loeX píše:
Přeji hezký den. Na fóru jsem nový, ale zaujalo mne, a tak jsem tu:) Je evidetní, že administrátor má velmi hluboké znalosti o lidském zdraví a to mě vede k položení tohoto dotazu a současnému požádání o pomoc, jelikož bych si chtěl dát tělo co nejdříve do pořádku:
před cca 12 dny jsem ukončil svůj první 14ti denní půst, cítil jsem se skvěle, postupoval jsem podle návratové diety(napařená zelenina) a vše šlo výborně. Bohužel moje "hlava hloupá" mi řekla, že už je vše v pořádku, a tak jsem 3tí den snědl studentskou pečeť, bylo mi velmi špatně, ale pokračoval jsem v jídle. Vznikla bohužel zácpa(úplná) a asi po dalších 3 dnech jsem měl již plná střeva a žaludek trávil zeleninový salát 6hodin. Lidověji/pocitově řečeno "se to zaseklo".
Po půl dnu nadávání a zpytování svědomí, jsem se rozhodl nechat celý trávící systém odpočinout, a tak jsem 3 dny dále nejedl a poté velmi opatrně začal. Ovšem situace se vůbec nezlepšila a vše pokračuje zácpou a evidentně velmi línou peristaltikou.
Studuji čínskou medicínu(zatím pouze 1 rok, takže nemůžu říci, že jsem v problematice dobře orientován) a vše nasvědčuje tomu, že se ke střevům dostala škodlivá energie horka, která tvoří zácpu - příznaky - suché ruce, nohy, tvorba lupů, se kterými nikdy nebyl problém. Přeloženo do dnešní mluvy: čokoláda(cukr z ní) zřejmě na nechráněném povrchu střev umožnila prudký rozvoj bakterie/plísně. Toto jsem si vydedukoval až dnes a chci postupovat následovně:
1.provedl jsem hrubé odstranění potravy projímadlem - listem senny a od zítřka přestávám jíst ovoce, které zatím tvořilo základ stravy a zřejmě jen přispívalo k rozvoji potíží
2.nasazuji bylinou směs na rozhýbaní střev a vypuzení horka z drah tenkého i tlustého střeva
3.nasazuji laktobacily sacharomyces boulardii (bohužel jsem si všiml, že se nejedná o klasické laktobacily až po zakoupení:/)
Doufám, že tato opatření povedou k zlepšení oné zácpy a jelikož jsme na fóru o šance, chtěl bych se Vás zeptat:
1.vysvětluji si situaci z Vašeho pohledu správně?
2.v neděli bych chtěl provést šankhaprakšalánu(mám s ní již pozitivní zkušenosti) a poté užívat laktobacily plus pokračovat v zelenino - obilné stravě - je to vhodné?
3.obnoví tento krok střevní mikrofloru?
4.co si obecně o této situaci myslíte, co byste poradil?
Pro kompletní informaci dodám, že jsem mladý muž 22let, před půstem 72Kg, po 61Kg. V mládi jsem trpěl na astma a alergie, kterých jsem se změnou stravy zbavil(vysazení mouka,mléko,cukr) Před půstem jsem neměl žádné fyzické potíže, půst mi sloužil jako výcvik vůle a povznesení ducha nad hmotu/jídlo.
Pokud poradíte budu velmi, velmi vděčný, jelikož už z celé situace začínám být pomalu nešťastný a bezradný.
Děkuji za odpověď.
Tak nacpat do sebe čokoládu po 14 denním půstu je opravdu hovadina a za blbost se platí. Vaše závěry s namnožením kvasinky jsou asi správné, ale ostatní postup již až tak ne. Osobně bych po takovém excesu již střeva šankaprakšalánou dále nemordoval a šel pouze do klystýrů, ideálně urinových a přešel pouze na syrovou stravu, ideálně pouze ovoce, které ochlazuje, tedy jin. V kombinaci se samostatnou aplikací dostatečné denní dávky domácího kefíru z tibetské houby, třeba místo večeře, se střeva dají do pohybu a předpokládám, že problém bude vyřešen.