Jarda píše:
To je otázka, jí se pouze jedno jídlo a jídla se střídají, čili to chce velice solidní a promyšlený rozvrh, potom se dá zařadit prakticky cokoliv, pouze u živočišných produktů bych byl opatrný. Obiloviny se v tomto způsobu stravování dají používat, protože samotné je tělo dokáže využít, ale základ této stravy by mělo tvořit zralé ovoce, kde jsou dobře vstřebatelné a snadno využitelné cukry, které ovšem kvasinka využít nedovede. Nedostatek energie je přechodný a značně nepříjemný, protože kvasinka si vezme, co potřebuje a na vás už nic nezbude, čili skoro hladovíte, ale při správném postupu to není schopna ustát.
Ano, tak to bude problém. Přestát to období, kdy si kvasinka bude brát téměř vše... Každopádně jak zjišťuji tak opravdu není problém jíst celozrnné obiloviny. Podstatné je nechat je fermentovat (namočit) a poté je důležité štěpit škroby již v ústech, kde je enzym ptyalin, který dokáže rozdělit škrob od bílkoviny. Takže při důkladném žvýkání je to vhodná potravina. Avšak, pokud člověk jí bílé pečivo namazané čímkoliv a akorát to zhltne, tak pak lepek činí svou práci ve střevě, které ucpává. V omto případě je lepek škodlivý, ale spíš jde o to vědět jakým způsobem bude správně obilí zpracováno/ztráveno a jaká kvalita obilí je nutná. Tudíž bílé pečivo nene....
Kvasinka je opravdu šílená mrcha a je potřeba opravdu vyzkoumat co a jak a to tak, že každý člověk sám. Vybrat potraviny, které nebudou v něm kvasit, i když třeba při stresu můžou
To aby to nebylo jednoduché...
A taky potraviny, které dodají dostatek energie. Ale nejdřív odmořit a ustát to....