Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 11:14 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 664 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 6:05 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda píše:
Ideální se mě zatím jeví dvě dávky denně, jedna ráno, druhá večer, což zajistí rovnoměrné zásobení celý den i noc. Záleží na síle Lugolu, ale jedna kapka nic špatného dělat patrně nebude. Ta procenta jsou trochu ošidná, čili je vhodnější si vypočítat přesnou dávku jódu v kapce. Dvě základní, zde užívané, verze jsou na tom takto. Český lékopis uvádí 1g jódu a 2,5 g jodidu draselného na 100 ml celkového objemu. Tato verze obsahuje v metrické kapce, 20 kapek na 1 ml-ccm, dávku 1,39 mg jódu. Druhá běžná verze obsahuje 5 g jódu a 10 g jodidu draselného, opět na 100 ml celkového objemu. Tato verze obsahuje v metrické kapce 6,5 mg jódu, čili zhruba je 5x silnější a s tím se musí upravit dávkování. Dodávaná dávka je dost sporná a dá se regulovat pouze podle teploty pod jazykem, případně podle skvrny na kůži. Osobně mám zatím vyzkoušeno denně 70 mg, ale domnívám se, že u větších deficitů nebude 100-150 mg žádné velké číslo. Jednoznačně vhodné je k tomu dodávat selen a jíst potraviny s bórem. Při aplikaci v HCl je náraz do organizmu mnohem větší a vstřebá se toho většina, čili i zde se dávka bude dost lišit. Jinak s tím draslíkem to píšete správně a kytkožrouti ho nedostatek asi mít opravdu nebudou, přičemž ta kombinace určitě nevadí a Guyova formule také ne.


Měřil jsem teplotu jak v podpaždí tak v ústech-pod jazykem a zprvu z neznalosti nad jazykem...vycházeli mi dost odlišné hodnoty..!!

Takže něco málo z domácího lékaře(nakl.PWP z r.2002)-
- JAK SPRÁVNĚ MĚŘIT TEPLOTU POD JAZYKEM:

" Pokud si měříte teplotu v ústech, musíte POČKAT ASPOŇ 30MINUT PO JÍDLE, PITÍ A KOUŘENÍ. Všechny tyto činnostimají vliv na změnu teploty v dutině ústní - a tím samozřejmě získáte NEPŘESNÝ ÚDAJ.

Při měření teploty v ústech umístěte teploměrPOD JAZYKV JEDNÉ Z JEHO "KAPES" PO STRANÁCH, a ne vpředu uprostřed...
V těchto kapsách jsou cévy blíže povrchu, takže naměřená teplota bude bližší tzv.hluboké tělesné teplotě.

Teploměr přidržujte rty nikoli zuby. Dýchejte raději nosem než ústy, i to má vliv na výšku naměřené teploty.
Teplotu by jste si měli měřit nejméně 3minuty(raději ale 5-7 minut).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 6:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Zajímá mne které potraviny doporučujete s obsahem Bóru...
A jak vidíte v současné době jako vhodné možnosti jak doplňovat železo.

Máte nějaké informace nebo zkušenosti ohledně výrobku z http://www.jodplus.cz/jod-koncentrat.htm a na Slovensku http://www.jodis.sk/ ? Píšou že jde o bilogicky aktivní jód a vynálezce je Melničenko...: http://www.jodplus.cz/host/melnicenko.htm
Dováží se to k nám z Litvy, a je to výrobek 0,5L PET flaška s čirou tekutinou- slovensky: JODIS KONCENTRÁT (JK)= česky: Jód koncentrát(JK)
V súčasnosti už používaný v : USA, Rusku, Nemecku, Ukrajine, Francúzsku, Grécku, Česku,Poľsku, Bielorusku, Austrálií...

obsahuje bilogicky aktivny jod....zlúčeniny prírodného jódu (KI,NaI,KIO3,NaIO3).

Výživová hodnota : celková mineralizácia < 0,8 g/dm3
Výťah z chemickej analýzy Množstvo v mg/dm3
Sodík Na a draslík K 34,5
Vápnik Ca 65,0
Horčík Mg 16,0
Jód J 15,0
Chloridy <1,5
Sulfáty <48.0
Hydrokarbonáty 300

Ideální z pohledu bóru je z potravin hroznové víno, které je nyní celkem snadno k dostání za slušnou cenu. Pokud jde o železo, tak nejbohatším a nejsnadněji přisvojitelným zdrojem železa je z potravin třtinová melasa, čili jak vidíte u obou zdrojů samá chuťová pozitiva, ale kvasinkám to dost svědčí, tedy s rozumem a moc to nepřehánět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 7:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Měřil jsem teplotu jak v podpaždí tak v ústech-pod jazykem a zprvu z neznalosti nad jazykem...vycházeli mi dost odlišné hodnoty..!!

Takže něco málo z domácího lékaře(nakl.PWP z r.2002)-
- JAK SPRÁVNĚ MĚŘIT TEPLOTU POD JAZYKEM:

" Pokud si měříte teplotu v ústech, musíte POČKAT ASPOŇ 30MINUT PO JÍDLE, PITÍ A KOUŘENÍ. Všechny tyto činnostimají vliv na změnu teploty v dutině ústní - a tím samozřejmě získáte NEPŘESNÝ ÚDAJ.

Při měření teploty v ústech umístěte teploměrPOD JAZYKV JEDNÉ Z JEHO "KAPES" PO STRANÁCH, a ne vpředu uprostřed...
V těchto kapsách jsou cévy blíže povrchu, takže naměřená teplota bude bližší tzv.hluboké tělesné teplotě.

Teploměr přidržujte rty nikoli zuby. Dýchejte raději nosem než ústy, i to má vliv na výšku naměřené teploty.
Teplotu by jste si měli měřit nejméně 3minuty(raději ale 5-7 minut).

Správné měření je opravdu základ, ale to si musí každý nastudovat, nebo není nic snazšího, než se zeptat lékaře a s tímto by vám měl dokázat poradit každý lékař. Osobně doporučuji pro přesný náměr dodržet dobu měření 10 minut.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jód a potřebné další stop.prvky
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 10:03 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
http://www.upramene.cz/forum/files/selengenrlcz_126.htm
- nový dokument ke stažení, o provázanosti jódu ,železa, selenu a zinku...
(hnědé písmo jsou poznámky od S.D.K.=Slavka Krepelky...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 11:34 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
[quote="Jarda":1fsoi5to]
Ideální z pohledu bóru je z potravin [u:1fsoi5to][b:1fsoi5to]hroznové víno[/b:1fsoi5to][/u:1fsoi5to], které je nyní celkem snadno k dostání za slušnou cenu. Pokud jde o železo, tak nejbohatším a nejsnadněji přisvojitelným zdrojem železa je z potravin [u:1fsoi5to][b:1fsoi5to]třtinová melasa[/b:1fsoi5to][/u:1fsoi5to], čili jak vidíte u obou zdrojů samá chuťová pozitiva, ale kvasinkám to dost svědčí, tedy s rozumem a moc to nepřehánět......Hlavní přínos melasy je vysoký obsah železa a hořčíku, ale obsahuje i mnoho jiných důležitých látek. Nejvhodnější je jíst ji samotnou, protože jde přeci jenom o určitou variantu cukru a ten vždy v kombinaci s jinou potravinou podporuje kvašení, což silně zvedá kyselost. Já osobně ji skoro nejím, právě z tohoto důvodu a melasu i med používám velice omezeně, pouze večer před spaním a bez čehokoliv dalšího. Je potřeba si uvědomit, že i melasa a med jsou cukry a velice vyhovují kvasinkám.....Přisvojitelnost ovlivňuje zásadním způsobem měď a vitamín C. [u:1fsoi5to]Vysoký obsah mědi je v slunečnicových semínkách a oříšcích[/u:1fsoi5to]. Nedostatek mědi v organismu se projeví chudokrevností ze špatné přisvojitelnosti železa, které pro svou přisvojitelnost potřebuje měď, dále sníženým množstvím bílých krvinek-neutrofilů a následným narušením imunity. [/quote:1fsoi5to]

Velmi rozumné se mi zdá kromě 1tbl.selenu brát zároveň s jodem např. 1č.lž.solanky z himal.soli do sklenice vody...
Himalajska sul obsahuje:
Element Order Num. Results Analysis Type:
Boron B 5 <0.001ppm FSK
Magnesium Mg 12 0.16g/kg AAS
Iron Fe 26 38.9ppm AAS
Zinc Zn 30 2.38ppm AAS
Selenium Se 34 0.05ppm AAS
Iodine I 53 <0.1g/kg potentiometrie

Kdo chce ještě pohledat a podělit se s námi tak [u:1fsoi5to]potraviny s bórem[/u:1fsoi5to] např.zde:


Naposledy upravil
muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 12:56 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Jarda píše:
Jód je extra silná desinfekce a šlehnout tam na první pokus 15 kapek, to je asi opravdu nářez, Lugol se pomalu přidává po kapkách a ještě se dělí do dvou denních dávek, čili se té reakci ani moc nedivím. Taková porce naráz vymlátí v těle ohromné množství broučků a pak je detoxikační reakce jako prase. S HCl se to nijak netluče, naopak se účinky jódu aplikací HCl násobí. Já bych do toho nyní nic dalšího necpal a chvilku počkejte, ono čistit se takto razantně znamená jenom problémy. U Lugolu by to po takové dávce asi bylo podobné, ale sílu jódové tinktury neodhadnu, tu jsem nikdy nezkoušel užívat vnitřně.

Propočítal jsem to a dostal jsem toho do sebe asi 1 ml což by mohlo odpovídat 50mg jodu.Už jsem v pohodě,nemohu zatím říct jestli se něco zlepšilo nebo zhoršilo,protože proti té kandidě užívám víc věcí.Zajímalo by mě po jak dlouhé době bych to mohl zopakovat(samozřejmě asi zmenším dávku),po týdnu nebo raději déle abych si moc nerozhodil svoje bakterie?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 8:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="muflon":3utxxfc2]Velmi rozumné se mi zdá kromě 1tbl.selenu brát zároveň s jodem např. 1č.lž.solanky z himal.soli do sklenice vody...
Himalajska sul obsahuje:
Element Order Num. Results Analysis Type:
Boron B 5 <0.001ppm FSK
Magnesium Mg 12 0.16g/kg AAS
Iron Fe 26 38.9ppm AAS
Zinc Zn 30 2.38ppm AAS
Selenium Se 34 0.05ppm AAS
Iodine I 53 <0.1g/kg potentiometrie

Kdo chce ještě pohledat a podělit se s námi tak [u:3utxxfc2]potraviny s bórem[/u:3utxxfc2] např.zde:


Naposledy upravil
Jarda dne čtv led 01, 1970 9:41 am, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 9:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Pavel Veselý píše:
Propočítal jsem to a dostal jsem toho do sebe asi 1 ml což by mohlo odpovídat 50mg jodu.Už jsem v pohodě,nemohu zatím říct jestli se něco zlepšilo nebo zhoršilo,protože proti té kandidě užívám víc věcí.Zajímalo by mě po jak dlouhé době bych to mohl zopakovat(samozřejmě asi zmenším dávku),po týdnu nebo raději déle abych si moc nerozhodil svoje bakterie?

Tak 50 mg jódu je na první pokus opravdu bohatýrská dávka, ale sám mám vyzkoušenou o dost větší porci a celkem bez potíží. Tady jde spíše o pomalý nárůst dávek a ne to takhle najednou oroštovat. Bakterie tím nijak nerozhodíte, ty co tam mají bydlet jód celkem snesou, ale ty šmejdi mají smůlu. Nevím jak u té tinktury, ale Lugolův roztok se bere denně, čili zde bych to asi vyzkoušel podobně, ale musíte si přesně zjistit kolik mg jódu je v jedné kapce a pomalu navyšovat. Startovní množství tak do 15 mg denně a tak týden ho brát, pak pomalu vystoupat na 30 mg, zase týden a zvýšit na 50 mg, zase týden, přičemž jako maximum bych asi uvažoval 100 mg, ale dodávat se dá i mnohem více, to záleží na reakcích. Důležité je stále sledovat teplotu v ústech a pokud bude vyšší, tak již opatrně, případně úplně přestat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jód-Bór-Železo
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 11:00 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda Z.píše:
..jako samostatný prvek, může být jód i docela nebezpečný, vždy je nutné podávat naráz i párové prvky, především selen, bór, patrně i zinek a železo, dokonce vidím jako vhodné i souběžné podávání hořčíku a vitamínu D3
------------------------
Potraviny s obsahem bóru: jablka, ořechy,švestky,meruňky, hrušky, hrozny, broskve, mandle, med, hrách, čočka, lískové oříšky,jahody...Podle dokumentu od Slavka K. je nejvíc bóru v sušeném ovoci typu hrozinky(ale jak píše pan Jarda nejprve opláchnout v teplé vodě až zšednou...!), dále křížaly...

železo:

Ještě sem našel od E.Mindella ve Vitamínové bibli pro 21.stol. toto:

Nedostatek železa: únava, nechuť k pohybu, vyčerpání...
Železo obsahuje také: melasa,broskve,fazole,žloutky,ořechy,chřest
- měď,kobalt,hořčík a vit.C jsou nutné pro vstřebání železa
- železo je nutné pro využívání B-vitamínů
- NADMĚRNÝ PŘÍJEM ZINKU A VIT.E BRÁNÍ RESORPCI ŽELEZA (!!???)
- vstřebání železa brání + vyšší potřeba železa:
při užívání aspirinu,acylpyrinu,indocinu,..pití kávy a čaje...
- snížit příjem železa nutno při infekci(bakterie potřebují železo k růstu...)
- síran železnatý ničí vit.E
---------------------------------------
Jarda Z. píše o železe(viz vlákno o železe):
Mák je opravdu dobrý zdroj železa...
Pokud jde o železo, tak nejbohatším a nejsnadněji přisvojitelným zdrojem železa je z potravin třtinová melasa, čili jak vidíte u obou zdrojů samá chuťová pozitiva, ale kvasinkám to dost svědčí, tedy s rozumem a moc to nepřehánět......Hlavní přínos melasy je vysoký obsah železa a hořčíku, ale obsahuje i mnoho jiných důležitých látek. Nejvhodnější je jíst ji samotnou, protože jde přeci jenom o určitou variantu cukru a ten vždy v kombinaci s jinou potravinou podporuje kvašení, což silně zvedá kyselost. Já osobně ji skoro nejím, právě z tohoto důvodu a melasu i med používám velice omezeně, pouze večer před spaním a bez čehokoliv dalšího. Je potřeba si uvědomit, že i melasa a med jsou cukry a velice vyhovují kvasinkám.....Přisvojitelnost ovlivňuje zásadním způsobem měď a vitamín C. Vysoký obsah mědi je v slunečnicových semínkách a oříšcích. Nedostatek mědi v organismu se projeví chudokrevností ze špatné přisvojitelnosti železa, které pro svou přisvojitelnost potřebuje měď, dále sníženým množstvím bílých krvinek-neutrofilů a následným narušením imunity.
Dalším velmi dobrým zdrojem železa jsou švestky, nebo švestková šťáva
Mnohem lepší než železo dodávat, je ho zbytečně nelikvidovat, což umí jakákoliv průmyslově čištěná strava, prakticky veškeré bílé potraviny, jako bílá rýže, bílé pečivo, cukr a podobně, dále příliš mnoho fosforečnanů. Toto všechno je sice špatné, ale absolutní jedničkou likvidace železa v organizmu jsou výrobky z mléka, to zajistí anémii celkem vždy.
U malých dětí to je docela pravidlem, že jak je matka přestane kojit a zařadí do stravy ty umělé srágory, doktor okamžitě cpe do dítěte umělé železo v pilulích. Daleko lepší je se těmto produktům obloukem vyhnout a naopak se postarat o přísun mědi, která výrazně umocňuje přisvojitelnost železa. Potom i při relativně malé denní dodávané dávce, máte železa stále dostatek. Měď získáte ve všech ořechách, semínkách, hlavně slunečnicovém a v avokádu.
Na železo je celkem spolehlivá pouhá barva tváří, ale na menší deficit je vhodnější krevní rozbor. Sole železa(ani chlorid) zase tak bezpečné nejsou a dají se velice snadno předávkovat, čili s tím bych si asi nehrál, otrava železem není zase tak vzácná věc a stačí k tomu i pilule. Železité minerálky určitě lze používat v tom problém nevidím. Asi nejzajímavější je to víno Maltoferrochin, protože chlastat a současně se léčit, to se vám vždy nepovede. Určitě to není ideální, ale zase to může pro mnoho lidí představovat příjemné zpestření léčby. Podle mě je nejspolehlivější zdroj mák a melasa, přičemž melasa je i vysoce zásadotvorná, což mnoho zakyselených lidí ocení. Nesmíte také zapomínat na jakékoliv zelené kytky, ty jsou také výborným zdrojem železa a jsou navíc zcela zdarma. Z tohoto pohledu je ideální zelený nápoj, který se dá dělat třeba z vojtěšky.


Naposledy upravil muflon dne ned srp 15, 2010 10:13 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód-Bór-Železo
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2010 9:32 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Jarda Z.píše:
..jako samostatný prvek, může být jód i docela nebezpečný, vždy je nutné podávat naráz i párové prvky, především selen, bór, patrně i zinek a železo, dokonce vidím jako vhodné i souběžné podávání hořčíku a vitamínu D3
------------------------
Potraviny s obsahem bóru: jablka, ořechy,švestky,meruňky, hrušky, hrozny, broskve, mandle, med, hrách, čočka, lískové oříšky,jahody...

železo:

Ještě sem našel od E.Mindella ve Vitamínové bibli pro 21.stol. toto:

Nedostatek železa: únava, nechuť k pohybu, vyčerpání...
Železo obsahuje také: melasa,broskve,fazole,žloutky,ořechy,chřest
- měď,kobalt,hořčík a vit.C jsou nutné pro vstřebání železa
- železo je nutné pro využívání B-vitamínů
- NADMĚRNÝ PŘÍJEM ZINKU A VIT.E BRÁNÍ RESORPCI ŽELEZA (!!???)
- vstřebání železa brání + vyšší potřeba železa:
při užívání aspirinu,acylpyrinu,indocinu,..pití kávy a čaje...
- snížit příjem železa nutno při infekci(bakterie potřebují železo k růstu...)
- síran železnatý ničí vit.E
---------------------------------------
Jarda Z. píše o železe(viz vlákno o železe):
Mák je opravdu dobrý zdroj železa...
Pokud jde o železo, tak nejbohatším a nejsnadněji přisvojitelným zdrojem železa je z potravin třtinová melasa, čili jak vidíte u obou zdrojů samá chuťová pozitiva, ale kvasinkám to dost svědčí, tedy s rozumem a moc to nepřehánět......Hlavní přínos melasy je vysoký obsah železa a hořčíku, ale obsahuje i mnoho jiných důležitých látek. Nejvhodnější je jíst ji samotnou, protože jde přeci jenom o určitou variantu cukru a ten vždy v kombinaci s jinou potravinou podporuje kvašení, což silně zvedá kyselost. Já osobně ji skoro nejím, právě z tohoto důvodu a melasu i med používám velice omezeně, pouze večer před spaním a bez čehokoliv dalšího. Je potřeba si uvědomit, že i melasa a med jsou cukry a velice vyhovují kvasinkám.....Přisvojitelnost ovlivňuje zásadním způsobem měď a vitamín C. Vysoký obsah mědi je v slunečnicových semínkách a oříšcích. Nedostatek mědi v organismu se projeví chudokrevností ze špatné přisvojitelnosti železa, které pro svou přisvojitelnost potřebuje měď, dále sníženým množstvím bílých krvinek-neutrofilů a následným narušením imunity.
Dalším velmi dobrým zdrojem železa jsou švestky, nebo švestková šťáva
Mnohem lepší než železo dodávat, je ho zbytečně nelikvidovat, což umí jakákoliv průmyslově čištěná strava, prakticky veškeré bílé potraviny, jako bílá rýže, bílé pečivo, cukr a podobně, dále příliš mnoho fosforečnanů. Toto všechno je sice špatné, ale absolutní jedničkou likvidace železa v organizmu jsou výrobky z mléka, to zajistí anémii celkem vždy.
U malých dětí to je docela pravidlem, že jak je matka přestane kojit a zařadí do stravy ty umělé srágory, doktor okamžitě cpe do dítěte umělé železo v pilulích. Daleko lepší je se těmto produktům obloukem vyhnout a naopak se postarat o přísun mědi, která výrazně umocňuje přisvojitelnost železa. Potom i při relativně malé denní dodávané dávce, máte železa stále dostatek. Měď získáte ve všech ořechách, semínkách, hlavně slunečnicovém a v avokádu.
Na železo je celkem spolehlivá pouhá barva tváří, ale na menší deficit je vhodnější krevní rozbor. Sole železa(ani chlorid) zase tak bezpečné nejsou a dají se velice snadno předávkovat, čili s tím bych si asi nehrál, otrava železem není zase tak vzácná věc a stačí k tomu i pilule. Železité minerálky určitě lze používat v tom problém nevidím. Asi nejzajímavější je to víno Maltoferrochin, protože chlastat a současně se léčit, to se vám vždy nepovede. Určitě to není ideální, ale zase to může pro mnoho lidí představovat příjemné zpestření léčby. Podle mě je nejspolehlivější zdroj mák a melasa, přičemž melasa je i vysoce zásadotvorná, což mnoho zakyselených lidí ocení. Nesmíte také zapomínat na jakékoliv zelené kytky, ty jsou také výborným zdrojem železa a jsou navíc zcela zdarma. Z tohoto pohledu je ideální zelený nápoj, který se dá dělat třeba z vojtěšky.

Vždy je potřeba hledat jednoduchý přístup k problému a náš dávný předek určitě všechno získal ze stravy, čili bych se tomu zase snažil maximálně přiblížit i když to již bohužel není tak snadné. Není to ani tak složité a pokud je dostatek zelených kytek všude okolo, což v letních měsících určitě je, tak jít do zelených kytek a ne do lékárny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód a DŮLEŽITOST BÓRU
PříspěvekNapsal: ned srp 15, 2010 9:39 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Slávek Křepelka - dokument o důležitosti Bóru ke stažení:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1752

Závažný nedostatek Bóru způsobuje nenormální metabolismus vápníku a magnesia, hyperthyroiditis, nevyrovnané hladiny sexuálních hormonů, osteoporosis, zubní kazy a odstupující dásně, revmatismus, selhávání funkce mozku, zapomětlivost, deprese, podrážděnost, syndrom karpálního tunelu, kloubní onemocnění, slabost a bolesti svalů.

... Boron silně ovlivňuje membránovou látkovou výměnu a stabilizuje hormonální výměnu. Také má vliv na srážlivost krve, redukuje nánosy tuků a cholesterolu, ulevuje potížím při srdečních nemocech . Také velmi positivně ovlivňuje infekce plísněmi jako je Candida Albicanis....

...dostatečný příjem boronu snižuje riziko rakoviny prostaty o 64%. V tomto případě je boron nejenom prevencí, ale také může být významný přo léčení...

...dodávání zabraňuje osteoporóze po přechodu u žen a v mnoha případech také ulehčuje mnoho příznaků přechodu...

... Denní dávka 9-10 mg je asi schopná vymýtit běžný revmatismus...

... podporuje produkci estrogenu a testosteronu. Má pozitivní vliv na ženy v přechodu a dokáže jim vrátit libido během několika dní . Také pomáhá s nárůstem svaloviny a je pro tento účel využíván sportovci....

...nesmírně ovlivňuje zdraví kostí a zubů...

...pozitivní vliv na svalovou koordinací, soustředěnost a krátkodobou pamět...

...bór koordinuje naše hlavní živiny, vitamin D, vápník, hořčík a fosfor. Dostatek boru zmenšuje problémy s nedostatkem těchto živin...

...bór modifikuje nárůst insulinu a cukru v krvi po pozření jídla a snižuje projevy auto-imunních chorob...


\":!:\" Bór je široce zastoupen především v zelenině, ořechách a luštěninách. Nejbohatšími zdroji jsou sušené ovoce jako hrozinky(ale jak píše pan Jarda nejprve opláchnout v teplé vodě až sšednou...!), křížaly,...(+švestky a meruňky...říká zase E.Mindell)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód a DŮLEŽITOST BÓRU
PříspěvekNapsal: ned srp 15, 2010 10:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Slávek Křepelka - dokument o důležitosti Bóru ke stažení:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1752

Závažný nedostatek Bóru způsobuje nenormální metabolismus vápníku a magnesia, hyperthyroiditis, nevyrovnané hladiny sexuálních hormonů, osteoporosis, zubní kazy a odstupující dásně, revmatismus, selhávání funkce mozku, zapomětlivost, deprese, podrážděnost, syndrom karpálního tunelu, kloubní onemocnění, slabost a bolesti svalů.

... Boron silně ovlivňuje membránovou látkovou výměnu a stabilizuje hormonální výměnu. Také má vliv na srážlivost krve, redukuje nánosy tuků a cholesterolu, ulevuje potížím při srdečních nemocech . Také velmi positivně ovlivňuje infekce plísněmi jako je Candida Albicanis....

...dostatečný příjem boronu snižuje riziko rakoviny prostaty o 64%. V tomto případě je boron nejenom prevencí, ale také může být významný přo léčení...

...dodávání zabraňuje osteoporóze po přechodu u žen a v mnoha případech také ulehčuje mnoho příznaků přechodu...

... Denní dávka 9-10 mg je asi schopná vymýtit běžný revmatismus...

... podporuje produkci estrogenu a testosteronu. Má pozitivní vliv na ženy v přechodu a dokáže jim vrátit libido během několika dní . Také pomáhá s nárůstem svaloviny a je pro tento účel využíván sportovci....

...nesmírně ovlivňuje zdraví kostí a zubů...

...pozitivní vliv na svalovou koordinací, soustředěnost a krátkodobou pamět...

...bór koordinuje naše hlavní živiny, vitamin D, vápník, hořčík a fosfor. Dostatek boru zmenšuje problémy s nedostatkem těchto živin...

...bór modifikuje nárůst insulinu a cukru v krvi po pozření jídla a snižuje projevy auto-imunních chorob...


\":!:\" Bór je široce zastoupen především v zelenině, ořechách a luštěninách. Nejbohatšími zdroji jsou sušené ovoce jako hrozinky(ale jak píše pan Jarda nejprve opláchnout v teplé vodě až sšednou...!), křížaly,...(+švestky a meruňky...říká zase E.Mindell)

Bór se dá dodávat i formou roztoku kyseliny borité, nebo přímo roztokem boraxu, ale má to své mouchy a chce to nějaký, alespoň trochu ověřený postup. Na něm nyní se Slávkem pracujeme, tak uvidíme, jak se to povede. Ono je tam totiž opravdu noho důležitých souvislostí, které je třeba bezchybně pochopit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon srp 16, 2010 3:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 16, 2010 11:44 pm
Příspěvky: 62
Bydliště: Banska Bystrica
Jarda píše:
Český lékopis uvádí 1g jódu a 2,5 g jodidu draselného na 100 ml celkového objemu. Tato verze obsahuje v metrické kapce, 20 kapek na 1 ml-ccm, dávku 1,39 mg jódu....


Jarda, chcem sa Vas opytat akym vypoctom ste dospel k obsahu 1,39 mg jodu v jednej kvapke, pri koncentracii Lugola podla ceskeho liekopisu. Aj na slovensku v lekarni miesaju v tomto pomere a takyto roztok som si zadovazil. Teraz studujem o pozadovanej koncentracii. Ked som si vsak spocital, ze v 100 ml roztoku je 1g jodu, vydelil to stomi aby som dostal obsah jodu na jeden ml a ten potom dvadsiatimi, co by mala byt velkost jednej kvapky, vysiel mi obsah jodu v jednej kvapke na 0,5 mg jodu. Ako sa to teda pocita?

_________________
www.staudinger.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon srp 16, 2010 6:32 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
[quote="muflon":31tn5gnx]PS: ten Lugol co mi prodali v lekarne byl nejak moc levnej...tak to asi bude opravdu 1%...

Popis cenových položek k jeho výrobě mi dali na účtence:
200ml Lugolu:

Iodium (0,00 x 11660,00 ).............................23,32kč
Aqua pro injectione infusia ( 0,19 x 43,16 )........8,33kč
Lékovka 200ml hnědá steril.............................17,47kč
červená polepka(sign).....................................0,91kč
polepka lékárny s adresou(sign)........................0,45kč
Taxa laborum.................................................43,97kč

cena celkem s DPH10% a 20%...........................94kč[/quote:31tn5gnx]

Dnes mi v lékárně ochotná mladá laborantka ukázala "knihu receptů" pro výrobu lékárenských roztoků...a mají tam JEN JEDEN NÁVOD NA VÝROBU..., TAK NEVÍM ZDA JINÉ LÉKÁRNY POUŽÍVAJÍ JEŠTĚ JINÉ RECEPTURY??

Pro jistotu jsem opsal tu jejich recepturu:
Iodum...............10,0g
Kalium iodatum...25,0g
Aqua(inj.)...........965g

Nic víc tam není v té knize co mi lékárnice ukázala....

Souhlasí to s následujícím citátem z wikipedie:

Lugolův roztok se skládá z 5 g jodu (I2) a 10 g jodidu draselného (KI) smíšených s 85 ml destilované vody. Vzniká hnědý roztok s celkovým obsahem jodu 130 mg/ml. [u:31tn5gnx][b:31tn5gnx][i:31tn5gnx]Český lékopis[/i:31tn5gnx] uvádí 10 g jodu, 25 g jodidu draselného a 965 g vody[/b:31tn5gnx][/u:31tn5gnx][2]. Jodid draselný umožňuje rozpuštění jodu ve vodě tím, že vznikají ionty I3-.
[i:31tn5gnx][b:31tn5gnx]Nelze to zaměňovat s jednoduchými roztoky jodové tinktury, která vzniká rozpuštěním jodu v ethanolu. Lugolův roztok neobsahuje žádný alkohol.[/b:31tn5gnx][/i:31tn5gnx]


Naposledy upravil
janule007 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 31

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon srp 16, 2010 7:40 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 16, 2010 11:44 pm
Příspěvky: 62
Bydliště: Banska Bystrica
Aj moj Lugol je namiesany zhruba podla tej receptury. U nas to miesali tak ako pisal Jarda, 1g jodu + 2,5 g jodidu draselneho do 100ml vody. Ako sa spocita obsah jodu 130 mg/ml podla wikipedie? To mi vychadza podla wikipedie ze takto vyrobeny Lugol ma celkovy obsah jodu 11g jodu. To sa uvazuje len s obsahom jodidu draselneho?

_________________
www.staudinger.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 664 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz