lev píše:
Dobrý den. Z močovodu mi vyjmuli kámen a na rozborech zjistili, že jde o tzv. smíšený typ kamene. Doktor řekl, že tento druh kamene se moc nevyskytuje, proto se toho o něm moc neví. Nebyl schopen mi říct, čeho se mám vyvarovat, aby se mi znovu v těle nevytvořil. Mohl byste mi objasnit, z čeho smíšený kámen vzniká a jak zabránit, aby se mi znovu vrátil? Díky za odpověd.
Myslim ze jeden cas kdyz sem dlabal na prevenci sem mel problem krom jineho i prave s mocovymi kameny, anebo piskem. Prokazano nemam, ale mam tuseni. Podle mne neni lepsi prevence nez optimalizace metabolismu:
0) Nepretezovat se psychicky i fyzicky dokud se telo neznormalizuje! Eliminovat stresy vsech prevlecenych podob.
1) presne dodrzovat telesne cirkadialni rytmy, nastudovat co to znamena, hlavni je chodit spat se slepicema a rano vstavat ve stejnou dobu.
2) rano do 10 min od vstani, ranni sprcha, nejdriv tepla a pak studena, hlavni je zchladit krk. Vse podle pocitu a neprochladit cele telo do nachlazeni. Me staci napr. cca 1 min studenou.
3) nastudovat si a pit odvar z nate boruvky lesni, cca 2 lzice na pul litru, varit pod poklickou cca 10 min, tak aby se z toho uvolnily trisloviny, caj cyklovat s odvarem z zaludu, ci duboveho listi a kury. Nastudovat vsechno z vice zdroju o lecebnych ucincich a uziti dubu, borovice, boruvek (plodu i mlade nate), kombuchoveho caje, bezu cerneho (kvety, listy, plod), vlastni produkce je vlastni produkce.
4) jist normalne, pestre do polosyta a polopita, telo si samo rekne co chce kdyz chce, staci 3x denne. Nepit zbytecne vic nez si telo rekne.
5) chodit na prochazky rano pred praci a po praci do prirody, obcas se v ni i umazat, vykoupat, chodit bos.
6) seberealizovat se v necem.
To by pro zacatek stacilo. Za par tydnu az mesicu podle duslednosti by se to melo znormalizovat.
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/