zuzis píše:
Tak jsem včera absolvovala poprvé jednodenní půst. Takto bych chtěla půstovat pravidelně. Ale měla jsem dost velké problémy. Vypila jsem celkem 3L vody během dne. Dopoledne v pohodě. Odpoledne to bylo peklo, byla jsem nervozní, vzteklá, celková psychika prostě na nic, začala mne bolet hlava. Kolem šesté hodiny to přešlo, ale začala zimnice až do večera. V devět večer na mne přišel děsivý spánek. Noc také nic moc, pořád jsem se budila, takže dost nekvalitní spánek. Ráno po probuzení (v 7h) jsem se začala třást, ruce se mi klepaly, a začala jsem se dost potit. S jídlem jsem začala hned ráno zeleninovou štávou 0,5L (mrkev+červ.řepa), hlad přišel kolem desáté hodiny dopoledne. Tak jsem si dala pár švestek, ale hned hlad přešel. Větší porci jídla jsem si dala až kolem druhé hodiny. Jinak nebyl hlad. Energie se mi vracela až po nastartování jídlem. Stolice během půstovacího dne nebyla žádná. Až další den (dnes) odpoledne a nebyla zrovna ukázková. Jsou tyto reakce normální při půstech? Nebo pak se to bude lepšit?
Musíte si to trochu nacvičit a celé je to o kyselinách. Popisované stavy odpovídají překyselení, čili jako vhodný postup řešení je voda se šťávou z citrónu, která rovná pH a uvedené příznaky se výrazně utlumí. Jako vhodné opatření lze doporučit ranní klystýr v den půstu a také druhý den ráno ho zopakovat, to pak bude celý proces mnohem lepší.