turek píše:
Zdravím,
chci se zeptat, zda-li je možné si ranním pitím vody (abych následně šel na velkou) rozházet střeva natolik, že pak pět dní přetrvává průjem?
Tu vodu jsem pil od minulého víkendu. Pokaždé jsem následně šel na záchod, avšak stolice byla zprvu pevnější, a ke konci více řídká. Začal jsem chodit na velkou i odpoledne po práci. Jen ta konzistence mě udivila. Takhle až do středy večera. V noci jsem musel akutně na wc, měl jsem průjem. Do toho se přidala zimnice a ráno jsem měl teplotu 37,5. I tak jsem šel na wc, po práci jsem šel také – dvakrát. V pátek bez teploty. Jinak na záchod opět ráno a několikrát odpoledne. Celé jsem to připisoval také částečné změně jídelníčku, ráno a dopoledne, až do doby, než přijdu domů z práce, se snažím jíst pouze ovoce a zeleninu. V pátek večer jsme grilovali, takže jsem si dal nějakou tu klobásku a maso a doufal jsem, že mi to paradoxně s průjmem pomůže. Nestalo se tak, nicméně sobota ráno v pohodě. Problémy nastaly až večer, to jsem byl na wc asi 15krát. V neděli jsem se tedy rozhodl pro rozvařenou rýži s máslem a pár piškotů a pít pouze černý neslazený čaj. Ten čaj jsem si dal hned ráno a hned ze mě vytekl, to samé ještě jednou. Tak jsem si řekl, že když už to takhle jde, tak se propláchnu. To jsem udělal s litrem vody. Za 10 minut ze mě vyšla. Za celý den jsem byl na wc už jen dvakrát, a to podlě me se zbytkem té vody z rána.
Včera večer jsem také byl hrát fotbal a samozřejmě jsem něco vypít musel, pil jsem vodu z kohoutku a nebyl problém, evidentně už ta rýže mě „ucpala“. Dnes ráno wc nic.
Ještě chci říci, že před každou návštěvou wc mě ostřeji bolí spodní část břicha, po návštěvě wc se mi uleví. Není to klasický náhlý průjem, kdy člověk je dehydrován, vysílen. Prostě častěji běhám na wc a vždy je to průjem. Barva žlutá, zlatová. Tak mám trochu strach, jestli to není nějaké vážnější onemocnení střeva, slinivky či žlučníku.
takhle začaly mé první pokusy o změnu jídelníčku. Nejsem tím odrazen, naopak. Samozřejmě nevím, zda-li to más s tím souvislost, možná mě napadla i nějaká střevní viroza (teplota v noci).
Je mi 27 let. Měřím 188cm, vážím 108 kg. Čili jasná nadváha. Poslední měsíce se cítívám jakoby bez energie, častokrát po práci bych si zdřímnul, ale kolem baráku je práce dost, a tak to překonám a jdu něco dělat a hned je líp. Tahle změna jídelníčku trvá už asi 14 dní a ty první z nich mi přišlo, že je to lepší, v práci se mi enchtělo tolik spát. Pak ale přišly problémy s wc, jak píši výše.
Proto bych chtěl znát názor, co teď? Jak to hodit do pořádku, nebo zdali raději po takovýchto problémech navštívit lékaře a podstoupit vyšetření střeva? A hlavně jak nejlépe začít s takovouto změnou životního stylu?
Co se týče chození na záchod. Chodil jsem na nejvýše jednou denně a nikdy má stolice nebyla ukázková, jak jsem se zde dočetl. Stolice dost špiní. Je pravda, a nebudu lhát, jedl jsem dost sladkého. Na druhou stranu minimálně solíme. A nejíme tak často maso. Pečivo také moc nekonzumujeme.
Kuba
Vypitím vody se snad nikomu rozhodit střeva nepovedlo, to jsem ještě neslyšel, sice po vypití velkého množství vody vás to může jednorázově vyčistit, ale jinak to je asi nesmysl. Také nepíšete, jak rychlý byl ten přechod z té normální stravy na tuto, ale já bych to viděl jako detoxikační reakci organizmu, který zaregistroval šanci zbavit se bordelu a tak to udělal. Je docela běžné, že se po přechodu na syrovou stravu dostaví déletrvající průjem, protože se střeva musí odhlenit a to chvilku trvá. Také je možné, že máte trochu slabší slinivku a ta zase pak nestíhá tu syrovou stravu, na což je v prvním momentě vhodné podávat Pancreolan. Osobně se domnívám, že lékařské šťourání je v tomto momentě zbytečné a vše se srovná, jenom to nechce tak spěchat a snížení váhy vám jenom prospěje. Kometa má pravdu, že grilovanou klobásou se ještě nikdo nevyléčil z průjmů, čili já to beru jako velice zajímavý nápad, jak si potíže trochu prodloužit a vyprázdnit se opravdu dokonale, což se vám asi i povedlo, ale nebojte se, tělo to prostě potřebuje.