Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 4:47 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2010 9:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Velmi doporučuji toto koření:
Obrázek

Obrázek

Objevila jsem ho náhodou když jsem sháněla něco hrubšího do mlýnku na koření a od té doby ho dávám snad do každého slaného jídla. Obsahuje pepř, chilli a petržel.

Tak zrovna pepř není žádný ideál a dost poškozuje žaludeční sliznice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2010 9:34 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Omlouvám se, moje demence, přepsala jsem se, nevím, na co jsem myslela - obsahuje česnek, chilli a petržel. Pepř ne.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 9:22 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Omlouvám se, moje demence, přepsala jsem se, nevím, na co jsem myslela - obsahuje česnek, chilli a petržel. Pepř ne.

Tak v tom případě jde o ideální prostředek a není na něm co vytýkat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 10:50 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jak je s trvanlivostí koření? Má například rok stará nasušená bazalka pořád svoje pozitivní účinky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 3:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Jak je s trvanlivostí koření? Má například rok stará nasušená bazalka pořád svoje pozitivní účinky?

To značně záleží na způsobu skladování a ne na konkrétním čase, pokud bude ideálně suchá a hermeticky uzavřená, tak má životnost obrovskou a rok není žádná doba.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 29, 2010 10:20 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Skořice a kumarin(nové přehodnocování rizik)

Odlišný pohled na odborné studie - Kritický pohled na extrapolaci rizik způsobených určitými čistými chemickými látkami na rizika z komplexních matric s obsahem těchto látek (koření, byliny aj.).

Velmi zajímavé!!, týká se i sezam.semínka, jahod atd):
více viz zde:


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
2zvkw5k3


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 29, 2010 9:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="muflon":3fcuqg4n]Skořice a kumarin(nové přehodnocování rizik)

Odlišný pohled na odborné studie - Kritický pohled na extrapolaci rizik způsobených určitými čistými chemickými látkami na rizika z komplexních matric s obsahem těchto látek (koření, byliny aj.).

Velmi zajímavé!!, týká se i sezam.semínka, jahod atd):
více viz zde:


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
3fcuqg4n


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: pon srp 30, 2010 9:26 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Neměl jste někdo problém s nespavostí po chilli? Ke všem svým protikandidovým bojovníkům jsem přidala pálivou papriku (zatím jen obyč, od Vitany) a zjišťuju, že se po tom nedá usnout. Užila jsem včera 2-3 zarovnané lžičky v průběhu dne (fakt není moc pálivá) a do půl třetí do rána si musela číst, stále jsem byla plná energie (zato teď mám pocit, že se asi brzy rozpadnu na atomy \":(\" )

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: pon srp 30, 2010 10:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Neměl jste někdo problém s nespavostí po chilli? Ke všem svým protikandidovým bojovníkům jsem přidala pálivou papriku (zatím jen obyč, od Vitany) a zjišťuju, že se po tom nedá usnout. Užila jsem včera 2-3 zarovnané lžičky v průběhu dne (fakt není moc pálivá) a do půl třetí do rána si musela číst, stále jsem byla plná energie (zato teď mám pocit, že se asi brzy rozpadnu na atomy \":(\" )

Ono se to porovná, tělo má najednou víc možností, protože se nemusí v komatickém spánku soustředit na bojování s kvasinkou. Nicméně můžete to vyzkoušet brát v průběhu dne a večer už ne a mělo by to fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: stř zář 15, 2010 11:43 pm 
Offline

Registrován: sob črc 10, 2010 9:15 am
Příspěvky: 97
Jarda píše:
Ono se to porovná, tělo má najednou víc možností, protože se nemusí v komatickém spánku soustředit na bojování s kvasinkou. Nicméně můžete to vyzkoušet brát v průběhu dne a večer už ne a mělo by to fungovat.

A čo toto?
Vraj to je celkom husté.
Má to podobné účinky ako napr Habanero?

http://www.biologika.sk/e-produkt-1469-110-wasabi.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 6:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat1 píše:
A čo toto?
Vraj to je celkom husté.
Má to podobné účinky ako napr Habanero?

http://www.biologika.sk/e-produkt-1469-110-wasabi.html

Wasabi obecně velmi dobře likviduje různé breberky a zlepšuje trávení, čili klidně je možné ho používat, ovšem každému chutnat nemusí, je opravdu vhodné na eliminování chutě syrové rybiny, kde se jedná o téměř nepostradatelnou ingredienci, jako třeba na sushi, nebo sashimi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 11:26 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Všechny tyhle věci by se daly kapslovat. Otázkou je - jak velké kapsle a kolik denně?
Proti kandidě asi bude nejlepší to vypít ve vodě, aby to účinkovalo už v ústech a v krku, ale některé dny na pálivé prostě člověk nemá chuť.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 12:02 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 16, 2010 11:42 am
Příspěvky: 1
citala som prispevky, vela zujimaveho som sa dozvedela ( veru,clovek sa uci cely zivot)
donedavna som ani ja cierny peper pri vareni nepouzivala, ze je skodlivy, ale zmenila som nazor
kurkum , cierny peper , zazvor - su silna trojka medzi koreninami
cierny peper zvysuje vyuzitie kurkuminu niekolko nasobne
http://www.pureinsideout.com/turmeric-curcuma.html
aj tu sa o tom pise


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 4:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Všechny tyhle věci by se daly kapslovat. Otázkou je - jak velké kapsle a kolik denně?
Proti kandidě asi bude nejlepší to vypít ve vodě, aby to účinkovalo už v ústech a v krku, ale některé dny na pálivé prostě člověk nemá chuť.

Tak většina se opravdu kapslovat dá, ale není to nutné a co jde spolknout bez toho, to bych já osobně do kapslí necpal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koření a dochucovadla
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 4:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
vrab3c píše:
citala som prispevky, vela zujimaveho som sa dozvedela ( veru,clovek sa uci cely zivot)
donedavna som ani ja cierny peper pri vareni nepouzivala, ze je skodlivy, ale zmenila som nazor
kurkum , cierny peper , zazvor - su silna trojka medzi koreninami
cierny peper zvysuje vyuzitie kurkuminu niekolko nasobne
http://www.pureinsideout.com/turmeric-curcuma.html
aj tu sa o tom pise

Nechci vám to nadšení pro pepř vyvracet, ale sám ho nepoužívám a docela dobře vím proč. Právě ta kombinace, co stojí na každém stole v jakékoliv restauraci, tedy pepř a sůl, se nám stará o poničené trávení a já ho raději mám v pořádku.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz