Zdravim!
Někde jsem se zde dočetl že tuk blokuje využití sacharidů v buňkách a tím podporuje kandidu.Chci se zeptat jestli to platí v celkovém součtu konzumovaných potravin za den nebo v rámci jednoho pokrmu.Když si totiž sečtu množství tuku konzumovaného za den tak je to celkem dost-1L kefír-35g tuku,4 lžičky kokosový olej-40g tuku,denní porce sirné patlaniny z kefíru-38g tuku,20g semínek nebo ořechů-10g tuku,to máme dohromady cca 123g tuku denně konzumovaného s ovocem,zeleninou,máčenou pohankou,kukuřičnou polentou,prosem,kozím sýrem.Např. takto:
že ráno dám ovocnou snídani s oříšky,třetinou dávky kefíru a kokosovým olejem+nějaké ty fungicidy,
svačina jablečná nebo mrkvová šťáva,
2 svačina syrovátkový nápoj(kvůli sportování),
oběd-pohanka,zeleninový salát,třetina dávky kefíru,lžička kokos.tuku,fungicidy
svačina dávka patlaniny s banánem nebo jabkem,lžička kokos.tuku
2 svačina půl kila meloun nebo 0,7l mrkvovookurkové šťávy
večeře proso nebo polenta,zelenina,třetina dávky kefíru,kokos.tuk,fungicidy
Takto mi to vyhovuje a nehladovím,sportuji s plným nasazením a neztrácím váhu(mám 66kg na 178cm),ale jde mi o to jestli si tím tedy neblokuji využití sacharidů a nepodporuji kandidu.Plivací test jsem dlouho nedělal ale jazyk mám bez povlaku takže usuzuji že je to v poho.Táké opět zkouším lichořeřišnici ale v o moc menších dávkách a né jako čaj ale normálně žvýkat rozmixovaný prášek cca čtvrt lžičky po snídani a po večeři.(doufám že mě to zas někde nepoloží
)