Dědek kořenář(B.Nový) píše u výrobku Enterosgel o křemíku obecně:
Křemík pro organizmus: Při pomalém
dávkování při jídlech se křemík z malé části umí vstřebávat a je to náš dosud neznámý oblíbenec. Křemík je systémový
prvek mimořádné důležitosti pro organizmus. Podílí se na sycení stárnoucích buněk (ne organizmu jako celku) vodou,
zlepšuje plasticitu vaziv, kloubů a svalů (bolestí a vrzání), plasticitu pokožky (vrásky a stařecké tuhnutí kůže), zpomaluje degradaci podkožního kolagenu (stárnutí pleti), v pokožce dále snižuje tendenci k pigmentovým a podobným změnám a zvyšuje odolnost proti všem typům záření.
Křemík celkově
posiluje imunitu a zvláště v prevenci rakoviny.
Zlepšuje pružnost cév a je vhodným doplňkem terapie při všech oběhových chorobách, přitom se s žádnou chemickou léčbou nekříží.
Omezuje aktivitu patogenních mikrobů v trávení a eliminuje značnou část jimi produkovaných toxinů. Zvyšuje aktivitu jaterních a slinivkových enzymů, podílí se na eliminaci ekzémů, akné a plísní při vnitřním i zevním použití. Zlepšuje funkce celého organizmu a zpomaluje významně projevy stárnutí, jako je
hučení v uších, rukytřes, přecitlivělost a slábnutí očí apod. Lze očekávat příznivý účinek i na omezení tvorby patogenní amyloidní tkáně (
Alzheimer) a dalších zmutování (změny DNA, rakovina) vlivem přeprogramování buněk viry. Obecně zvyšuje odolnost na
virové nákazy a tkáňové změny.To se ale děje toliko při pravidelném a
dlouhodobém užívání současně s jídlem, takže si to užíváte a změny budete pozorovat jen minimálně, protože stárnout budou hlavně bližní kolem, kteří do této aktivity neinvestují.
Pro toto dlouhodobé užívání doporučuji brát KŘEM(Enterosgel)
zhruba ¼-½ lžičky
s obědem, aby se dostal do organizmu spolu s natráveninou, tedy půl až jeden mililitr denně podle hmotnosti. Užívá se vložením přímo do úst a zapitím, což je lehce pískové chuti, nebo po rozmíchání ve vodě, kde je téměř bez chuti.
Ošetřovatelům nedůsledníků doporučuji přidávat jim to prostě do polévek, do kaší a podobně. Podle mě si hladovec ani nevšimne.
http://www.bylinkar.cz/zbozi-a-produkty ... l-p54.html