Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob dub 18, 2026 11:40 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř úno 18, 2026 4:24 pm 

Ahoj, někdo z vás už zkoušel ten roxar.cz? Potřeboval jsem rychle 15 tisíc do výplaty a tam mi to během 10 minut poslalo nabídky od 4 různých nebankovek.

PříspěvekNapsal: stř úno 18, 2026 5:15 pm 

Ahoj, jo, zkoušel jsem https://roxar.cz/ minulý měsíc, když jsem řešil podobnou situaci před výplatou. Funguje to spíš jako srovnávač – vyplníš jeden formulář a přijdou ti nabídky od více nebankovních společností. U mě to bylo taky během pár minut. Výhoda je rychlost a že nemusíš obíhat každou firmu zvlášť. Na druhou stranu je potřeba si dobře projít RPSN a podmínky, protože některé nabídky jsou dost drahé. Jako rychlé řešení OK, ale nebral bych to bez rozmyslu.

PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2026 10:01 am 
Administrátor
Administrátor

Astropower píše:
Ahoj, jo, zkoušel jsem https://roxar.cz/ minulý měsíc, když jsem řešil podobnou situaci před výplatou. Funguje to spíš jako srovnávač – vyplníš jeden formulář a přijdou ti nabídky od více nebankovních společností. U mě to bylo taky během pár minut. Výhoda je rychlost a že nemusíš obíhat každou firmu zvlášť. Na druhou stranu je potřeba si dobře projít RPSN a podmínky, protože některé nabídky jsou dost drahé. Jako rychlé řešení OK, ale nebral bych to bez rozmyslu.

Dnešní veřejná debata se neustále točí kolem „deficitu“ a „rozpočtové odpovědnosti“, ale málokdo si všimne toho nejpodstatnějšího, že pár nezodpovědných lidí zadlužuje celou zemi na generace dopředu. A stejně jako u jednotlivců kdo nerozumí financím, snadno naletí sladkým řečem o tom, jak se „investuje do budoucnosti“. Realita je většinou mnohem prostší a půjčené peníze se prostě utratí za nesmysly a následky jsou tvrdé a často i tragické.
Vyrovnaný rozpočet ať už rodinný nebo státní není žádná věda. Prostě si kupuju jen to, na co mám. Půjčka je vždycky dobrovolný vstup do otroctví. Historie je plná příkladů rodin, které se kvůli dluhům propadly z blahobytu do bídy a závislosti na otrokářích. A u lidí, kteří už tak žijí na hraně, je to téměř jistá cesta k průšvihu, který rozbije vztahy, rodiny i životy. Riziko je v zásadě rovno jistotě průseru který zničí vztahy v rodině, rozvede spokojená manželství, děti takových lidí poškodí na duchu a zničí jim všem život.
Brát si úvěr na rozmařilosti, třeba na dovolenou jak je dnes docela běžné, je prostě známka finanční negramotnosti. Kdo má rozum, udělá si hezký čas i bez dluhů, klidně pod stanem u řeky. A hlavně bez strachu z exekutora, který se jednoho dne objeví u dveří a bez skrupulí ho obere na holou kost. To je nakonec přesně princip fungování historických i moderních otrokářů, prostě vytěžit a odhodit.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]