Slavek Krepelka napsal(a):
Pár lidí se vrhlo neuváženě na užívání této dobroty(HCL) přes žaludek. Je to blbost ! Způsobí to zanícení žaludečních stěn. Žaludek si ji velmi hlídá aby nevylítla přes 3 promile koncentrace. Dodávání ve větší koncentraci nejspíše způsobí zánět žaludečních stěn a s tím ohromnou šanci na vředy. Dr. Guy ji sice takto dodával, ale ne přes ty 3 promile.
Takže
pokud ji do sebe někdo cpe ve větších koncentracích, je na nejlepší cestě si žaludek odrovnat. Vypadá to, že to odstraňuje sliz vystýlky žaludku. Já jsem to taky zkusil a ačkoliv mi to prvních 8-10 dní dělalo celkově dobře, začíná se mi nyní žaludek ozývat a to jsem do sebe necpal zdaleka tolik, kolik jiní.
Pokud tedy dodávat, pak maximálně podle instrukcí Dr. Guye ve spojitosti s draslíkem viz jeho tabulky.
Takže tady dodám, že jsem to popočítal a jedna kapka 32% HCl v 0.666 litru vody odpovídá chemické koncentraci 3 promile, tedy 0.003%. To je tak nejvyšší, kterou bych si dovolil do sebe lít a ne víc než půl litru za den v pěti dávkách. Nicméně
ne napořád a s draslíkem v Guyově formuli.
...
Poslední dva dny se začal hlásit žaludek a to velmi mírnou bolestí.
Nechal jsem toho na dva dny a bolest je pryč. ...
Zde se nutně musím přiklonit k závěru, že
cpát se Betainem HCl, který to uvolňuje pomaleji, je daleko lepší způsob doplňování HCl než přímo kyselinou, I když absolutně nemám tušení, jak se Betaine HCl dá, co do množství uvolněné kyseliny, srovnat s kyselinou jako takovou.
Takže, neříkám, že to přímo kyselinou nejde. Jde. Ale,
když jsem zjistil, že lidi do sebe nalejou i 4-5 kapek 32 - 35% HCl za den a to ne nezbytně dostatečně naředěné, a co z toho mohou mít za problémy, napsal jsem, že to je blbost.
Většina lidí postrádá znalosti potřebné k dobrému odhadu co je rozumné a co je příliš, a pokud si věci vysvětlí špatně, nebo poslechnou radu, která je více špatným odhadem než faktem, může to mít a ujišt'uji tě že má, velmi špatné následky. -----------
kutil napsal:
Já to tu několikrát psal že beru jedine homeopatické dávky a to 3 kapky 10% HCl do 2 dcl vody 1x denně a i to se mi zdálo silné Bral sem si postupně 2 kapky a nakonec i jednu. Přesto sem cítíl že se mi jemně naleptává sliznice a že pití HCl jakkoliv zředěné není to pravé ořechové ...
Slavek napsal:
...To, co říkáš ty je další věc, na kterou je nutno koukat. Pokud totiž bachorek nepracuje už zdaleka jak má, ta HCl tolerance může a asi je daleko nižší. Dá se celkem předpokládat, že čím je momentálně nižší produkce žaludečních št'áv, bude kompenzovat menší vrstvou slizu.
To ani nemluvím o situaci, kdy má člověk, aniž by to věděl, nějaký ten vřed . To samozřejmě posouvá vše a co jsem zde uvedl, zdaleka nemusí být tolerované lidmi se žaludečními potížemi.