Mat píše:
Nie, zle sme sa pochopili. Ja som myslel kolko času mám kým to dám zmrazit, po rozmletí na pastu.
Mám na mysli kolko tá pasta z tých demien vydrží na vzduchu este pred tým ako ju rozdelím do sáčkov a zmrazím.
Zaujíma ma to či sa s tým musím ponáhlat ked to dávam do tých sáčkov. To s mrazením je mi jasné.
Ked tie semená zapíjam ovocnou štavou tak nevdí, že do nej pridám aj dužinu(pomarančovú, grepovú).
Ďakujem
Toto jsem Vám napsal, "Jeden, nebo dva dny tomu nijak neublíží, ale déle to raději nezkoušejte i tak je lepší to v misce dát do ledničky, než to zabalíte pro zmražení.", tak co je na tom nejasné, moc u toho pospíchat opravdu nemusíte.
Nevadí, v dužině je citrin vitamín P a to je velice dobrá látka na drobné cévy, obsahují ho všechny citrusové plody, hlavně grapefruity a zejména jejich albedo, ta vnitřní pěnovitá bílá hmota na slupkách všech citrusových plodů, já pojídání albeda z citrusů mnoha lidem doporučuji. Vitamín P je vícesložkovým činitelem. Z jeho složek jsou nejdůležitějšími flavony citrin a rutin, jejichž nedostatek může vést až k nádorům na mozku, jinak jejich nedostatek vede k lámavosti cév. Následkem jsou snadné modřiny, krevní podlitiny, červené žilky zejména na stehnech žen a později pak vážné choroby. Vitamín P, hlavně rutin, pomáhá v léčbě křečových žil, hemeroidů a bércových vředů. Dále spolupracuje při léčbě revmatismu a při děložních krváceních v těhotenství. Citrin pak pomáhá aktivovat vitamín C.