Jarda píše:
Kefíru se běžně pije od 0,5 litru do jednoho litru a nejvhodnější je mléko kozí, které má mnohem lepší skladbu, než mléko kravské a to odstředěné sice lidé používají, ale mě se to zrovna vhodné nezdá.
Je mi to jasné, ale co mám dělat když jsem v zahraničí a bohužel ještě nějakou dobu budu. Kdybych byla doma tak by s ovocem, zeleninou a s tibetskou houbou problém nebyl, i to kozí mléko by se možná také dalo někde v okolí sehnat. Opravdu nevím jestli nemám spíše přejít na nějaký mírnější režim, který by držel kvasinku pod kontrolou a nějakou drastickou léčbu nechat až budu doma. Byla jsem zde u lékaře a dělali mi nějaký test na kandidu, ale ten ji nepotvrdil. Taktéž jsem byla na vyšetření žaludku, dvanácterníku a tlustého střeva a ani tam kandidu nepotvrdili. Přitom mi ale plivací test vychází pozitivně. To by mě zajímalo, kde je ta mrcha rozlezlá. Za poslední rok jsem zhubla cca 7 kg, z toho polovina byla během velice krátké doby, cca 3 týdnů, proto jsem si nechala udělat ta výše zmiňovaná vyšetření. Ale když o tom přemýšlím, tak důvodem byl spíše stres, kterého jsem měla v té době hodně. Když jsem po tomto úbytku váhy začala jíst "normální" jídlo, tak jsem v určitých partiích nabrala, asi tuk, ale nedařilo se mi nabrat svalovou hmotu a už vůbec ne tam kde bych nejvíc potřebovala. Jsem docela zmatená co dělat a co jíst. Samozřejmě mám načtené jaké potraviny kandida nesnáší, ale na druhou stranu mám redukovat tuk, ale když o tom přemýšlím, tak většina těch "zabijáků" značnou porci tuků obsahuje, ať už se jedná o kefír, ořechy, případně kokosový olej, kterého bych měla konzumovat 2-4 lžičky denně. K tom vzpomenu avokádo a jsem tam kde jsem být nechtěla
Také mne trochu demotivuje, že jsem cca 1 kg zhubla, ale jinak nepozoruji nic, že by kandida začala alespoň trochu protestovat. Dneska jsem tu na stránkách četla něco v tom smyslu, že za určitých podmínek, pokud je kandida už nalezlá jinde v těle než ve střevech, česnek a cibule kandidě naopak mohou prospívat. Tak nevím jestli je spíše nevyřadit a spoléhat více na kokosový olej a lactobacily. Jenže to jsme zase u hodně tuku ve stravě
Na druhou stranu musím říct, že bez toho tuku mám pořád hlad.