milda píše:
Dobrý večer,
uvažuji o koupi přístroje na osmózu, ale nemám dost dobrou představu, jaké to bude.
Při pátrání u prodejců jsem se dozvěděl, že :
"K potřebám pití této vody je nutné dokoupit mineralizátor, který zpět vodu obohatí o nejdůležitější minerály, kterých voda byla zbavena, a které jsou lidskému tělu životně důležité."
Tím by se asi eliminoval hlavní účel osmózy?
Také bych se chtěl zeptat, jakou má voda z osmotického přístroje chuť? Ptám se proto, že jednou jsem držel hladovku a po 6-ti dnech jsem ji "vylepšil" pitím destilované vody z lékárny. Destilovaná voda nebyla vůbec dobrá a po chvíli jsem dostal takový hlad, že jsem hladovku musel ukončit...
Dík za odpověď Milda.
Vezmu to odzadu, co se týká chuti, tak mě osobně osmotická voda chutná, jako čerstvá, nepřevařená, voda z horského pramene a je zde veliký rozdíl proti destilce z lékárny, která je převařena a zbavena strukturální mřížky.
Já sám mám instalované to nejjednodušší provedení, samozřejmě bez mineralizátoru a osmotickou vodu, k naprosté spokojenosti, piji já i celá moje rodina a spousta mých pacientů. Životně důležité opravdu minerály jsou, ale ne ty anorganické, které Vám tam dodají, ty jsou naopak vysoce škodlivé tím, že sedimentují v organizmu a celkem slušně ho likvidují. Potřebujete minerálie organické, které pouze prospívají a nic neničí, ty najdete v tepelně neupravených rostlinách a jinou cestou se dodat nedají, proto jich mají běžně lidé tak málo. Mě se nic takového přihodit nemůže, protože já tepelně upravené potraviny prakticky nejím.