Slim-Jim píše:
Zdravím.
Tak dnes V 18:00 jsem snědl svůj první máčený mix skládající se z 10 ks mandlý, stejně lískových ořechů, 2 čaj.lžic slunečnicových semen a stejně dýnových a vypil ztmavlou vodu(které jsem dal trochu více semena ji nenasála) bez výraznější hořké chuti doba máčení cca 11 hodin, nevím jestli je to zcela vhodné takto to smíchat a máčet po hromadě.Na závěr jsem dostal chut a ještě řádně rozkousal a požil 2 čaj.lžíce lněného semena a výsledek mě věru překvapil do pár minut po požití mě přestali cukat oční víčka a přestalo i vlnění lýtkových sválů.Jinak od rána jsem snědl asi 7 ks banánů(víjmečný banánový den), které by také měli obsahovat hořčík.
Tablety vždy brané se zinkem na láčno třikrát deně dohromady 600 mg(párkrát jsem zkusil i třikrát denně 2 tablety 1200mg) také bez ůčinku asi ho nedovedu využít organické je organické.
Pan Jaroslav mi poradil že by se mohlo jednat o deficit hořčíku(trápilo mně vlnění lýtkových svalů a cukání levého víčka o kterém jsem se mu nezmínil) a tak jsem hledal a našel,že všechny tyto dary přírody obsahují hořčík i jiné prvky nezbytné k vstřebání v dokonalém poměru.
Před tím jsem je jedl v suchém stavu bez výraznějších účinků.
S tabletami končím vypadá to,že (oxid hořečnatý,mikrokrystalická celuloza,škrob,hydroxypropylmethylceluloza,barvivo oxid titaničitý,křemičitan hořečnatý,stearát hořečnatý)zní to až děsivje, tělu k ničemu není.Jinak se asi těžko budu denně takto ládovat banánama,takže uvažuji o chloridu hořečnatém.Nevíte jakou má využitelnost zinek v chelátové vazbě samostatně?
Jinak se omlouvám vím že 50 % nesouvisí s tématem.
V tom mixu nemáte pouze hořčík, tam máte prakticky vše, co tělo potřebuje, čili porovnávat to s tabletkou hořčíku je dost diskutabilní. Také ta dodávaná dávka je celkem směšná, je potřeba se dostat s pilulkami až do stavu průjmu a to se vám předpokládám při takto malé dávce asi nepovedlo. Tableta obsahuje pouze 10% účinné látky v celkové váze tablety a to ještě v ideálním případě, to by jste musel říci o jaké tablety šlo, ale stejně ta dávka patrně byla malá. Jinak zinek v chelátové vazbě se vstřebává velice dobře a jediné, co je na něm špatně je cena. Chlorid hořečnatý vyjde proti tabletám mnohem levněji a předávkovat se nedá, pokud to přeženete, tak dostanete průjem a tělo přebytky vyloučí.