Jarda píše:
Tyto tablety obsahují tak směšné množství hořčíku, že by jste je musel do sebe ládovat po celých baleních a to se nedoplatíte. Také ty tablety Magnesii Lactici 500 mg v tabletě, mají bohužel jiné obsažené množství hořčíku, než by se z toho názvu zdálo a reálné číslo je u toho dopsáno většinou mikropísmem, aby to nikdo moc nezkoumal. Jedna tableta obsahuje 51 mg ionizovatelného hořčíku, což je pouhých 10 %, jak jsem vám psal a musíte jich do sebe nacpat tolik, až ten průjem vyvoláte, což například u jednoho z mých pacientů bylo 60 tablet denně, čili cenově nic moc. Proto jsem lidem začal doporučovat mnohem levnější řešení, kterým je hořečnatá sůl-chlorid hořečnatý. Jeho cena je celkem směšná a ihned se rozpouští do pontického roztoku, který se výborně vstřebává, čili nic lepšího a levnějšího já zatím neznám. Někde jsem to zde i srovnával cenově, tedy pokud si dobře vzpomínám, tak kilo chloridu hořečnatého stojí 260,-Kč a stejné množství hořčíku v těch tabletách asi 14900,-Kč, což už je zajímavý rozdíl.
Tak to není co řešit mám zvoleno,mimo jiné jsem trochu pohledal a našel "Nejčastěji obsažený oxid (oxid hořečnatý, magnezium oxid) stejně jako karbonát nebo hydroxid jsou nejhůře vstřebatelné formy, jejichž využitelnost se v kritických případech může blížit nule. Magnézium laktát, chlorid, aspartát a glycinát jsou naopak formy, u kterých byla zjištěna vysoká využitelnost15,14,17. Vitamin B6 - pyridoxin podporuje vstřebávání magnézia ze střeva, proto se je možné setkat s doplňky obsahující kombinaci těchto dvou složek.
Má cenu se ptát v lékarně?Všiml jsem si vaší inzerce,ale pokud to půjde jinou cestou nerad bych vám přidělával starosti už tak toho máte zvřejmě požehnaně.
A cesta existuje je to obchod s akvaristikou zadal jsem na seznamu název do zboží.
Chlorid hořečnatý hexahydrát p.a. 1000 g MgCl2x6H2O kvalita snad dostačující za 289 kč.