Eden píše:
zdravim vas, chcela by som sa opytat pana Jardy alebo niekoho kto sa tiez vyzna. mam dvanastnikovy vred, zdedene po mame, mam ho asi uz niekolko rokov ale problem doteraz nerobil. doktor mi dal helicid, chvilu pomohol, ale mam z neho strasne migreny a ine vedlajsie ucinky tak ho nemozem uzivat a nic ine na vysusenie vredu nie je na trhu, resp. je ale podobne. myslim ze kyselinu nemam znizenu lebo zaha ma nepali a travi mi dobre, jem zdravo. vadi mi kysle, chlorovana voda, kakao, kava, mak, orechy, stiplave, korenene, alkohol. takze zijem na ovsenej kasi na vode robenej. helicobakter mi nezistili ani v zaludku ani v krvi, len v hrubom creve, takze atb mi doktor nedal a aj tak su to take silne ze by som ich nemohla uzivat vsetky. okrem toho mam atopicky ekzem po rukach, teraz len cervene flaky a velmi svrbive az po lakte, ekzem sa zhorsuje po poziti jedla co nemozem, takze som dospela k nazoru ze ekzem je z helika a toho vredu.
chcem sa opytat ci poznate nieco na liecenie toho vredu? tie vredy ze sposobuje heliko. tiez sa chcem opytat preco mam heliko len v stolici? vraj niektore vysledky z krvi su falosne negativne. tak som zacala uzivat mastix z kosu, tu zivicu, volaju to masticha proti heliku. hned po par davkach svrbenie ustupuje, flaky blednu. najprv ma bolela hlava a palil ten vred z nej ale teraz uz lepsie.
viete este o niecom inom proti heliku? chilli nemozem kvoli tomu vredu a palil by ma aj konecnik, mam hemoroidy vnutorne asi.
chystam sa aj na hladovku mesacnu podla malachova, mal by ten vred skapat. v tom vrede asi byva heliko a robi ekzem. trapim sa uz velmi dlho s tym ekzemom, konecne viem z coho je, v mojom pripade. ten vred mi zistili pri gastroskopii ked som dostala bolesti z neho.
vopred dakujem za odpoved
No nevím zda na to jdete dobře, helicobakter je vlastně prakticky vždy pokud je nedostatek HCl v žaludku a HCl vypíná stres. Tedy ztlumit stres, podpořit stravou tvorbu HCl a to není o stravě kterou jíte, to si zde trochu projděte. Jinak poměrně dobře ho likviduje i extrakt z chmele, koukněte zda je u vás něco na trhu a vyzkoušejte. Každopádně máte podle všeho rozhozenou střevní mikroflóru, proto ten ekzém a bolesti hlavy. Každopádně by vám nějaký servis střeva neuškodil.