treba vepro knedlo zelo? By me me tak zajimalo jaky je pro vas idealni pocet kapek na nejake mensi jidlo treba nejaka kase bez masa. Pak nejake bezne jidlo kde je trocha liboveho masa treba a pak nejaka ta hostina na svadbe. :mrgreen: 150 kapek rikate je asi k tomu jidlo na hostine. To je solidni porce. Ja ted dal cca 45 kapek a zatim ziju.. :)

BTw tady je zajimave video. Borec da kousek hoveziho masa do koncentrace HCL co je v zaludku a defakto nic se nestane ani po 4 hodinach. Takze HCL ma skutecne fakt jenom dezinfikovat jidlo co prijde do zaludku a stimulovat vymesovani eznymu, zluci a pod.. Clovek by si myslel, ze rozpousti to jidlo v zaludku, ale ono prdlajs. TO dela spis ten ppsin a ostatni eznymy..
https://www.youtube.com/watch?v=2KptKfFC5Jk&t=52s

Ty kapsle nelze plnit do foroty, těch 5-6 při určité zručnosti naplníte a spolknete s tím že ta první většinou už prosakuje. Tedy by jste si je musel plnit v průběhu jídla což mě přijde jako těžký opruz. Nějaké ideální množství neexistuje, každý má potřebu zcela jinou pro někoho to bude kapek 10 a pro jiného 150 na stejné jídlo tedy tu svoji vhodnou dávku si budete muset vysledovat. Navíc kyselina chlorovodíková není jediná kyselina kterou lze brát, prakticky může u někoho ještě lépe fungovat se současným podáním některých SCFA mastných kyselin třeba mléčné nebo máselné. Jinak HCl má v těle povícero funkcí tedy určitě nejde pouze o desinfekci tráveniny.

PříspěvekNapsal: stř říj 08, 2025 10:21 am 

Ano plnim jednotlive zvlast. Me to nedela problem kdyz jsem doma. Beru ruzne doplnky. U vetsiny rozdelavam kapsle treba B complex a beru jen cast kapsle a pod.. Nakapat hcl do kapsle behem jidla mi nedela problem. :mrgreen: Neco jineho je kdyz je clovek mimo domov. Tam je lepsi reseni betain no..

PříspěvekNapsal: čtv říj 09, 2025 7:34 am 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Ano plnim jednotlive zvlast. Me to nedela problem kdyz jsem doma. Beru ruzne doplnky. U vetsiny rozdelavam kapsle treba B complex a beru jen cast kapsle a pod.. Nakapat hcl do kapsle behem jidla mi nedela problem. :mrgreen: Neco jineho je kdyz je clovek mimo domov. Tam je lepsi reseni betain no..

No pokud vám to vyhovuje, ale mě by to tedy dost rušilo klid při jídle.

PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2025 10:14 pm 

Zdravim

chcem sa opytat, vzdy sa my po case vytvoria v Gui - formule, taketo divne chuchvolce. Neviem, ci je to s toho siranu draselneho alebo chlorisu draselneho, ale asi skor to prve. Treba to zakazdym prefiltrovat?
To iste sa my tvori aj z Chloridu manganu z Eshopu. Zinok a med v poriadku.
Dakujem

Přílohy:
Poznámka: guiova formule - usadeniny
20251022_082140.jpg
20251022_082140.jpg [ 705.24 KiB | Zobrazeno 2468 krát ]

PříspěvekNapsal: pon lis 03, 2025 4:05 pm 
Administrátor
Administrátor

vladdo píše:
Zdravim

chcem sa opytat, vzdy sa my po case vytvoria v Gui - formule, taketo divne chuchvolce. Neviem, ci je to s toho siranu draselneho alebo chlorisu draselneho, ale asi skor to prve. Treba to zakazdym prefiltrovat?
To iste sa my tvori aj z Chloridu manganu z Eshopu. Zinok a med v poriadku.
Dakujem

Tak řeknu na rovinu že mě nenapadá žádný přijatelný důvod proč se vám to tam tvoří. Jedna z teoretických možností je že některé suroviny jsou ošetřeny protispékavou látkou protože jinak okamžitě po otevření sají vlhkost a nešlo by je udržet v sypkém stavu tak zda se takto nevysráží ta látka. Každopádně bohatě by mělo stačit přefiltrovat roztok překapávacím filtrem na kávu a mělo by to stačit na odstranění těch sraženin.

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2026 11:39 am 

Zdravím vás všetkých.

Otázka... Pri grgacom teste musí dôjsť ku "poriadnemu" odgrgnutiu, či stačí aj také malilinké?

Grgací test skúsila moja kamarátka aj moja mamka.

Kamarátka si negrgla ani hodinu na to, mamka do dvoch minút, ale len taký "malilinký grg", ktorý bol s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobený niečim iným. Keď si mamka dala hodinu na to s vodou rozrobený srvátkový proteín (bez peny) z dôvodu že nie je stravou schopná pokryť dostatočné množstvo bielkovín, tak si odgrgla (ako mi prišla povedať) poriadne.

Som presvedčený, že obe majú nedostatok HCL.... Obe majú napríjemný zápach z úst (ale mamka nemá ten "sírny" pach, ona má skôr acetónový), a nevyzerajú vôbec zdravo (aj keď sú schopné normálne fungovať a aj trochu cvičiť)....

V každom prípade im ešte ostávajú dva grgacie testy, podľa mňa už ale len z dôvodu " aby sa nepovedalo".

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2026 11:20 pm 
Administrátor
Administrátor

XYrazovy_nick píše:
Zdravím vás všetkých.

Otázka... Pri grgacom teste musí dôjsť ku "poriadnemu" odgrgnutiu, či stačí aj také malilinké?

Grgací test skúsila moja kamarátka aj moja mamka.

Kamarátka si negrgla ani hodinu na to, mamka do dvoch minút, ale len taký "malilinký grg", ktorý bol s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobený niečim iným. Keď si mamka dala hodinu na to s vodou rozrobený srvátkový proteín (bez peny) z dôvodu že nie je stravou schopná pokryť dostatočné množstvo bielkovín, tak si odgrgla (ako mi prišla povedať) poriadne.

Som presvedčený, že obe majú nedostatok HCL.... Obe majú napríjemný zápach z úst (ale mamka nemá ten "sírny" pach, ona má skôr acetónový), a nevyzerajú vôbec zdravo (aj keď sú schopné normálne fungovať a aj trochu cvičiť)....

V každom prípade im ešte ostávajú dva grgacie testy, podľa mňa už ale len z dôvodu " aby sa nepovedalo".

Tam by mělo jít o krknutí jako po pivu na ex, tedy takové opravdu hornické, takové ty lehké odříhnutí se nepočítají to většinou jde pouze o únik bubliny ze zaplynovaného žaludku nikoliv o důkaz chemické reakce zásady s kyselinou. Nakonec není problém si vyzkoušet tu reakci i mimo tělo když smícháte ten roztok jedlé sody s citrónovou šťávou která má pH cca 2 tedy zhruba stejné nebo trochu méně kyselé jako by měl mít obsah fungujícího žaludku.

PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2026 8:46 am 

Zjistil jsem, že pokud má člověk stopnutý tvorbu/tok žluči kvůli stresu, tak dodávat HCL sice pomůže s trávením v žaludku, ale jestliže po odchodu natrávené stravy v žaludku nedojde k neutralizací kyselin zásaditou žlučí, tak si člověk může po nějaké době zadělat na poškození tenkého střeva tou kyselinou, kterou nemá co neutralizovat a která to tam naleptá..
Zase mi to krásně ukázalo jak všechno je propojené a hlavně jak stres který ani často nevnímáme dokáže tělo ovlivnit..

PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2026 1:10 pm 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Zjistil jsem, že pokud má člověk stopnutý tvorbu/tok žluči kvůli stresu, tak dodávat HCL sice pomůže s trávením v žaludku, ale jestliže po odchodu natrávené stravy v žaludku nedojde k neutralizací kyselin zásaditou žlučí, tak si člověk může po nějaké době zadělat na poškození tenkého střeva tou kyselinou, kterou nemá co neutralizovat a která to tam naleptá..
Zase mi to krásně ukázalo jak všechno je propojené a hlavně jak stres který ani často nevnímáme dokáže tělo ovlivnit..

Tak sice máte pravdu, ale zase je to jenom část celku s tím že bez dostatečně kyselého žaludku se ta pufrovací fáze vůbec nespustí. Kyselost chymu je signál, který říká slinivce a žlučníku teď je čas uvolnit bikarbonát a žluč. Takže HCl může být pro někoho klíčová, protože bez ní se ten neutralizační krok ani nerozjede. Jenže a zde již máte pravdu, když je tok žluči zpomalený stresem nebo napětím v autonomním nervovém systému, tak se může stát, že signál sice přijde, ale odpověď je slabá. A pak máte situaci, kdy kyselina udělá svou práci v žaludku, ale neutralizace v tenkém střevě není optimální. To je přesně ten důvod, proč je potřeba dívat se na trávení jako na propojený celek — kyselost, žluč, nervový systém, motilita, všechno jede v jednom řetězci. Ladit je pochopitelně možné každou část skládačky samostatně ale nejlepší je vyladit celek a nejdůležitějším krokem v tomto směru je přepnutí do parasympatiku, pak naskočí většinou vše najednou.

PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2026 6:34 pm 

Jarda píše:
Tak sice máte pravdu, ale zase je to jenom část celku s tím že bez dostatečně kyselého žaludku se ta pufrovací fáze vůbec nespustí. Kyselost chymu je signál, který říká slinivce a žlučníku teď je čas uvolnit bikarbonát a žluč. Takže HCl může být pro někoho klíčová, protože bez ní se ten neutralizační krok ani nerozjede. Jenže a zde již máte pravdu, když je tok žluči zpomalený stresem nebo napětím v autonomním nervovém systému, tak se může stát, že signál sice přijde, ale odpověď je slabá. A pak máte situaci, kdy kyselina udělá svou práci v žaludku, ale neutralizace v tenkém střevě není optimální. To je přesně ten důvod, proč je potřeba dívat se na trávení jako na propojený celek — kyselost, žluč, nervový systém, motilita, všechno jede v jednom řetězci. Ladit je pochopitelně možné každou část skládačky samostatně ale nejlepší je vyladit celek a nejdůležitějším krokem v tomto směru je přepnutí do parasympatiku, pak naskočí většinou vše najednou.

Bohužel to jsem pochopil naplno až teď. Řešil jsem a zkoušel jsem všechno možné a nemožné tolik let, ale bylo to prd platné. Naopak se stav jen zhoršuje. Protože jsem po celou tu dobu stále ve stresu z mnoha důvodů... Člověk si to prostě nedokáže uvědomit, přiznat si to. Když je v nějakém kruhu používání různých nástrojů k úniku od té reality.. Až teď když jsem s tím přestal a žiju plně v přítomnosti, tak to na mě dolehlo. Jak jsem to mohl nechat zajít tak daleko. Minimálně 10 let úplně zahozených jako kdybych byl v nějakém komatu.. Nejhorší na tom ale je, v jak o moc horším stavu jsem teď. :?
V tom stresu kdy se můj nervový systém naučil být neustále v pozoru jsem tedy už mnohem déle než těch 10 let dozadu. Je mi 39 a myslím, že to začalo určitě už na druhém stupni školy kdy neproběhla puberta jak měla. Do toho šikana, stud ze sebe samotného, že jsem stále děcko zatímco ostatní už mají silnou pubertu.. Tam to určitě začalo.
Zdravotních problémů asi i díky genetice, jsem měl vždycky plno, ale nebyl bych na tom ani zdaleka tak špatně nebýt toho psychického chronického stresu.. Kdy tělo prostě nemůže nikdy optimálně fungovat..
Na druhou stranu jsem rád, že jsem si toho všeho vědom. Jak to vlastně funguje, že PTSD a pod. nemají jen vojáci kteří byli ve válce a pod.. Aspoň si nekladu všechno za vinu.. Většina lidí tohle nikdy nezjistí. Všechno si dávají za vinu a pak to nemůže nikdy dopadnout dobře..

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2026 10:07 am 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Bohužel to jsem pochopil naplno až teď. Řešil jsem a zkoušel jsem všechno možné a nemožné tolik let, ale bylo to prd platné. Naopak se stav jen zhoršuje. Protože jsem po celou tu dobu stále ve stresu z mnoha důvodů... Člověk si to prostě nedokáže uvědomit, přiznat si to. Když je v nějakém kruhu používání různých nástrojů k úniku od té reality.. Až teď když jsem s tím přestal a žiju plně v přítomnosti, tak to na mě dolehlo. Jak jsem to mohl nechat zajít tak daleko. Minimálně 10 let úplně zahozených jako kdybych byl v nějakém komatu.. Nejhorší na tom ale je, v jak o moc horším stavu jsem teď. :?
V tom stresu kdy se můj nervový systém naučil být neustále v pozoru jsem tedy už mnohem déle než těch 10 let dozadu. Je mi 39 a myslím, že to začalo určitě už na druhém stupni školy kdy neproběhla puberta jak měla. Do toho šikana, stud ze sebe samotného, že jsem stále děcko zatímco ostatní už mají silnou pubertu.. Tam to určitě začalo.
Zdravotních problémů asi i díky genetice, jsem měl vždycky plno, ale nebyl bych na tom ani zdaleka tak špatně nebýt toho psychického chronického stresu.. Kdy tělo prostě nemůže nikdy optimálně fungovat..
Na druhou stranu jsem rád, že jsem si toho všeho vědom. Jak to vlastně funguje, že PTSD a pod. nemají jen vojáci kteří byli ve válce a pod.. Aspoň si nekladu všechno za vinu.. Většina lidí tohle nikdy nezjistí. Všechno si dávají za vinu a pak to nemůže nikdy dopadnout dobře..

Nejsnadněji a poměrně rychle tento prostý fakt pochopí člověk v chudších zemích. V některých tradičních kulturách lidé žijí velmi jednoduše – mají jen základní věci, často jen oblečení a misku na jídlo. Jejich životní styl je klidný, bez neustálého tlaku a nadměrné stimulace. Díky tomu tráví většinu času v parasympatickém režimu, tedy ve stavu klidu a regenerace. Tělo pak funguje úsporně, nepotřebuje vysoký energetický příjem a dokáže dobře zvládat i skromnější výživu. Tento klid a jednoduchý rytmus dne mohou výrazně přispívat k jejich celkové pohodě – často větší, než jakou zažívají lidé v moderním západním prostředí, kde je stres a přetížení běžnou součástí života. Já to klientům přirovnávám k technice, například k letadlu, kdy západní člověk často funguje jako letadlo letící trvale na forsáž. Motor je sice výkonný, ale pokud běží dlouhodobě v maximálním režimu, rychle se opotřebuje a dříve či později dojde k selhání. Tělo potřebuje střídání výkonu a regenerace – jinak se systém vyčerpá a zkolabuje.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]