loeX píše:
Přeji všem krásné nedělní odpoledne. Chtěl bych se zeptat pana Jardy a ostatních účastníků diskuze jak řeší chuťovou "problematiku" askorbové kyseliny. V pátek mi přišla. V sobotu jsem si po ovocném jídle odvážil 8gramů rozmíchal tak v půlce hrníčku vody a vypil. No můj výraz po zjištění příšerně kyselé chuti rozesmál i moji přítelkyni, takže nadnešek jsem chtěl zkusit jiné řešení. Namačkal jsem ostružiny, a rozmíchal opět 8g do této kašičky. Výsledek opět nanic, kdybych neměl doma stevii a trochu tu chuť nepřebil, tak to můžu vyhodit. Tudíž jak řešíte tuto chuťovou dispozici? Dal by se Vit C rozmíchat třeba v 1.5l vody a popíjet během dne jak to tu někdo popisoval s horčíkem tuším? A jak je to s vlivem kyseliny na zuby, neničí je?
Ja osobne nejsem pro konzumaci superdavek teto kys. moc naklonen. Podle mne to neni moc prirozene pro jinak zdraveho cloveka, je mozne ze nekomu to pomuze. Pokud je ucinek zalozen na antioxidacnim ucinku zvolil bych prirodni antioxidanty proverene po generace, moderni veda neni neomylna, poznatky o cemkoliv sou paradigmatickeho chakakteru tzn. ze sou spis odrazem poptavky spolecnosti, tedy ze je socio-bio-psychologicka. a je mozne ze za cas zjisti ze suplementace cimkoliv neprirozenym je pri nejlepsim k nicemu. Toto se uz nejednou stalo. Nejsilnejsi atioxidanty sou v lesnich ostruzinach, atd., zebricek si lze dohledat na netu, myslim ale ze je dukezitejsi popremyslet o tom jak napr. ziji jine organismy v symbioze s okolnimi, spousta latek v prirode je pro spravnou cinnost endokrinich organu, regulace metabolismu, zkratka dlouhodobeho zdravi a ty se nemusi prijimat zrovna jen usty, myslim ze pohyb, prace v lese je mnohem zdravejsi, navzdory vsem demagigickym medialnim kecum o skodlivosti prirody, klistata, komari, tasemnice, pijavice, nasilnici, loupeznici v lesich, vlci, medvedi, vztekle srnky a psi, zakerne jedovete houby, zaparene houby, spinava voda, parazite, nemoci, je to sice do urcite miry pravda ale media neresi a kdyz uz tak spatne primarni priciny, je to vetsinou PR, skryta propagace, manipulace s lidmi aby nakupovali ci jednali v nekoho prospech. Uf to sem se zase jednou rozcilil. :/
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/