Jana píše:
Máte pravdu, taky to řeším a až budu mít děti, budu to asi řešit pořád...
Bojím se toho, že když mu budu dávat odmala jen syrovou stravu, tak si pak na školním výletě vezme něco "normálního" a bude mu zle....na serveru vitarian jsou takové případy popsány a to jen u lidí, kteří jsou jen na syrové stravě třeba 6 let a pak snědli kousek pizzy a bylo jim hrozně zle...natož takové dítě, které to neokusilo nikdy....
2) pokud má dítě sklon k tloustnutí, tak je lehké ho i okolí přesvědčit, ale pokud bude jako my v naší rodině hubené od přírody a celý život ho všichni budou marně vykrmovat, tak nikoho nepřesvědčím, že to dělám pro jeho zdraví....
Já už jsem to z cela 100% syrovou stravou vzdala, snažila jsem se půl roku, ale vypadala jsem hrozně, doteď se mi nepodařilo nabrat původní váhu a jsem z toho hodně špatná, i mé okolí..
Každopádně je dobré podle mě alespoň mít doma o tom knihy, poučit je aspoň o klystýrech, o MMS, o půstech atd., aby věděli, že je tahle možnost.
Ano, to s tou pizzou som si aj ja vsimol na vitarianovi, a podla mna ide o chorych ludi, ktori si myslia, ze su najzdravsi na svete. Podla mna zdravy clovek moze ako den-dva nejest, den nespat a na dalsi den ma energiu zdolat obrovsku turu na kopec, tak isto musi zdolat ked sa zaprace jednorazovo tazkym jedlom. Ak nie, nieje zdravy. Osobne si myslim, ze to moze byt dosledok dlhodobej alkalozy, kedy si zaroven nespravnym vitarianstvom oslabili organy... zaludok neprodukuje dostatok HCL, slinivka zlenivela a travi len stavy a dobre pokusane ovocie, a pecen neprodukuje dostatok zlce. Ziadne "-ianstvo" nieje dobre, treba sa naucit rozumiet svojmu telu, hoci surova strava je zakladna potrava pre telo, zdravie nieje len o strave, je to trochu komplikovanejsie, a nie kazdy to chape.