Misah píše:
Jako doplněk jsem doplnila cvik "svíčka" a také zvedání sstřídavě obou nohou ve stoje (tento cvik mi radila těhotná kamarádka, prý jim to radil lékař na zácpu). Po třech hodinách už jsem byla opravdu vyčerpaná a proces jsem ukončila - už ze mne šla jen voda, ale nebyla ještě úplně čistá. Provedla jsem vamanadhautí a dle návodu se najedla - místo rýže těstoviny, rozvařené úplně do měkka - jen jsem ale zapomněla na máslo. Druhé jídlo - celozrnné pečivo s margarínem a eidamem.
Druhý den jsem pokračovala ve své normální stravě, tzn. müsli s bílým jogurtem, tmavé pečivo, zelenina, ořechy (mandle) a k pití voda a bylinné čaje.
Ahoj-chápu tu naší věčně "chytrou" evropskou snahu a iniciativní přístup--co kdyby to šlo vylepšit.,vždyť to dělám skoro stejně,určitě stačí dodržet smysl tvrzení-. NESTAČÍ
První hrubá chyba, neoddiskutovatelně byla už svíčka. To myslím smrtelně vážně, protože
jako všechny assány má ještě vnitřně metabolické účinky a po sankhaprakšálaně
nic takového "NESMÍ" následovat.
Pokud jste někdy "ladila" motor, platí zajímavá pravidla. Vyšší výkon dostanete při
dodržení VŠECH podmínek, neplatí přibližnosti, je zvýšená citlivost NA PALIVO a celkově
je výkon ZAPLACEN vyšší citlivostí systému na regulaci. Čili co jíst 24 hodin poté JE DÁNO a
je za tím tisdíciletý vývoj a zkušenosti--Indové jsou naštěstí na rozdíl od nás poslušní
a když někdo napíše rýži s máslem, berou to jako holý fakt bez dalších pokusů to modifikovat.
Nejde o to, se následně přehnaně "kontrolovat", slabost není problém a je DANÍ za zásah do metabolismu,pokud chceme dosáhnout jednoznačného výsledku, sežeňte si popis od hathajogína a ne pouze na webu v následné diskuzi k tématu, kde každý ví všechno./Kde jste ho patrně vyčetla./Toto je hathajoga a vyžaduje k tělu LASKAVÝ NEDIREKTIVNÍ ,přístup. Rozumějte mi dobře-za tenhle přístup by Vás běžně kvalifikovaný učitel vyhodil..je třeba DO PÍSMENE SPLNIT NÁVOD.. pak reakce má přesný průběh,pocity kojence, citlivost na námahu jsou normální a je třeba jim vyhovět do krajnosti BEZ PŘEMÁHÁNÍ, následný den si prostě dát pauzu a na fyzickou námahu a práci zapomenout, včetně případných assán.
Pokud tohle člověk nechce nebo nemůže akceptovat,neměl by tyhle postupy používat, protože něco je vždycky ZA NĚCO...opakovaný krátký půst a výplachy klystýrem jsou kompromis
bez nebezpečí "rozhození"..
Uvědomte si, že matabolismus je sloužitý komplexní proces, který jede normálně na autopilota a k tomu patří i "dieta" živočicha ,kterou mu dala do vínku příroda.Bohužel u člověka tohle dávno neplatí,tak nezbývá než opatrně hledat náhradu a NEZAĆINATkaždý POŘÁD OD NULY tam kde
jsou jasná a přehledná kriteria dávno známá, i tak toho zbývá až nad hlavu..
I dieta zde popisovaná už je "lazením motoru" a proto je třeba využít všech možností,
a zkušeností těch, co už ZAPLATILI vlastním úsilím..čili pan Zajíček tu ke candidě něco
obsáhle řekl a je docela blbost šáhnout hned po hathajogické praktice, když klíčem k boji je dietická úprava ve skladbě stravy..