Maria píše:
Me se odmala potily ruce,a nejvice pri stresu kdy z nich kapal pot. Ve skole jsem musela pouzivat kapesnik,ktery to odsal,jinak byl sesit pri pisemce i s pijakem doslova nacucany. tyto obtize mi zmizely po pustech. Dneska kdyz jsem hodne nervozni,tak se me ruce trebas zpoti,ale jsou jen navlhle pripadne vlhke,ale vic nic.
Ano, na úpravu hladiny hormonu kortizolu je hladovění opravdu účinné, při zvýšené psychické zátěži celý den nejím a prolívám se vodou, avšak dle mého názoru je to pouze zmírňování následků, ne léčba příčiny. Zdravé tělo s dostatkem všech důležitých stopových prvků si poradí se stresovou situací daleko lépe. Pokud chceme tělu pomoci, oblíbil jsem si ašvagandu, bazalku nebo Phosphatidylserin pro redukování vysoké hladiny kortizolu. Také silný černý čaj po náročném dni není k zahození.
Jarda píše:
Stav permanentního stresu je také možná varianta a vaše řešení je velice rozumné. Hořčík se opravdu rovná pomalu, tak dva, až čtyři měsíce. Ovšem bacha na jednu věc a to jsou nadledvinky, které musí být v takovém případě dost oslabené, čili bych mimo uvedené věci vyzkoušel ještě lékořici a selen a možná budete mít výsledky zase lepší.
Děkuji za tip, selen je skvělý prvek, celkem často se láduji řasou kombu, kde je hojně přítomen. Bor prý zvyšuje vstřebávání hořčíku a navíc detoxikuje brom, takže avokáda jsou na denním pořádku. S lékořicí nemám zkušenosti, ale nadledvinky podporuji vitaminem C a správnou rovnováhou mezi omega 3 a 6 mastnými kyselinami.