Sybilla píše:
Fakt neviem, kde to vlastne žijem, so všetkým je tu u nás problém. Dnes som podnikla spanilú jazdu po bratislavských lekárňach čo mám cez polku mesta po ceste domov a k lugolovmu roztoku som sa nedostala. Mladé trepotalky tváriace sa ako lekárničky nevedeli ani jedna čo to je, ale ochotne sa išli opýtať do zákulisia, kde zrejme majú niekoho staršieho. Ale všetky prišli s tým, že na prípravu toho roztoku nemajú suroviny a ani jedna neprejavila ochotu ich zaobstarať. Ak niekto viete, ktorá bratislavská lekáreň je schopná to namiešať, dajte vedieť, nech ušetrím ani nie tak benzín, ale zbytočné emisie do ovzdušia pri ďalšej okružnej jazde po zvyšku lekární, kde som sa nedotefonovala.
Podobne skusenosti som mal aj ja u nas v Banskej Bystrici s HCl. Obisiel som asi polku lekarni, vsade ma odporucali na nemocnicnu lekaren, ze snad oni to budu mat. Nemocnicna lekaren sa tvarila ze snad aj HCl maju ale ze ju maju len pre seba. V nemocnici su dalsie tri lekarne a pri nemocnici aby toho nebolo malo este dve. Takze v okruhu 120m mame asi 6 lekarni. Ovsem ani v jednej som nepochodil. Potom som zasiel do jednej lekrarne v meste, ktora asi ako jedina predava aj homeopatika, ma teda trosku ine myslenie a pri opytani sa na HCl mi taka mlada lekarnicka povedala, ze kolko jej chcem. Ze sice nemaju ale ze objedna. Trvalo to dva tyzne ale HClka prisla. Ked mi volala, ze ju uz maju tak som sa jej telefonicky opytal aj na Lugol. Trosku bola zaskocena, povedala aby som chvilku pockal, ze Lugol uz roky nerobili ale ze sa mrkne na predpis, ci na to vsetko maju. Mali. Povedala ze ok, ze kolko toho chcem, ze to bude na druhy den. To je u mna lekaren ako ma byt. Az na to, ze oni povazuju Lugol za 1%tny, co Jarda uz vysvetlil ako to je.