Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob kvě 09, 2026 2:16 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rakovina pankreasu
PříspěvekNapsal: čtv lis 20, 2014 11:21 pm 

Příloha:
Rakovina slinivky.pdf [48.96 KiB]
991 krát
ivana p. píše:
Dobrý deň. Prosim o rýchlu radu. Svokrovi diagnostikovali rakovinu pankreasu s metastazami. Zatiaľ nevieme podrobnosti, musíme sa stretnúť s onkologom z inej nemocnice, ale vraj mu ostávaju len týždne. Má zmysel vôbec mu navrhnúť liečbu stravou, ako postupovať? Ak prejde okamžite na raw, zvládne jeho organizmus odvádzať toxiny? Vopred ďakujem za všetky rady.
Ahoj Ivano, urcite ma smysl zkusit lecbu stravou. Velice doporucuju dietu dr. Budwigove tak jak podle ni leceji na diskuzi FlaxSeedOil2 na yahoo.com, jejich navod a odkaz na celou diskuzi je tady: viewtopic.php?p=68983#p68983 .
Maji tam pres 500 zaznamu o vyleceni rakoviny dietou dr. Budwigove a nasel jsem i 4 zaznamy o vyleceni rakoviny slinivky, a bylo to napriklad i s metastazama a rakovinou plic nebo jater, vic o tech 4 pripadech mas v priloze, anglicky.

A ta dieta neni nic strasneho, mne to i chutna a neni to jen raw. Ale neni to sirna patlanina podle zdejsich navodu, ta je sice volne odvozena od Budwigove, ale jen od jedne jeji casti a ne se spravnym davkovanim a pouzitim. Ucel patlaniny jak se zde i pise je dodat Omega 3, zatimco ucel kompletni diety Budwigove je vylecit rakovinu a dalsi nemoci.

To, ze doktori rikaji, ze zbyva jen par tydnu nic neznamena. To plati jen v pripade, ze pacienta leceji oni a ani tak to nemusi byt pravda.

Drzim vam palce, Pavel

PříspěvekNapsal: pát lis 21, 2014 9:07 pm 

Ďakujem Vam všetkým. Ja verím, že je ešte šanca, ale svokor sa chce vydať cestou medicíny, idú mu davat nejaké infúzie, asi chemo? Mam chuť ním zatriasť a zakričať, nech sa spamätá, žiaľ nie je to v mojej moci. Aj keď nie som veriaca, budem sa zaň modliť.

PříspěvekNapsal: sob lis 22, 2014 3:27 am 

ivana p. píše:
Ďakujem Vam všetkým. Ja verím, že je ešte šanca, ale svokor sa chce vydať cestou medicíny, idú mu davat nejaké infúzie, asi chemo? Mam chuť ním zatriasť a zakričať, nech sa spamätá, žiaľ nie je to v mojej moci. Aj keď nie som veriaca, budem sa zaň modliť.
Přikláním se ke členovi NOWOCAYN_2, tzn. nekompromisní dlouhodobý půst, srovnávání psychiky, meditace....

Sám jsem byl před léty bezmocně upoután na nemocniční lůžko a poznal přitom stav, který stěží lze popsat - jakési odpoutání se od materiálních potřeb. Ačkoli jsem nebyl schopen cokoli ovlivnit, moje mysl pracovala perfektně a já přišel na věci, které nikterak nejdou vysvětlit. Např. moje poznání bylo, že 40 dnů nesmím vůbec nic sníst, že budu žít... to přesto, že všichni, tj. doktoři, okolí, rodina mi dokonce koupila hrob... nevěřili a zlámali nade mnou hůl. Já, na rozdíl od všech, jsem s naprostou jistotou věděl, že žít budu. Ač mnozí mě považují za blázna, bylo to nejúžasnější co jsem v životě prožil a poznal. Za tento dar nemoci jsem velice vděčný. Z dnešního pohledu se zdá absurdní, že tehdy bylo pro mě zcela nepodstatné, jestli žít budu nebo ze života budu odvolán.

Moje rada nemocnému: "Přestaň 40 dnů svoje tělo sytit a zajímat se o jeho potřeby i o celý materiální svět! Začni přemýšlet a hledat souvislosti v běžných věcech, třeba v tom, zda-li špatné není k něčemu dobré, zda-li to co se děje nějak do sebe nazapadá a spolu nesouvisí, proč jsem tady a jaké je moje poslání... Až poznáš, že každý máme složku tělesnou (nedůležitou) a dušení, máš vyhráno!"

PříspěvekNapsal: ned pro 14, 2014 5:42 pm 
Administrátor
Administrátor

ivana p. píše:
Dobrý deň. Prosim o rýchlu radu. Svokrovi diagnostikovali rakovinu pankreasu s metastazami. Zatiaľ nevieme podrobnosti, musíme sa stretnúť s onkologom z inej nemocnice, ale vraj mu ostávaju len týždne. Má zmysel vôbec mu navrhnúť liečbu stravou, ako postupovať? Ak prejde okamžite na raw, zvládne jeho organizmus odvádzať toxiny? Vopred ďakujem za všetky rady.

Dobře vám radí členové pv33 a pecador, prostě zde již není možné dělat mnoho kompromisů, spíše raději žádné a postavit se tvrdě čelem. Cesta pomocí chemofarmaceutických produktů je u slinivky většinou cesta do pekel, ostatně není tak složité si dohledat procento přeživších na standardní léčbě. Zde sice budete mít také malou, ale alespoň nějakou šanci že to ustojí. Navíc je třeba upozornit na důležitý fakt, že smrt hladem nebolí, což se o dožívání na opiátech rozhodně tvrdit nedá.

PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2026 9:45 pm 

Dobrý den.Situace je asi bohužel vážná.Taťkovi po roce nespecifických bolestí přišli na to, že má nádor ve slinivce a metastáze v játrech.Rozhodl se pro chemoterapii.Existuje aspoň nějaká strategie, jak co nejvíc zvýšit jeho šance a neohrozit jej zároveň z jiné strany?

Četl jsem, že nádory ve slinivce a játrech reagují(posiluje je to) na velký výkyv inzulínu a glukózy? Pomáhá nízkosacharidová strava, nutričně kompletní jídelníček a šetrný z hlediska zažívání(ikdyž nevím přesně jaký), MCT oleje, syrovátková bílkovina?

Pokud se člověk vyloženě nerozhodne pro půst jen na vodě, tak není cílené nějaké kompromisní hladovění prý moc ideální? Člověk si potřebuje udržet svalstvo a nějaké tuky.Ale může se držet tak nějak na hranici nízkosacharidové stravy, aby příliš nepálil tuky ani svaly.Ale ani nekrmil nádory sacharidy?

Prosím Vás pane Jardo, jestli v tomto máte lepší znalosti... poraďte mi...

Já přišel jen na to, že mi AI radila, ať příliš játra a slinivku ve dnech chema nezatěžuje a přijímá dobře stravitelné a vstřebatelné tuky a aminokyseliny... a když ovoce tak bobulovité... a nízkosacharidovou zeleninu... Můžete prosím poradit?

Má smysl cíleně odkyselovat , atd? Pít ionizovanou vodu? Cokoliv co může trochu zvýšit šance?

Předem moc děkuji za odpověď.

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2026 9:03 am 
Administrátor
Administrátor

Abstinující Bojovník píše:
Dobrý den.Situace je asi bohužel vážná.Taťkovi po roce nespecifických bolestí přišli na to, že má nádor ve slinivce a metastáze v játrech.Rozhodl se pro chemoterapii.Existuje aspoň nějaká strategie, jak co nejvíc zvýšit jeho šance a neohrozit jej zároveň z jiné strany?

Četl jsem, že nádory ve slinivce a játrech reagují(posiluje je to) na velký výkyv inzulínu a glukózy? Pomáhá nízkosacharidová strava, nutričně kompletní jídelníček a šetrný z hlediska zažívání(ikdyž nevím přesně jaký), MCT oleje, syrovátková bílkovina?

Pokud se člověk vyloženě nerozhodne pro půst jen na vodě, tak není cílené nějaké kompromisní hladovění prý moc ideální? Člověk si potřebuje udržet svalstvo a nějaké tuky.Ale může se držet tak nějak na hranici nízkosacharidové stravy, aby příliš nepálil tuky ani svaly.Ale ani nekrmil nádory sacharidy?

Prosím Vás pane Jardo, jestli v tomto máte lepší znalosti... poraďte mi...

Já přišel jen na to, že mi AI radila, ať příliš játra a slinivku ve dnech chema nezatěžuje a přijímá dobře stravitelné a vstřebatelné tuky a aminokyseliny... a když ovoce tak bobulovité... a nízkosacharidovou zeleninu... Můžete prosím poradit?

Má smysl cíleně odkyselovat , atd? Pít ionizovanou vodu? Cokoliv co může trochu zvýšit šance?

Předem moc děkuji za odpověď.

To tedy není co závidět, kupodivu takových klientů nyní je docela dost, prostě si ta kafilerní postkomunistická strava a neuvěřitelně stresová forma života začíná vybírat svoji daň. U rakoviny slinivky bohužel neexistuje žádná „silnější“ alternativní metoda než tlumení zánětlivé dráhy NF‑κB, protože právě tato dráha je u tohoto nádoru hlavní spínač zánětu, bolesti, únavy, kachexie i růstu nádoru. Ostatní dráhy (STAT3, IL‑6, TNF‑α, HIF‑1α, mTOR) jsou na NF‑κB přímo navázané, takže jeho tlumení je nejrealističtější a nejbezpečnější podpůrná cesta. Většina klientů je v aktuálním stavu (cholestáza, zánět žlučových cest, zvracení, celkové oslabení) a tam je zase bohužel většina silných rostlinných inhibitorů NF‑κB nevhodná, protože jsou žlučopudné nebo dráždivé. Reálně tolerovatelné a zároveň protizánětlivé jsou pouze tři možnosti:
Heřmánek (apigenin) – velmi šetrný, ale nebavíme se o běžném čaji musí být extrémně silný a lipofidně upravený, tlumí NF‑κB, IL‑6 a TNF‑α.
Melatonin – silně protizánětlivý, ale zase se nebavíme o běžném dávkování začíná se od 10 mg a dávky ze studií jdou až do 60 mg, působí na NF‑κB, STAT3, IL‑6, TNF‑α, HIF‑1α a mTOR.
Tributyrin (forma butyrátu) – zase na doraz reálné tolerovatelnosti tlumí NF‑κB přes HDAC mechanizmus, posiluje střevní bariéru a snižuje endotoxický zánět.
Tyto tři látky jsou v jeho stavu nejlépe tolerovatelné, nejsou žlučopudné a mohou pomoci snížit zánět a zlepšit komfort. Vše ostatní z alternativních možností je buď příliš dráždivé, nebo nevhodné při cholestáze a infekci. Strava pochopitelně nastavená s minimální glykemickou zátěží a velice šetrná to bych musel s váma probrat asi osobně protože se musí nastavit přímo na míru konkrétního klienta.

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2026 11:20 am 

Jarda píše:
To tedy není co závidět, kupodivu takových klientů nyní je docela dost, prostě si ta kafilerní postkomunistická strava a neuvěřitelně stresová forma života začíná vybírat svoji daň. U rakoviny slinivky bohužel neexistuje žádná „silnější“ alternativní metoda než tlumení zánětlivé dráhy NF‑κB, protože právě tato dráha je u tohoto nádoru hlavní spínač zánětu, bolesti, únavy, kachexie i růstu nádoru. Ostatní dráhy (STAT3, IL‑6, TNF‑α, HIF‑1α, mTOR) jsou na NF‑κB přímo navázané, takže jeho tlumení je nejrealističtější a nejbezpečnější podpůrná cesta. Většina klientů je v aktuálním stavu (cholestáza, zánět žlučových cest, zvracení, celkové oslabení) a tam je zase bohužel většina silných rostlinných inhibitorů NF‑κB nevhodná, protože jsou žlučopudné nebo dráždivé. Reálně tolerovatelné a zároveň protizánětlivé jsou pouze tři možnosti:
Heřmánek (apigenin) – velmi šetrný, ale nebavíme se o běžném čaji musí být extrémně silný a lipofidně upravený, tlumí NF‑κB, IL‑6 a TNF‑α.
Melatonin – silně protizánětlivý, ale zase se nebavíme o běžném dávkování začíná se od 10 mg a dávky ze studií jdou až do 60 mg, působí na NF‑κB, STAT3, IL‑6, TNF‑α, HIF‑1α a mTOR.
Tributyrin (forma butyrátu) – zase na doraz reálné tolerovatelnosti tlumí NF‑κB přes HDAC mechanizmus, posiluje střevní bariéru a snižuje endotoxický zánět.
Tyto tři látky jsou v jeho stavu nejlépe tolerovatelné, nejsou žlučopudné a mohou pomoci snížit zánět a zlepšit komfort. Vše ostatní z alternativních možností je buď příliš dráždivé, nebo nevhodné při cholestáze a infekci. Strava pochopitelně nastavená s minimální glykemickou zátěží a velice šetrná to bych musel s váma probrat asi osobně protože se musí nastavit přímo na míru konkrétního klienta.

Moc děkuji.Je potřebné osobní setkání nebo stačí telefonické spojení? Kolik si prosím účtujete? Potřebujete vědět, jaké konkrétní chemo taťka užívá? Informoval jsem se přes AI na ty Vámi doporučované protizánětlivé varianty a prý u Apigenin je u nějakých forem chemo možná kontraindikace? Nebo to je mystifikace? Je možné pokrýt všechny aminokyseliny, mastné kyseliny, vitamíny, minerály a stopové prvky tak, aby měl taťka příšun kompletního nutričního spektra živin a při tom to nezatěžovalo moc slinivku a játra?... Při vyšší dávce melatoninu nehrozí nějaké vedlejší účinky? A jak je to s minimální glykemickou zátěží, aby se nepodporoval zbytečně růst nádorů, ale aby zase taťka zbytečně nehubnul? Pravděpodobně už bude asi lepší, to projednat efektivnější formou komunikace, že?

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2026 1:45 pm 

Jarda píše:

Ještě prosím Vás jedna důležitá věc.

Taťkovi byly doporučeny přes sestru od nějaké ukrajinské lékařky tyto kapky ->

Má lékařský titul a specializuje se na bylinky.Nemůžu ze své pozice říct, jestli je šarlatánka, nebo skutečně ví, co předepisuje.

Nějaké ZSP
Složení -> Kozlík lékařský
Hloh obecný
Dobromysl obecná

To užívá teta na uklidnění.To by asi dávalo smysl.

Pak doplněk stravy Aponormil.Od ukrajinské společnosti Ecomed.

Používá se prý na podporu přirozené obranyschopnosti a odolnosti organismu.

Pomoc při vylučování toxických látek z těla a normalizaci metabolismu,

Často se v ukrajinských zdrojích uvádí jako doplněk při onkologické terapii pro zmírnění intoxikace organismu.

složení->

Eukalyptus(listy)

Tužebník jilmový (nať)

Třezalka tečkovaná (nať)

Hřebíčkovec kořenný (poupata hřebíčku)

Kmín kořenný (plody)

Jalovec obecný (plody)

Lékořice lysá (kořen)

Je pravda, že třezalka může snižovat účinnost chemoterapie?

Pak Svitanok

Zeměžluč lékařská(nať)

Pelyněk pravý (nať)

Měsíček lékařský (květy)

Smil písečný (květy)

Koriandr setý (plody)

Růže šípková (šípky)

Kukuřice setá (červené čnělky/blizny)

Dřišťál obecný (kořen)

Čekanka obecná (kořen)

Prý primárně určen k podpoře jater a žlučových cest.

Regenerace jater

podpora žlučníku

Detoxikace -> má urychlovat vylučování toxinů z těla a zmírňovat příznaky intoxikace, například po léčbě léky nebo chemoterapii.

Problém je, že čím víc účinných látek, včetně těch z bylin je ve hře.Tím pro laika více nepředvídatelných reakcí.Proto se Vás ptám ještě na tohle.Děkuji.

Přílohy:
Poznámka: kapky.3
kapky3.jpg
kapky3.jpg [ 96.51 KiB | Zobrazeno 6 krát ]
Poznámka: kapky.2
kapky2.jpg
kapky2.jpg [ 147.63 KiB | Zobrazeno 6 krát ]
Poznámka: kapky.1
kapky1.jpg
kapky1.jpg [ 158.58 KiB | Zobrazeno 6 krát ]

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2026 2:13 pm 
Administrátor
Administrátor

Abstinující Bojovník píše:
Moc děkuji.Je potřebné osobní setkání nebo stačí telefonické spojení? Kolik si prosím účtujete? Potřebujete vědět, jaké konkrétní chemo taťka užívá? Informoval jsem se přes AI na ty Vámi doporučované protizánětlivé varianty a prý u Apigenin je u nějakých forem chemo možná kontraindikace? Nebo to je mystifikace? Je možné pokrýt všechny aminokyseliny, mastné kyseliny, vitamíny, minerály a stopové prvky tak, aby měl taťka příšun kompletního nutričního spektra živin a při tom to nezatěžovalo moc slinivku a játra?... Při vyšší dávce melatoninu nehrozí nějaké vedlejší účinky? A jak je to s minimální glykemickou zátěží, aby se nepodporoval zbytečně růst nádorů, ale aby zase taťka zbytečně nehubnul? Pravděpodobně už bude asi lepší, to projednat efektivnější formou komunikace, že?

Osobně se s klienty scházím zcela výjimečně, z mého pohledu to nemá pro klienty žádný přínos akorát je to zatěžuje. Naprostá většinu informací lze předat při telefonických konzultacích a laboratoř nebo další vyšetření si musí klient oběhat stejně sám. Rezervační formulář a ceny za konzultace jsou pod mojí fotografií na hlavních stránkách a pochopitelně potřebuji do emailu zaslat lékařské zprávy a laboratoř ne starší 3 měsíců. Pochopitelně různé interakce chemo a bylin jsou možné ale pokud to budu vědět přesně co mu podávají jsem schopen to většinou rozklíčovat docela berně, na netu je těch informací docela dost. Ohledně stravy potřebuji výpočet z nutriční kalkulačky cca dva dokonale vyplněné dny co jí nyní a z toho postavím to co je blbě a co naopak zařadit. Na ten melatonin dohledáte kvanta studií a vedlejší účinky prakticky nejsou. Strava se musí nastavit tak aby glykémie nelítala jak veverka v bubnu tedy ideálně pod 50 a ještě specificky pro daný problém který nyní vlastně ani neznám, protože ta rakovina je důsledek a vy musíte eliminovat příčinu což medicína vůbec neřeší ani nehledá to teprve musíme najít. Dopisováním takto komplexní zdravotní problém určitě nevyřešíte protože i při telefonátu se bavíme spíše o několika hodinách hovoru který je vůbec nejlepší si nahrávat protože běžný člověk není schopen to množství informací na první poslech pobrat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]