Jarda píše:
Minerály, vitamíny a enzymy
Podstatná část lidské populace je tak líná, že není ochotna používat dokonce ani vlastní mozek, přestože je příroda tímto vynikajícím orgánem nepochybně obdařila. Důkaz získáte v kterékoliv reklamní agentuře a každá z nich má na této absenci samostatného úsudku založenou svoji dobrou živnost. Jak jinak si lze vysvětlit, že lidé vyhazují značné finanční částky za drahá a často dokonce značně škodlivá léčiva, doporučovaná za nemalý peníz reklamními agenturami, což je v ceně pilulek pochopitelně také zahrnuto. Reklamu na mrkev, nebo třeba zelí jsem v televizi za celý svůj život snad ještě nikdy neviděl. Možná je to tím, že se na televizi nedívám ve správném čase, ale spíš se mi zdá logičtější malá schopnost generování zisku u takovéhoto produktu. Přitom pokud vypijete každý den cca 1 litr čerstvě vylisované šťávy, třeba ze zmíněné mrkve a zelí, je prakticky nemožné trpět nedostatkem jakéhokoliv minerálu, vitamínu a enzymu. Při srovnání ceny této šťávy s cenou pilulek, nemluvě o dalších pozitivních zdravotních a chuťových vlastnostech, šťáva jednoznačně vítězí, ale lékárny jsou nemyslících stále plné. Pokuste se zapnout mozek, místo do lékáren začněte chodit do zelinářství a v létě také na lesní plody a bylinky.
Dobrý den,
ještě jednou bych Vám chtěla moc poděkovat za všechny informace, které jsme od Vás získaly během naší návštěvy v neděli. Snažím se to všechno utřídit a postupně nakupovat potraviny a vše, co jste mi doporučil. Mám dotaz: V lékárně mi dali místo Pangaminu Pargavit, všimla jsem si toho až doma, prostě pivovarské kvasnice, je to to, co jste měl na mysli?
Co se týče vitamínu E, tak tam píší, že současné užívání s hormonální antikoncepcí zvyšuje riziko žilní trombózy....co si o tom myslíte? (je zbytečné psát mi, ať antikoncepci přestanu brát, ještě tak rok bych ji brát potřebovala.....
)))
Dále tam píší: bez doporučení lékaře neužívejte současně jiné přípravky s obsahem vitamínů a minerálů a jiné volně prodejné léky. .......nemám to brát na vědomí?
Ten zinek se má brát ráno nalačno? E 400 nalačno, nebo kdykoliv?
Dále vitamín C 1000 mám brát do té doby, až se zředí stolice...jelikož jí mám řidkou často....myslíte tím zcela tekutá, průjem?
Předem mockrát děkuji za odpověďi a přeji hezký den
Jana