Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:27 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 258 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Alternativy k produktum BigFarmy
PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 10:05 pm 
Administrátor
Administrátor

Sybilla píše:
Keď budem na dôchodku, tak plánujem zbierať byliny a iné zeliny s potešením zadarmo. Ani potom však nehodlám odhaliť tajomstvo umelej energie, ktorá by dokázala oživiť legendárneho Golema, ani fušovať do remesla alchimistom sľubujúcich vyrobenie nápoja večnej mladosti.
Teraz patrím k úbohým poddaným robotujúcim od mrku do mrku a som rada, že tesne stíham dodržiavať ozdravný režim a preto každú pomoc aj v podobe zlisovanej pillule vítam, hoci platím cvendžiacimi eurušami. Ale lepšie investovať peniažky do zelených pilulí ako do farbičiek, handier a iných serepetičiek \":lol:\" .

Ono lze samozřejmě koupit zelené pilule za peníze, ale proč si cestou z práce někde nenatrháte nějaký zelný plevel a máte to zadarmo, navíc mnohem účinnější a do mrazů to stále bude k dispozici.

PříspěvekNapsal: čtv zář 23, 2010 8:42 am 

Sybilla píše:
Keď budem na dôchodku, tak plánujem zbierať byliny a iné zeliny s potešením zadarmo. Ani potom však nehodlám odhaliť tajomstvo umelej energie, ktorá by dokázala oživiť legendárneho Golema, ani fušovať do remesla alchimistom sľubujúcich vyrobenie nápoja večnej mladosti.
Teraz patrím k úbohým poddaným robotujúcim od mrku do mrku a som rada, že tesne stíham dodržiavať ozdravný režim a preto každú pomoc aj v podobe zlisovanej pillule vítam, hoci platím cvendžiacimi eurušami. Ale lepšie investovať peniažky do zelených pilulí ako do farbičiek, handier a iných serepetičiek \":lol:\" .

Sybillo to je tvuj pohled, dokud neprojdes nejakou praxi v oboru vyzkumneho farmakologickeho, vyzkumneho potravinarskeho tak asi tezko pochopis vo co v tom dnesnim pilulkovem svete vlastne jde. Nic pekneho pro zdravi populace to neni. A kdybych sam nic z toho nevyzkousel tak bych se tady ted vubec nevysiloval...premejslej o tom...

http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

PříspěvekNapsal: čtv zář 23, 2010 2:01 pm 

Jarda píše:
Ono lze samozřejmě koupit zelené pilule za peníze, ale proč si cestou z práce někde nenatrháte nějaký zelný plevel a máte to zadarmo, navíc mnohem účinnější a do mrazů to stále bude k dispozici.

Vždy som závidela ľuďom, čo idú do práce a z práce cez živú prírodu. Ja, na rozdiel od nich idem do práce aj z práce po dialinici alebo nekonečne dlho cez mesto (niečo ako jazda centrom Prahy v špičke) a popri tom vidieť niečo zelené, nie to aspoň živý plevel, je viac menej zázrakom. Aj keď tu so mnou nesúhlasíte, život a práca vo veľkom meste si vyberá svoju daň. Byliny poznám dosť dobre od svojej babičky. Vôbec ma to neteší, ale musím ostať dočasne pri piluliach a to konkrétne pri tej chlorelle, iné nepoužívam, tiež nie som uderená podporovať tých farmahajzlíkov, pretože ako tu chlapci často píšete, stres tiež nie je dobrý pre naše zdravie a behať každý deň za zeleným dostatočne ďaleko, aby to nebolo toxické, by bolo stresujúce. Zatiaľ mi stačí na výlety a príručný zber nedeľa. Do toho dôchodku už nemám tak ďaleko a potom sa už teším, ako budem bez stresu behať po lúkach a lesoch, len sa dovtedy musím ako tak udržať v nejakej zdravotnej kondícii. \":D\"

PříspěvekNapsal: čtv zář 23, 2010 7:29 pm 
Administrátor
Administrátor

Sybilla píše:
Vždy som závidela ľuďom, čo idú do práce a z práce cez živú prírodu. Ja, na rozdiel od nich idem do práce aj z práce po dialinici alebo nekonečne dlho cez mesto (niečo ako jazda centrom Prahy v špičke) a popri tom vidieť niečo zelené, nie to aspoň živý plevel, je viac menej zázrakom. Aj keď tu so mnou nesúhlasíte, život a práca vo veľkom meste si vyberá svoju daň. Byliny poznám dosť dobre od svojej babičky. Vôbec ma to neteší, ale musím ostať dočasne pri piluliach a to konkrétne pri tej chlorelle, iné nepoužívam, tiež nie som uderená podporovať tých farmahajzlíkov, pretože ako tu chlapci často píšete, stres tiež nie je dobrý pre naše zdravie a behať každý deň za zeleným dostatočne ďaleko, aby to nebolo toxické, by bolo stresujúce. Zatiaľ mi stačí na výlety a príručný zber nedeľa. Do toho dôchodku už nemám tak ďaleko a potom sa už teším, ako budem bez stresu behať po lúkach a lesoch, len sa dovtedy musím ako tak udržať v nejakej zdravotnej kondícii. \":D\"

No moderní člověk z velkého města to opravdu nemá lehké, ale trochu snahy se vždy vyplatí, nakonec zdraví se za peníze koupit nedá.

PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 1:47 pm 

nevim estli sem uz daval tento link: http://pravekadieta.cz/2010/05/29/uvod- ... eke-diety/
Musim si to sem do meho vlakenka vlozit.
myslim ze je v zajmu kazdeho aby si ten web procetl a zamyslel se nad svym jidelnickem, ja sem to udelal a uz behem ani ne roku muzu potvrdit jenom samy pozitiva na takoveho podobne diete...nerikam ze je vsespasna ale neco na tom asi bude... staci nezit v naivite ze vyrobci prumyslove zpracovanych prefabrikatu a umelych nahrazek potravin mysli na zdravi populace...
doufam ze se autor stranek nebude zlobit kdyz sem zkopiruji par radek na ozrejmeni tematu.

cituji:
"Následující informace jsou poněkud osobního charakteru, ale protože zde veřejně šířím “kontroverzní” (z hlediska moderního dogmatu) informace o stravě a zdraví, trocha otevřenosti neuškodí.

Je mi pětatřicet let a minulý rok touto dobou jsem trpěl celou sbírkou chronických chorob, které jsem považoval za něco, s čím je třeba se prostě smířit. Můj životní styl nebyl nijak exemplární, nicméně na svojí obranu musím uvést, že jsem se pravidelně pokoušel uplatňovat vše, co moderní medicína a dietologie doporučuje, abychom dělali pro zdraví: omezení konzumace tuků, omezení konzumace masa, pravidelný pohyb (ve formě aerobních cvičení), atd. atd, určitě není třeba zacházet do detailů, každý ví, o čem je řeč. Protože tyto pokusy nikdy nepřinesly žádné výsledky, měly obyčejně krátké trvání v době jednoho až tří měsíců, načež následovalo období stravování se běžnými českými jídly (až na naprosté výjimky žádné fastfoodové potraviny, ale normální doma vařená strava s nízkým obsahem živočišných tuků a vysokým obsahem obilovin; maso pouze kuřecí a ryby). Výsledek:

- obezita (BMI 30)
- tachykardie
- astma
- pylové alergie
- potravní alergie
- chronická únava
- hemeroidy
- průjmy, chronické bolesti ve střevech a podobně
- hypoglykemie (a pravděpodobně přicházející cukrovka druhého typu)
- akné
- chronické infekce

a řada dalších menších problémů. Po asi dvouměsíčním intenzivním studiu všech možných informací souvisejících s nízkosacharidovými dietami à la Atkins jsem se 1. listopadu minulého roku začal stravovat po způsobu našich paleolitických předků (bez jejich stolovací etikety, ovšem). Stručně by se dala moje strava popsat asi takto:

- červené maso ze zvířat živících se svojí přirozenou stravou, t.j. např. pasoucích se krav (přímo na statku se nechá koupit za stejné ceny jako maso v supermarketu)
- zvěřina
- vajíčka
- důkladně uvařená zelenina v libovolném množství
- malé množství rýže nebo brambor jako přílohy
- živočišné tuky v libovolném množství
- orgány, hlavně játra a ledviny
- fermentované mléčné potraviny, pokud možno z čerstvého nepasterizovaného mléka
- nesterilizované fermentované potraviny
- další přírodní potraviny jako houby, lesní plody atd.
- minimální obsah vláknin, antinutrientů a toxinů
- žádné rostlinné oleje kromě extra panenského olivového a kokosového
- 8000 IU vitamínu D, lžíce kvalitního rybího oleje, vitamín K2 a tabletka s jódem (mořská řasa kelp) denně

Po několika měsících, během kterých jsem se zbavil většiny výše uvedených problémů, jsem stále narážel na jeden, který nehodlal zmizet - pokud jsem nekonzumoval dostatek vlákniny ve formě zeleniny, trpěl jsem zácpami. To může podle současných dietárních dogmat vypadat jako logický následek, ale ve skutečnosti to tak není. Většina obsahu stolice není tvořena nestrávenými potravinami, jak si většina lidí a bohužel i dietologů myslí, ale mrtvými bakteriemi z našeho zažívacího traktu. Pokud žádné neodcházejí, znamená to, že něco není v pořádku. Většina lidí s podobným problémem se dnes řídí doporučením konzumovat hodně vlákniny, to ale vede k fermentaci v tlustém střevě se všemi s tím souvisejícími problémy, a případně k jeho kolonizaci škodlivými kvasinkami rodu Candida albicans, a k dalšímu zhoršování funkce trávicího traktu.

Začalo mi tedy být jasné, že rovnice spojující stravu se zdravím má o jednu neznámou více, než jsem si myslel na začátku tohoto experimentu: nestačí konzumovat kvalitní potraviny bohaté na živiny a postrádající antinutrienty a toxiny, je také třeba mít perfektně fungující zažívací ústrojí, které dokáže přijaté živiny vstřebat. Protože samotná pravěká strava nevedla k nápravě problému, začal jsem po dalším studiu s dalším experimentem. Vlákninu nutnou k průchodu potravy trávicím traktem jsem začal částečně nahrazovat fermentovanými potravinami, abych obnovil střevní mikroflóru a tak i funkci střev (bakterie žijící v našich střevech jsou mimo jiné zodpovědné za fungování imunitního systému, a pravděpodobně se podílejí i na produkci neurotransmiteru serotoninu).

Léčba kyselým zelím, nakládanou zeleninou, kefírem, kombuchou, kimči a dalšími kvašenými potravinami (vždy nesterilizovanými a syrovými) funguje dobře a závislost na vlákninách postupně mizí.

Takže zde je současný stav experimentu na mé osobě. Všechny výše uvedené chronické problémy jsou pryč, s výjimkou:

1. Astma - stále vytrvává, i když je jen vybledlým odrazem své předchozí síly. V minulosti bylo zodpovědné za mé návštěvy na záchrance a později za kvanta bronchodilatátorů ve formě inhalátorů a tabletek během letní sezóny, konkrétně od začátku května do konce srpna, a v menším množství během celého roku, přičemž jsem se musel během letního období vyhýbat všem možným fyzickým aktivitám, pokud možno včetně rychlejší chůze. Letošní léto se první symptomy objevily až v červnu, nyní jsou již pryč, a ačkoliv jsem nebral skoro žádné léky, takřka nikdy nedosáhly takové síly, aby mne nějak omezovaly. Jak se bude situace vyvíjet dále bude možné posoudit až příští léto, protože symptomy jsou nyní tak slabé, že je mimo sezónu těžké posuzovat, jestli dochází k dalšímu zlepšování nebo ne. Nicméně už nyní je jasné, že údajně nevyléčitelná nemoc na celý život je takřka pryč.

2. Pylové alergie - jsou takřka pryč, nicméně velmi slabé symptomy se občas objevily. V každém případě jde o první léto od dětství, kdy jsem dýchal nosem a netrpěl každodenními záchvaty kýchání.

A nakonec doplním, jakým způsobem jsem změnil svůj postoj k fyzickým aktivitám. Zatímco dříve jsem se věnoval aerobním cvičením v rozsahu od intenzivních (několik hodin jízdy na kole denně) až k žádným, nyní jsem aerobní cvičení takřka zcela opustil (kromě několika kilometrů chůze denně) a nahradil je asi třiceti minutami intenzivních aerobních cvičení týdně - většinou dvakrát nebo třikrát deset minut týdně ve formě intenzivního cvičení s váhou těla, s těžkými předměty, nebo série sprintů v parku. Zatímco chronická aerobní cvičení vedla k únavě, úbytku svalů a přibírání tuku, anaerobní mají přesně opačný efekt - úbytek tuku, růst svalů, a viditelné zlepšení síly i výdrže.

Tento experiment je snadno opakovatelný. Pokud netrpíte nějakou vzácnou dědičnou poruchou, která by vám znemožňovala dosáhnout podobných výsledků (a většina lidí žádnou takovou poruchou netrpí, včetně těch, kteří si myslí, že ano), jste schopni během několika týdnů až měsíců učinit totéž. Všechny informace, které k tomu potřebujete, jste si právě ve zkratce přečetli, a ve větších detailech je najdete zcela zdarma v dalších článcích publikovaných na těchto stránkách.

Být zdravý je snadné. Stačí přestat následovat doporučení moderní medicíny, která, pokud jde o léčbu chronických chorob, naprosto selhala. Zde prezentované informace nejsou žádnou alternativní medicínou, ale jsou založené na solidním vědeckém výzkumu (množství referencí najdete v ostatních článcích), provedeném během poslední stovky let, publikovaném ve vědeckých žurnálech, a bohužel ignorovaném ve prospěch tmářského nízkotučného a vysokovlákninového dogmatu, které nemá žádnou vědeckou oporu a stojí nás obrovské množství peněz a životů.

Přeji hodně štěstí."

PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 7:32 pm 

pro ty co nechodi do prirody:
Momentalne je obdobi sberu mnoha lecivych plodu. Namatkou si do sveho vlakna vlozim ktere:

Kastany-pro lihovy ektrakt, momentalne zkousim

Bez cerny-stava z plodu vyborna na piti, prave uvarena muzu vrele doporucit, je lahodna

Jerabiny (JEŘÁB PTAČÍ)-vyrazim v dohledne dobe nejake nacesat a nasusit na caj

O vsem se da docist v knize Vana.Pavel.Lecive.stromy.a.kere.podle.bylinare.Pavla
najdete ji zde v raru:
http://www.ulozto.cz/5987251/knihy-pro- ... zdravi.rar

PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 8:04 pm 
Administrátor
Administrátor

Petr 2 píše:
nevim estli sem uz daval tento link: http://pravekadieta.cz/2010/05/29/uvod- ... eke-diety/
Musim si to sem do meho vlakenka vlozit.
myslim ze je v zajmu kazdeho aby si ten web procetl a zamyslel se nad svym jidelnickem, ja sem to udelal a uz behem ani ne roku muzu potvrdit jenom samy pozitiva na takoveho podobne diete...nerikam ze je vsespasna ale neco na tom asi bude... staci nezit v naivite ze vyrobci prumyslove zpracovanych prefabrikatu a umelych nahrazek potravin mysli na zdravi populace...
doufam ze se autor stranek nebude zlobit kdyz sem zkopiruji par radek na ozrejmeni tematu.

cituji:
"Následující informace jsou poněkud osobního charakteru, ale protože zde veřejně šířím “kontroverzní” (z hlediska moderního dogmatu) informace o stravě a zdraví, trocha otevřenosti neuškodí.

Je mi pětatřicet let a minulý rok touto dobou jsem trpěl celou sbírkou chronických chorob, které jsem považoval za něco, s čím je třeba se prostě smířit. Můj životní styl nebyl nijak exemplární, nicméně na svojí obranu musím uvést, že jsem se pravidelně pokoušel uplatňovat vše, co moderní medicína a dietologie doporučuje, abychom dělali pro zdraví: omezení konzumace tuků, omezení konzumace masa, pravidelný pohyb (ve formě aerobních cvičení), atd. atd, určitě není třeba zacházet do detailů, každý ví, o čem je řeč. Protože tyto pokusy nikdy nepřinesly žádné výsledky, měly obyčejně krátké trvání v době jednoho až tří měsíců, načež následovalo období stravování se běžnými českými jídly (až na naprosté výjimky žádné fastfoodové potraviny, ale normální doma vařená strava s nízkým obsahem živočišných tuků a vysokým obsahem obilovin; maso pouze kuřecí a ryby). Výsledek:

- obezita (BMI 30)
- tachykardie
- astma
- pylové alergie
- potravní alergie
- chronická únava
- hemeroidy
- průjmy, chronické bolesti ve střevech a podobně
- hypoglykemie (a pravděpodobně přicházející cukrovka druhého typu)
- akné
- chronické infekce

a řada dalších menších problémů. Po asi dvouměsíčním intenzivním studiu všech možných informací souvisejících s nízkosacharidovými dietami à la Atkins jsem se 1. listopadu minulého roku začal stravovat po způsobu našich paleolitických předků (bez jejich stolovací etikety, ovšem). Stručně by se dala moje strava popsat asi takto:

- červené maso ze zvířat živících se svojí přirozenou stravou, t.j. např. pasoucích se krav (přímo na statku se nechá koupit za stejné ceny jako maso v supermarketu)
- zvěřina
- vajíčka
- důkladně uvařená zelenina v libovolném množství
- malé množství rýže nebo brambor jako přílohy
- živočišné tuky v libovolném množství
- orgány, hlavně játra a ledviny
- fermentované mléčné potraviny, pokud možno z čerstvého nepasterizovaného mléka
- nesterilizované fermentované potraviny
- další přírodní potraviny jako houby, lesní plody atd.
- minimální obsah vláknin, antinutrientů a toxinů
- žádné rostlinné oleje kromě extra panenského olivového a kokosového
- 8000 IU vitamínu D, lžíce kvalitního rybího oleje, vitamín K2 a tabletka s jódem (mořská řasa kelp) denně

Po několika měsících, během kterých jsem se zbavil většiny výše uvedených problémů, jsem stále narážel na jeden, který nehodlal zmizet - pokud jsem nekonzumoval dostatek vlákniny ve formě zeleniny, trpěl jsem zácpami. To může podle současných dietárních dogmat vypadat jako logický následek, ale ve skutečnosti to tak není. Většina obsahu stolice není tvořena nestrávenými potravinami, jak si většina lidí a bohužel i dietologů myslí, ale mrtvými bakteriemi z našeho zažívacího traktu. Pokud žádné neodcházejí, znamená to, že něco není v pořádku. Většina lidí s podobným problémem se dnes řídí doporučením konzumovat hodně vlákniny, to ale vede k fermentaci v tlustém střevě se všemi s tím souvisejícími problémy, a případně k jeho kolonizaci škodlivými kvasinkami rodu Candida albicans, a k dalšímu zhoršování funkce trávicího traktu.

Začalo mi tedy být jasné, že rovnice spojující stravu se zdravím má o jednu neznámou více, než jsem si myslel na začátku tohoto experimentu: nestačí konzumovat kvalitní potraviny bohaté na živiny a postrádající antinutrienty a toxiny, je také třeba mít perfektně fungující zažívací ústrojí, které dokáže přijaté živiny vstřebat. Protože samotná pravěká strava nevedla k nápravě problému, začal jsem po dalším studiu s dalším experimentem. Vlákninu nutnou k průchodu potravy trávicím traktem jsem začal částečně nahrazovat fermentovanými potravinami, abych obnovil střevní mikroflóru a tak i funkci střev (bakterie žijící v našich střevech jsou mimo jiné zodpovědné za fungování imunitního systému, a pravděpodobně se podílejí i na produkci neurotransmiteru serotoninu).

Léčba kyselým zelím, nakládanou zeleninou, kefírem, kombuchou, kimči a dalšími kvašenými potravinami (vždy nesterilizovanými a syrovými) funguje dobře a závislost na vlákninách postupně mizí.

Takže zde je současný stav experimentu na mé osobě. Všechny výše uvedené chronické problémy jsou pryč, s výjimkou:

1. Astma - stále vytrvává, i když je jen vybledlým odrazem své předchozí síly. V minulosti bylo zodpovědné za mé návštěvy na záchrance a později za kvanta bronchodilatátorů ve formě inhalátorů a tabletek během letní sezóny, konkrétně od začátku května do konce srpna, a v menším množství během celého roku, přičemž jsem se musel během letního období vyhýbat všem možným fyzickým aktivitám, pokud možno včetně rychlejší chůze. Letošní léto se první symptomy objevily až v červnu, nyní jsou již pryč, a ačkoliv jsem nebral skoro žádné léky, takřka nikdy nedosáhly takové síly, aby mne nějak omezovaly. Jak se bude situace vyvíjet dále bude možné posoudit až příští léto, protože symptomy jsou nyní tak slabé, že je mimo sezónu těžké posuzovat, jestli dochází k dalšímu zlepšování nebo ne. Nicméně už nyní je jasné, že údajně nevyléčitelná nemoc na celý život je takřka pryč.

2. Pylové alergie - jsou takřka pryč, nicméně velmi slabé symptomy se občas objevily. V každém případě jde o první léto od dětství, kdy jsem dýchal nosem a netrpěl každodenními záchvaty kýchání.

A nakonec doplním, jakým způsobem jsem změnil svůj postoj k fyzickým aktivitám. Zatímco dříve jsem se věnoval aerobním cvičením v rozsahu od intenzivních (několik hodin jízdy na kole denně) až k žádným, nyní jsem aerobní cvičení takřka zcela opustil (kromě několika kilometrů chůze denně) a nahradil je asi třiceti minutami intenzivních aerobních cvičení týdně - většinou dvakrát nebo třikrát deset minut týdně ve formě intenzivního cvičení s váhou těla, s těžkými předměty, nebo série sprintů v parku. Zatímco chronická aerobní cvičení vedla k únavě, úbytku svalů a přibírání tuku, anaerobní mají přesně opačný efekt - úbytek tuku, růst svalů, a viditelné zlepšení síly i výdrže.

Tento experiment je snadno opakovatelný. Pokud netrpíte nějakou vzácnou dědičnou poruchou, která by vám znemožňovala dosáhnout podobných výsledků (a většina lidí žádnou takovou poruchou netrpí, včetně těch, kteří si myslí, že ano), jste schopni během několika týdnů až měsíců učinit totéž. Všechny informace, které k tomu potřebujete, jste si právě ve zkratce přečetli, a ve větších detailech je najdete zcela zdarma v dalších článcích publikovaných na těchto stránkách.

Být zdravý je snadné. Stačí přestat následovat doporučení moderní medicíny, která, pokud jde o léčbu chronických chorob, naprosto selhala. Zde prezentované informace nejsou žádnou alternativní medicínou, ale jsou založené na solidním vědeckém výzkumu (množství referencí najdete v ostatních článcích), provedeném během poslední stovky let, publikovaném ve vědeckých žurnálech, a bohužel ignorovaném ve prospěch tmářského nízkotučného a vysokovlákninového dogmatu, které nemá žádnou vědeckou oporu a stojí nás obrovské množství peněz a životů.

Přeji hodně štěstí."

Zajímavé čtení i když na můj vkus je tam hodně masa, ale jinak bych s tím souhlasil a hlavně ty kvašené potraviny jsou opravdu špička, to naši předci věděli a sud s kysaným zelím nesměl nikde chybět.

PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 8:08 pm 
Administrátor
Administrátor

Petr 2 píše:
Momentalne je obdobi sberu mnoha lecivych plodu. Namatkou si do sveho vlakna vlozim ktere:

Bez cerny-stava z plodu vyborna na piti, prave uvarena muzu vrele doporucit, je lahodna

O vsem se da docist v knize Vana.Pavel.Lecive.stromy.a.kere.podle.bylinare.Pavla
najdete ji zde v raru:

Dnes jsou lidé nejen líní, ale i hlupáci, protože si raději koupí šuntové pilule, než hnout zadkem a natrhat si něco zdarma v příkopě.

PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 3:45 pm 

Nemáte radi doktorov?
http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku
Ktoré lieky považujete za najzbytočnejšie a ktoré možno nahradiť zmenou stravy a vitamínami?
Lieky proti alergiám, astme, vysokému krvnému tlaku, cukrovke (inzulín je diskutabilný, ale nie je nemožne ho vylúčiť), proti vysokému cholesterolu, proti zápalom, angínam, prechladnutiu, na trávenie (hlavne antacidy), antibiotiká (sú nevyhnutne len niekedy, ako vôbec), cytotoxiká (chemoterapie), umelé hormony (hlavne Tyroxin). Zoznam nie je vyčerpaný.

A čo cukrovka typu 2?
To najviac záleži od odhodlanosti a disciplíny pacienta. Pacienti, ktorí sú odhodlaní a disciplinovaní a zbavia sa ortodoxnej mienky, že cukrovka je neliečiteľná, sa zvyčajne cukrovky zbavia.

Je možné prestať užívať hormón tyroxín na štítnu žľazu?
Umelé hormóny nie sú riešením a majú sa používať len v závažných prípadoch, pokiaľ sa nenapraví metabolický nedostatok, ktorý spôsobuje disfunkciu štítnej žľazy. Istý muž nám poslal email, ze ani po vysokých dávkach vitamínu C, jódu a iných výživivých doplnkoch, sa mu nedarilo znížit Euthyrox a musel sa vrátiť na dávku 75 mg. Naša otázka bola, či náhodou nekonzumuje sóju. Jeho odpoveď bola, že konzumuje a takmer denne. Jeho posledny email radostne hlásal, že už niekoľko týždňov je bez akýchkoľvek sójových produktov a darí sa mu vynikajúci pri dávke 12.5 mg Euthyroxu. Jeho súčasna snaha je celkom vylúčiť tento umelý hormon.

Pokiaľ ide o prirodnú alebo komplementárnu medicínu, aj keď sa na Slovensku rodia takzvané alternatívne centrá liečby chorôb, tieto nie sú na takej úrovni a nepoužívajú liečebné protokoly takého rozsahu, ako riadne kliniky na Západe. Napríklad, kliniky v UK, USA, Nemecku, Austrálii, Mexiku a inde, používajú vysoké davky vitamínu C vnútrožilovo. Predpisujú to riadni, kvalifikovaní lekári. Tieto protokoly sú na dennom poriadku. Na Slovensku a Čechách je také niečo neslýchane a nemysliteľné. Ba dokonca aj medzi tými lekármi, ktorí si hovoria výživoví či prírodní, vládne mienka, že vitamín C vo vysokých dávkach nie je potrebný a úplne postačí ho získať zo stravy. Nehovoriac o nerozumnej propagácii sóje. Žiadna renomovaná klinika na západe, ktorá sa špecializuje na liečbu vážnych ochoreni, nepropaguje sóju a sóju odsudzuje a považuje za nebezpečnú potravinu.

Nenávidite lekárov?
Nie. Niesme spokojný so súčasným medicínskym systémom, ktorý je riadeny viac peniazmi farmaceutických spoločností a ich manipulatívnou vedou, ako snahou o zlepšenie a zabezpečenie zdravia ľudí.

Ale medicína je predsa založená na výskumoch, do ktorých da vkladajú obrovské peniaze.
Presne tak. Na výskum sú potrebné obrovské peniaze. Máloktorá univerzita alebo výskumný ústav si môže dovoliť výskum len s tou víziou, že výsledky výskumu budu publikované a to prinesie univerzite prestíž. Na výskum sú potrebne peniaze. Mnoho peňazí. Sú to väčšinou farmaceutické korporácie, ktoré disponujú nevyčerpateľnými finančnými prostriedkami, ktorými s radosťou sponzorujú (investujú) ďalšie výskumy. Jedinou podmienkou je to, že výsledky výskumu musia priniesť investorovi zisk. Znamená to to, že vedci nemajú voľné ruky v skúmaní toho, čo považujú za účinné a lacné, ale skúmajú len to, čím sú poverení nadriadenými. Sú tiež pod obrovským tlakom vykázať také výsledky, aké si prajú investori výskumu a sú žiaľ veľmi často nútení buď nastaviť parametre výskumu tak, aby výskum priniesol požadovaný výsledok, alebo, čo tiež nie je zriedkavé, priamo výsledky pozmeniť alebo interpretovať tak, aby bol skúmaný liek uvedený na trh a ziskový. Hovoríme o pseudovede, vede manipulatívnej, o vede kontrolovanej peniazmi.
Lekári nám často tvrdia, že vitamíny sú nám zbytočné, ba môžu aj vo vysokých dávkach uškodiť.
Lekári sú vzdelaní na ortodoxných medicínskych fakultách. Majú prekvapujúco málo vedomostí z oblasti výživy a metabolickej medicíny. Aj niektorí, ktorí tvrdia, že vedomosti majú, majú sklon prikláňať sa k ortodoxným literárnym zdrojom. Faktom je, ze napríklad v r 2009, nebolo v USA zaznamenané jediné úmrtie na náslledky vysokých dávok výživových doplnkov (pozri správu), pričom tisícky ľudí (pozri knihu) zomrelí kvôli chemickým liekom tak, ako každoročne zomierajú ako v USA (783,936 úmrtí ročne), tak aj na Slovensku a všade tam kde sa spoločnosť riadi ortodoxnou medicínou.

Naposledy upravil muflon dne ned říj 03, 2010 11:33 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 9:17 pm 
Administrátor
Administrátor

muflon píše:
Čo sa od doktorov bežne nedozviete

----------------
Nemáte radi doktorov?
Ktoré lieky považujete za najzbytočnejšie a ktoré možno nahradiť zmenou stravy a vitamínami?
Lieky proti alergiám, astme, vysokému krvnému tlaku, cukrovke (inzulín je diskutabilný, ale nie je nemožne ho vylúčiť), proti vysokému cholesterolu, proti zápalom, angínam, prechladnutiu, na trávenie (hlavne antacidy), antibiotiká (sú nevyhnutne len niekedy, ako vôbec), cytotoxiká (chemoterapie), umelé hormony (hlavne Tyroxin). Zoznam nie je vyčerpaný.

A čo cukrovka typu 2?
To najviac záleži od odhodlanosti a disciplíny pacienta. Pacienti, ktorí sú odhodlaní a disciplinovaní a zbavia sa ortodoxnej mienky, že cukrovka je neliečiteľná, sa zvyčajne cukrovky zbavia.

Je možné prestať užívať hormón tyroxín na štítnu žľazu?
Umelé hormóny nie sú riešením a majú sa používať len v závažných prípadoch, pokiaľ sa nenapraví metabolický nedostatok, ktorý spôsobuje disfunkciu štítnej žľazy. Istý muž nám poslal email, ze ani po vysokých dávkach vitamínu C, jódu a iných výživivých doplnkoch, sa mu nedarilo znížit Euthyrox a musel sa vrátiť na dávku 75 mg. Naša otázka bola, či náhodou nekonzumuje sóju. Jeho odpoveď bola, že konzumuje a takmer denne. Jeho posledny email radostne hlásal, že už niekoľko týždňov je bez akýchkoľvek sójových produktov a darí sa mu vynikajúci pri dávke 12.5 mg Euthyroxu. Jeho súčasna snaha je celkom vylúčiť tento umelý hormon.

Pokiaľ ide o prirodnú alebo komplementárnu medicínu, aj keď sa na Slovensku rodia takzvané alternatívne centrá liečby chorôb, tieto nie sú na takej úrovni a nepoužívajú liečebné protokoly takého rozsahu, ako riadne kliniky na Západe. Napríklad, kliniky v UK, USA, Nemecku, Austrálii, Mexiku a inde, používajú vysoké davky vitamínu C vnútrožilovo. Predpisujú to riadni, kvalifikovaní lekári. Tieto protokoly sú na dennom poriadku. Na Slovensku a Čechách je také niečo neslýchane a nemysliteľné. Ba dokonca aj medzi tými lekármi, ktorí si hovoria výživoví či prírodní, vládne mienka, že vitamín C vo vysokých dávkach nie je potrebný a úplne postačí ho získať zo stravy. Nehovoriac o nerozumnej propagácii sóje. Žiadna renomovaná klinika na západe, ktorá sa špecializuje na liečbu vážnych ochoreni, nepropaguje sóju a sóju odsudzuje a považuje za nebezpečnú potravinu.

Nenávidite lekárov?
Nie. Niesme spokojný so súčasným medicínskym systémom, ktorý je riadeny viac peniazmi farmaceutických spoločností a ich manipulatívnou vedou, ako snahou o zlepšenie a zabezpečenie zdravia ľudí.

Ale medicína je predsa založená na výskumoch, do ktorých da vkladajú obrovské peniaze.
Presne tak. Na výskum sú potrebné obrovské peniaze. Máloktorá univerzita alebo výskumný ústav si môže dovoliť výskum len s tou víziou, že výsledky výskumu budu publikované a to prinesie univerzite prestíž. Na výskum sú potrebne peniaze. Mnoho peňazí. Sú to väčšinou farmaceutické korporácie, ktoré disponujú nevyčerpateľnými finančnými prostriedkami, ktorými s radosťou sponzorujú (investujú) ďalšie výskumy. Jedinou podmienkou je to, že výsledky výskumu musia priniesť investorovi zisk. Znamená to to, že vedci nemajú voľné ruky v skúmaní toho, čo považujú za účinné a lacné, ale skúmajú len to, čím sú poverení nadriadenými. Sú tiež pod obrovským tlakom vykázať také výsledky, aké si prajú investori výskumu a sú žiaľ veľmi často nútení buď nastaviť parametre výskumu tak, aby výskum priniesol požadovaný výsledok, alebo, čo tiež nie je zriedkavé, priamo výsledky pozmeniť alebo interpretovať tak, aby bol skúmaný liek uvedený na trh a ziskový. Hovoríme o pseudovede, vede manipulatívnej, o vede kontrolovanej peniazmi.
Lekári nám často tvrdia, že vitamíny sú nám zbytočné, ba môžu aj vo vysokých dávkach uškodiť.
Lekári sú vzdelaní na ortodoxných medicínskych fakultách. Majú prekvapujúco málo vedomostí z oblasti výživy a metabolickej medicíny. Aj niektorí, ktorí tvrdia, že vedomosti majú, majú sklon prikláňať sa k ortodoxným literárnym zdrojom. Faktom je, ze napríklad v r 2009, nebolo v USA zaznamenané jediné úmrtie na náslledky vysokých dávok výživových doplnkov (pozri správu), pričom tisícky ľudí (pozri knihu) zomrelí kvôli chemickým liekom tak, ako každoročne zomierajú ako v USA (783,936 úmrtí ročne), tak aj na Slovensku a všade tam kde sa spoločnosť riadi ortodoxnou medicínou.

Při homeostáze funguje vše a požívat umělé sajrajty je opravdu nesmyslné. Rozumné je tedy tělo vyčistit a srovnat veškeré parametry jeho zásobení, pak už takzvané léky potřeba nejsou.

PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 11:32 pm 

ČO SA OD DOKTOROV PRAVDEPODOBNE NEDOZVIETE

Keď neberieme do úvahy na naše zdravie vplyv medziľudských vzťahov, stresu, rôznych duševných nálad, myšlienok, emócií ... , tak si môžeme zistiť – overiť aj prakticky na sebe, že: náš zdravotný stav sa dá radikálne zlepšiť len vtedy, keď nášmu fyzickému telu dodáme pomocou správnej výživy a vitamínovo – minerálnych doplnkov to, čo mu chýba a čo nevyhnutne potrebuje.

POLOŽME SI ZÁKLADNÚ OTÁZKU: ochorie mladý – starý človek preto, že mu v krvi, mozgu v kĺboch alebo v iných častiach tela chýbajú chemické lieky s vedľajšími nepriaznivými účinkami, alebo skôr preto, že nášmu organizmu chýba životne dôležitý minerálny vitamínový prvok?
Každý predsa vieme že:

- keď sa narodíme neobsahuje naše telo žiaden brufen, acilpirín, ibalgin , .../len ak sa počas tehotenstva dostanú do plodu dieťaťa/
- ani jedna naša bunka nie je zložená z práškov,tabletiek,rôznych konzervačných látok,umelích farbív-sladidiel z ropy,...
- keď uzrieme prvý krát svetlo tohto sveta, tak naša fyzická schránka je zložená z desiatok rôznych minerálov, stopových prvkov, ..

TAK PREČO DO SEBA NIEKEDY PO CELÉ DLHÉ ROKY PRÍJIMAME CHÉMIU?
Draslík, magnézium, zinok, selén, železo, jód, vit.C, E, A , ... v žiadnom prípade nenahradíme liekmi. To znamená, že pokiaľ máme nedostatok niektorých živín, musíme ich doplniť. Bez toho nemôžeme vyzdravieť. Užívaním chemických liekov sa môžeme určitý čas cítiť lepšie, ale skutočnú príčinu ich užívaním neodstránime.Keby to nebol pravdivý fakt,tak by ich drvivá väčšina lekárenských pacientov nemusela užívať dlhé roky,alebo aj celý život.Konzumovaním liekov našu chorobu len kamuflujeme – zakrývame,to je "hlavný dôvod" ich neúčinnosti a nutnosti dlhodobého príjimania.

Viac než 53% ľudí na Slovenku zomiera na cievne príhody : infarkty (srdce), porážky(mozog). Ďalšia časť populácie zomiera hlavne na rakovinu.Tieto zdravotné ťažkosti sú vlastne metabolické choroby-poruchy,ktorích príčinu dokážeme odstrániť len tým,že budeme náš organizmus pravidelne nasycovať nevyhnutnými organickými živinami.Vznik týchto ťažkých,najrozšírenejších ochorení jasne súvisí s nesprávnym stravovaním a s vysokým nedostatkom esenciálnych látok.

Z tohto poznania je prospešné sa poučiť a hlboko si uvedomiť,že:choroba neprichádza náhodne ani zbytočne,ale že je len odrazom našej nedôslednosti,nevedomosti a nerešpektovania zásadných pravidiel vo výbere prirodzených potravín. Podľa oficiálnej medicíny sú cievne ťažkosti a úmrtia spôsobené usadzovaním cholesterolu na ich stenách,čím sa postupne zvyšuje tlak krvi,preto že prechádza cez zúžený priestor.Tento proces vrcholí prasknutím-pretrhnutím cievy.

Celostná,metabolická medicína už dávno vie,že cholesterol sa usadzuje najmä na tie miesta, kde je stena kapilárneho systému /žily,tepny/ oslabená-podvyživená,tým ju na určitý čas chráni ešte pred horším poškodením.Ak chceme mať náš transportný krvný obeh stabilný-výkonný a chceme predísť neželaným situáciam, mali by sme si uvedomiť: PRAVÚ PRÍČINU USADZOVANIA CHOLESTEROLU-NEŽIADÚCICH LÁTOK V NAŠOM TELE.

Podľa Mudr. Ratha a dvojnásobného nositeľa Nobelovej ceny Dr. Paulinga je primárnou príčinou týchto ochorení nedostatok:
- vit. C : ten posilňuje nielen celkovú imunitu organizmu, ale udržuje naše cievy, žily, tepny, bunky,kožu ... pružné, elastické.
- základné minerály – makroprvky: vápnik, horčík, draslík, sodík, síra, fosfor, železo.
- mikroprvky – stopové prvky: zinok, meď, selén, jód, germánium, kremík, chróm,...

Človek je cicavec,ktorého organizmus si nevyrába vit.C,preto je odkázaný na jeho dodávanie z VONKAJŠÍCH zdrojov,hlavne z kvalitnej stravy a vhodných doplnkov. Optimálny denný príjem vit.C sa u väčšiny ľudí pohybuje v rozmedzí 1 – 3 gramy.

Uznávaný zakladateľ medicíny Hipokrates, podľa ktorého doteraz lekári skladajú prísahu povedal: “Nech sa strava stane vašim liekom.“ Aj preto je prospešné brať jeho slová vážne, ale zároveň je nutné si uvedomiť, že väčšina súčasných potravín už nemá potrebnú výšku minerálov a vitamínov, ako napr. pred 100-200 rokmi /najmä z dôvodu nesprávneho hnojenia pôdy / demineralizácia zeme/.

WHO- Svetová zdravotnícka organizácia odporúča, ako dostatočnú dennú dávku vit.C cca 65mg, ale to je len minimálna dávka, ktorá nás ochraňuje pred smrteľnou chorobou skorbutom. Odborníci na výživu aj spolu s dr.Paulingom a mudr.Rathom vyliečily tisíce pacientov tým, že im dávali užívať mega dávky minerálov a 3-5-10 a viac gramov vit.C denne.

Bližšie informácie o vit.C si môžete pozrieť v článkoch: poškodzovanie vit.C, nedostatok minerálov, ochorenia z nedostatku vitamínov,...na stránke autora tohto článku. Metabolická medicína dosahuje výborné výsledky aj v liečení takých ťažkých ochorení, ktoré sa nedarí liečiť klasickej - školskej medicíne práve tým, že lieči prvotnú príčinu chorôb: chronický nedostatok minerálov, vitamínov, enzýmov,...

Pre ľudský organizmus sú najvhodnejšie také minerálne substancie,ktoré prešli rastlinnou fotosyntézou.Sú to hlavne extrakty z byliniek,koloidné minerály,...Produkty na tejto báze majú využiteľnosť až okolo 98%.Anorganické-kamenné a chelátové formy prípravkov sú u väčšiny populácie využiteľné od 3 do 45%,záleží to najmä od zdravotného stavu a veku človeka.Preto je najlepšie vybrať si taký doplnok výživy,ktorého obsah telo,čo najviac obohatí,lebo pri nedostatočnom vstrebávaní živýn niektorích foriem minerálov nedosiahneme želaný efekt.

Výživový experti dokázali,že: 99% ľudí v civilizovanej spoločnosti trpí nedostatkom základných minerálov,vitamínov,..to znamená,že väčšina obyvateľstva je AKÚTNE PODVYŽIVENÁ.Zo zdravotného hľadiska je to prioritná príčina najrozšírenejších civilizačných ochorení.Z tohto poznania jasne vyplýva,že:keď nášmu fyzickému telu dodáme nevyhnutné dôležité látky,tak má šancu prirodzenej regenerácie a prekonania akejkoľvek choroby.Na Slovensku lieči takýmto spôsobom už dosť doktorov, napr.

Dr.Subotič Mudr.J.Jonáš Mudr.Pitner Mudr.Jurkovič Mudr.Rusnák Mudr.Frei Mudr.Fesenko
Mudr.Nagyová Mudr.Fulová Prof.Ing.Zachar Dr.Sc Prof.Ing.Turianica Dr.Sc

Hlavným poslaním tohto článku nie je propagácia doplnkov výživy,ale hlavne poukázanie na riešenie-.možnosť zlepšenia zdravotného stavu širokého spektra obyvateľstva.Záujemcovia ktorí by sa chceli aj prakticky presvedčiť o pravdivosti týchto informácií,ale zároveň aj o dostatku-nedostatku zdraviu potrebných látok vo svojom tele,môžu absolvovať meranie na „biofotonickom skeneri“,kde im optickou metódou,bezpečnými špecifickými vlnami nízkej intenzity cez kožu na dlani zmerajú výšku hladiny antioxidantov a ochranných faktorov.

Bez dlhodobého a pravidelného konzumovania kvalitnej-plnohodnotnej stravy a aspoň základných minerálov a vitamínov, sa prakticky nemôžme vyhnúť najčastejším civilizačným chorobám : infarktu, porážke, rakovine,cukrovke,...Dôkazom toho je známa skutočnosť,že na starobu zomiera necelé 1% ľudí,prirodzenej biologickej dĺžky veku sa dožije len pár jedincov.Každý dospelý a rozumný človek je sám zodpovedný za zdravotný stav svojho srdca, mozgu, cievneho systému,klbov,kostí, ...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
VITAMÍN NAD VITAMÍNY

Ak sa v dôsledku prekyslenia, demineralizácie a nedostatku vitamínu C začne porušovať vnútorná vrstva obloženia žíl, zmobilizuje telo vlastnú stavebnú látku cholesterol, aby ich utesnila . Pritom sa, prirodzene, zužuje priemer žily, a tak je telo nútené zvýšiť krvný tlak, aby napriek tomu zabezpečilo prekrvenie tela. Zvýšený krvný tlak zasa zvýšene zaťažuje steny žíl, preto sa v nich ukladá stále viac cholesterolu. To má totiž zabrániť popraskaniu. Tým sa prierez žily zúži ešte viac - a to spôsobí ešte vyšší krvný tlak. Ten steny žíl ešte viac zaťaží......
Je to skrátka bludný kruh, špirála, ktorá sa končí srdcovým infarktom.
Zastaviť tento proces môžeme jedine tým, ak ho celkom zvrátime, čiže ak telu poskytneme nadbytok vitamínu C a iných vitamínov i minerálnych látok. Predovšetkým vďaka vitamínu C sa žilové steny stanú zasa elastickými a spevnejú, takže telo môže postupne odbúravať uložený cholesterol. Tým sa žily zasa uvoľnia. Krvný tlak klesne a srdcový infarkt či mŕtvicu je možné odvrátiť.
Aj pre diabetikov je vitamín C skutočným elixírom života, lebo pomáha nielen zabrániť komplikáciám s cievami, ale aj korigovať nesprávnu látkovú premenu, ktorá je vlastne podstatou cukrovky. Vitamín C je preto nevyhnutný pre stabilitu našich ciev, je to ten najdôležitejší prostriedok pri liečbe poranení a náš najdôležitejší antioxidant , ako aj nenahraditeľný pomocník pri regenerácii bunkovej hmoty.
Obdobie remisie onkologických pacientov by sa mohlo predĺžiť na viac ako dvojnásobok. Je to konštatovanie, ktoré vyplynulo z istého prieskumu s každodenným užívaním 10 gramov vitamínu C, rozdeleného na celý deň. Niektorí zo skúmaných pacientov boli dokonca prepustení ako úplne vyliečení.
Ak sa užíva veľa vitamínu C, liečenie rán sa môže skrátiť na polovicu a aj hladina cholesterolu výrazne klesne. Tento vitamín je veľmi dôležitý aj pre tvorbu dentínu a je dôležitým biologickým čiastkovým faktorom v takých hojivých procesoch, pri ktorých je dôležité, aby vzniknuté jazvy boli čím nenápadnejšie. Okrem toho telu dodáva dostatok vitamínu C až o 98% sa tým potláča tvorba nitrózamínov v žalúdku, látok, ktoré môžu viesť k vzniku rakoviny.
Ako ukázal istý dlhoročný výskum amerických vedcov, osoby, ktoré užívajú dostatok vitamínu C, v miere tri - až štyrikrát menšej ochorejú na artritídu kolien. Podľa jednej správy v istom lekárskom časopise z októbra 1997 zvyšuje vitamín C hustotu kostí, čo je mimoriadne dôležité najmä pre staršie ženy. Čím viac vitamínu C užívajú cukrovkári, tým nižšia je ich potreba inzulínu, o čom vypovedá aj výsledok výskumu kalifornskej Stanfordovej univerzity v Palo Alto. Americká štúdia “Nurses Health Study” (Štúdia o zdraví zdravotných sestier). Výsledok detailného vyšetrenia 120 000 zdravotných sestier, priniesla prekvapivý výsledok, že: ani u jedinej zo žien, ktoré aspoň 10 rokov užívali vitamín C nenastalo ani nepatrné zakalenie šošovky.
Vitamín C je známy aj ako lapač radikálov. Radikály sú veľmi agresívne biochemické zlúčeniny, ktoré poškodzujú proteíny, enzýmy, lipidy a genetický základ. Vitamín C nielenže výrazne redukuje voľné radikály, ale regeneruje aj zoxidovaný vitamín E, čo má pozitívny dopad na ochranu lipidových membrán.
Okrem toho existuje zaujímavá súvislosť medzi lipoproteínmi a nedostatkom vitamínu C. Lipoproteíny sa nachádzajú prakticky len v tele tých živočíchov, ktoré nie sú schopné vyprodukovať si v tele vlastný vitamín C.
Je to evidentne náhradná opravná molekula, ktorá preberá funkciu chýbajúceho vitamínu C, ostatne, s niekoľkými vedľajšími účinkami. Pri chronickom nedostatku vitamínu C sa totiž produkuje priveľa takýchto molekúl a vznikajú usadeniny, čo prispieva ku vzniku srdcového infartku a mŕtvice.

Dôkladná očista od kyselinového odpadu v tele, remineralizácia tela a každodenné dávky vitamínu C v množstve aspoň 1 gram, (rozdelené na celý deň) a cielený doplnok výživy očividne môžu do veľkej miery zabrániť srdcovému infarktu i mŕtvici a odbúravať existujúce záťaže.

PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 11:39 pm 

K předchozímu příspěvku se hodí i opačný názor Petra2 uvedený ve vlákně Minerály,vitamíny,enzymy ...z ned říj 03, 2010 9:16 pm , cituji:

Spoustu vitaminu rady B si spravne fungujici, vyvazena a tedy prirozena strevni mikroflora vytvari rozkladem potravy a i samotnym metabolismem mikroorganismu vznikaji vitaminy (symbioticke latky), jejich cinnost je prirozena a lidske telo je na jejich symbiotickou spolupraci a vymenu metabolitu geneticky pripraveno, tudiz se domnivam ze nedostatek vitaminu minimalne rady B, zrejme i dalsich zpusoben poruchami mikroflory ci metabolismu, zdravy clovek si je schopen vitaminy ziskavat a vyrabet sam, farmaceuticti producenti samozrejme tvrdi neco jineho...
Staci si neco nastudovat o tom jak se vyrabeji vitaminy, zde si muzete nastudovat v pdf:
http://www.ulozto.cz/5570364/mikroii-mi ... ologie-pdf
Muj nazor je takovy ze umelym prijmem tech vitaminu si clovek muze spis uskodit protoze nevyzpytatelne zasahuje prave jak prirozeneho metabolismu lidskeho tak do metabolismu symbiotickych mikroorganismu a muze porusit jejich rovnovahu, nebo jejich spravne spektrum. Nerikam ze ve vsech pripadech ale mam takove tuseni a osobni zkusenosti ze vliv suplementace vitaminama je mizivy.

PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 6:39 am 

muflon píše:
K předchozímu příspěvku se hodí i opačný názor Petra2 uvedený ve vlákně Minerály,vitamíny,enzymy ...z ned říj 03, 2010 9:16 pm , cituji:

Spoustu vitaminu rady B si spravne fungujici, vyvazena a tedy prirozena strevni mikroflora vytvari rozkladem potravy a i samotnym metabolismem mikroorganismu vznikaji vitaminy (symbioticke latky), jejich cinnost je prirozena a lidske telo je na jejich symbiotickou spolupraci a vymenu metabolitu geneticky pripraveno, tudiz se domnivam ze nedostatek vitaminu minimalne rady B, zrejme i dalsich zpusoben poruchami mikroflory ci metabolismu, zdravy clovek si je schopen vitaminy ziskavat a vyrabet sam, farmaceuticti producenti samozrejme tvrdi neco jineho...
Staci si neco nastudovat o tom jak se vyrabeji vitaminy, zde si muzete nastudovat v pdf:
http://www.ulozto.cz/5570364/mikroii-mi ... ologie-pdf
Muj nazor je takovy ze umelym prijmem tech vitaminu si clovek muze spis uskodit protoze nevyzpytatelne zasahuje prave jak prirozeneho metabolismu lidskeho tak do metabolismu symbiotickych mikroorganismu a muze porusit jejich rovnovahu, nebo jejich spravne spektrum. Nerikam ze ve vsech pripadech ale mam takove tuseni a osobni zkusenosti ze vliv suplementace vitaminama je mizivy.

No ale ted koukam kdyz to po sobe ctu ze mi tam obcas chybi predlozka, nekde prisudek... jak kdyby to psal retard. \":)\")

PříspěvekNapsal: čtv říj 07, 2010 2:34 pm 

Petr 2 píše:

najdete ji zde v raru:

Rad bych prispel s trochou svych novych poznatku:
stava z meho domaciho cerneho bezu se zda ze ma prospesne ucinky, i presto ze sem varil v
nerezovem hrnci, zlepsuje mi predevsim traveni a to obsahuje kolem 0,4 kg/l polosvetleho krystaloveho cukru. Zda se ze nema tendenci kvasit.

O extraktu z kastanu mohu rict ze i par kapek mojeho extraktu silne drazdi jak slinne zlazy tak nejspis i dalsi ke kterym se zazivacim traktem dostane, nedivim se ze ho davali konum aby zabraly. Moje plisen na prstech nohy se zda se po dobu uzivani a potirani odmlcela a nema sebemensi tendenci se objevit. Takze bych rekl ze uspech.

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 8:33 am 

Tak konecne po dlouhe dobe zajimavy clanek, preci jen sem linej si to prekladat z americkych serveru, a uz i nekdo v americe si vsiml toho co tady neskutecne smrdi...
http://www.celostnimedicina.cz/deset-ne ... i-peci.htm

Deset největších lží o zdravotní péči
20.10.2010

Konvenční zdravotní péče není založena ani na zdraví ani na péči. Je založena na systému medicínských mýtů, který je hájen a praktikován těmi, kteří mají prospěch z trvalého stavu nemoci. Tento systém by také mohl být označen prostě jako „lži“, a dnes se chci podělit se čtenáři o deset největších lží, které jsou propagovány systémem konvenční zdravotní péče v dnešní Americe.
Lež č. 1: Vakcíny vás činí zdravými
Vakcíny se objevily jako největší a nejzáludnější mýtus vytvořený západní medicínou. Myšlenka, že vakcíny vás chrání před infekční nemocí, je zcela falešná, protože např. letošní injekce proti chřipce vás činí náchylnějšími k chřipce v příštím roce.
Zdroj: www.naturalnews.com/028538_seasonal_flu ... cines.html

Vrcholem je, že i teoretická krátkodobá účinnost vakcín je ničím proti daleko účinnější ochraně poskytované vitamínem D a dalšími výživovými prvky podporujícími imunitní systém.
Zdroj: www.naturalnews.com/027385_Vitamin_D_sw ... ccine.html (Dvacet důvodů, proč je vitamín D lepší než injekce proti chřipce)

Lež č. 2: Léky předcházejí nemocem
Big Farma nyní soustřeďuje velký tlak na podávání léků zdravým lidem, jako by to byly výživné látky, které by nějak mohly zabránit nemoci. Například nový tlak na léky proti cholesterolu: dávejte je všem, ať mají vysoký cholesterol nebo ne!

Ale léčiva nepředcházejí nemocem a léky nejsou vitamíny. Vaše tělo nepotřebuje biologicky žádná farmaceutika. Lidé, kteří věří, že potřebují léky, jsou prostě oběťmi „uměle vzniklé dohody“ mezi chytrou reklamou Big Farma a tlakem na veřejné mínění.

Lež č. 3: Lékaři jsou odborníci na zdraví
Doktoři vůbec nestudují zdraví. Studují nemoci. Moderní lékaři se neučí vůbec nic o výživě, zdravé životosprávě či prevenci nemocí. Pokud čekáte, že váš lékař vám poradí v otázkách zdraví, je to, jako byste čekali od svého účetního, že bude řídit tryskáč. Je to prostě něco, v čem není trénován.

To neznamená, že lékaři nejsou inteligentní lidé. Většina z nich má vysoké IQ. Ale ani génius vás nemůže učit něco, o čem nic neví.

Lež č. 4: Vy při svém vlastním léčení nehrajete žádnou roli
Lékaři, farmaceutické společnosti a zdravotnické instituce chtějí, abyste se domnívali, že vaše zdraví závisí na jejich zásazích. Pokud jim uvěříte, pak skutečně nehrajete při svém uzdravování žádnou roli – vše je řízeno jejich léky, vyšetřeními, chirurgií a zásahy.

Lež č. 5: Nemoc je způsobena smůlou nebo špatnými geny
Západní medicína chce, abyste věřili v mýtus spontánní nemoci – takové, která udeří bez příčiny. To je jako bychom řekli, že nemoc je jakési voodoo, černá magie, a že pacienti nemají žádnou možnost předcházet nemoc svou výživou či životním stylem.

To je legrační: západní medicína prohlašuje, že se řídí vědeckým racionálním myšlením, a přesto celý ten průmysl stále nedokáže přiznat, že chronické onemocnění má vždy svou příčinu, a většinou je ta příčina zcela spjata s výživovými nedostatky, s vystavováním toxickým chemikáliím a s nedostatkem pohybu. Nemoc téměř nikdy není záležitostí smůly nebo špatných genů.

Lež č. 6: Vyšetření se rovná prevenci
Západní medicína nevěří v prevenci nemocí. Tento průmysl spíše věří ve vyšetření, kterému říká prevence. Ale vyšetření není prevence ani při nejdivočejší fantazii. Ve skutečnosti všechny populární vyšetřovací metody vlastně podporují nemoci.

Například mamografie vydává tolik záření, že způsobuje desítky tisíc onemocnění rakovinou každý rok www.naturalnews.com/027558_mammograms_c ... ustry.html, (Rakovinový průmysl prosazuje mamografy, které škodí ženám). Zobrazující barviva používaná při radiologických scanech mohou způsobit hrozné vedlejší účinky, a vyšetření na psychologická onemocnění je jenom skryté získávání pacientů podle schématu vydávajícího se za medicínu.

Skutečná prevence nemocí musí obsahovat prevenci prostřednictvím výživy, poučení pacienta o příčinách nemoci a celoživotní změnu stravovacích návyků. Avšak západní medicína neučí vůbec nic z tohoto. Ba dokonce ani v tyto věci nevěří.

Lež č. 7: Zdravotní pojištění zajistí vaše zdraví
To je oblíbená lež těch, kteří nedávno bojovali za zdravotní reformu sponzorovanou Big Pharmou, a prohnala se nedávnou celou Amerikou. Lež předpokládá, že pouze to, že máte zdravotní pojištění, zajistí jakousi magickou ochranu proti nemoci. Ale ve skutečnosti vás zdravotní pojištění nečiní zdravými. To můžete udělat pouze vy sami svou volbou stravy, vystavení toxickým chemikáliím, cvičením a pobytem v přírodě.

Zdravotní pojištění je ve skutečnosti sázka, že onemocníte. Jak může sázka na nemoc poskytnout jakoukoli ochranu vašemu zdraví. Nemůže. Osobně raději sázím na zdraví, než na nemoc, a způsob, jak to udělat, je investovat do potravinových doplňků, organických výrobků, superpotravin, fyzické zdatnosti a netoxických hygienických prostředků.

Lež č. 8: Nemocnice jsou místa zdraví a uzdravování
Pokud chcete zůstat zdraví nebo se uzdravit, nemocnice je to poslední místo, kde byste měli být. Jsou to nešťastná, nezdravá místa, která jsou zamořena superbakteriemi odolávajícími antibiotikům. V nemocnicích se většinou podává strava podporující nemoci a chybí tam zdraví posilující sluneční svit, a zdá se, že potenciálně smrtonosné chyby v léčebných a chirurgických postupech se stávají v amerických nemocnicích strašidelně běžnými.

Zajisté, jednotky intenzívní péče v nemocnicích hrají důležitou roli v naléhavé péči při zraněních a nehodách – a lékaři na těchto jednotkách intenzívní péče dokážou úžasné věci při záchraně životů – ale pro lidi s chronickými a degenerativními chorobami je nemocnice velmi nebezpečné místo. Pokud skutečně nepotřebujete okamžitou naléhavou péči, snažte se vyhnout nemocnicím.

Lež č. 9: Konvenční medicína je „moderní“ pokroková medicína
I když lékaři a zdravotnické instituce se snaží, aby západní medicína byla prezentována jako „pokroková“ a „moderní“, celý systém je v podstatě žalostně zastaralý a ustrnul dosud v bakteriální teorii nemocí. Západní medicína dosud ani neuznala roli výživy v prevenci nemocí – to, co je vědecky dokázáno již nejméně po několik desetiletí. Západní medicína není schopna uznat medicínu těla a mysli a vesele se domnívá, že mysl při uzdravování nehraje vůbec žádnou roli.

Právě tak západní medicína neuznává bioenergetické pole živých systémů, ani to, že transplantáty orgánů mají paměť, ani že živá strava je kvalitativně odlišná od mrtvé stravy. To myslím vážně: konvenční lékaři stále věří, že mrtvá strava je přesně totéž jako živá strava. (A doporučená výživová pyramida to nerozlišuje…)

„Moderní“ medicína není tak moderní, jak se ukazuje. Ve skutečnosti je beznadějně zastaralá a beznadějně potřebuje změnit svůj přístup ke zdraví a zdravému životnímu stylu, pokud chce přežít příštích sto let.

Lež č. 10: Je třeba větší výzkum, abychom našli „léčbu“
Tato lež je obzvláště legrační, protože západní medicína nevěří v žádné „vyléčení“ pro žádnou nemoc. Dokonce ani léčbu nehledá! Tato lež je opakována od r. 1960, kdy vědci zabývající se rakovinou prohlásili, že jsou jen krůček od vyléčení rakoviny. Dnes, o pár desetiletí později, domníváte se, že existuje nějaká závažná choroba, kterou západní medicína umí vyléčit? Není ani jedna.

Je to proto, že farmaceutické společnosti vydělávají na nemocných lidech, ne na uzdravených. Uzdravený pacient je ztracený pacient. Takže když lékové společnosti a zdravotní neziskovky prohlašují, že zkoumají, jak vyléčit nějakou chorobu, ve skutečnosti si od vás berou peníze, aby financovaly další výzkum léků, které si dají patentovat a které ve skutečnosti nic neléčí.

Na to si vzpomeňte, až vás budou žádat, abyste přispěli na nějaký výzkum „léčby“. Léčby již existují, spočívají ve výživě, rostlinných lécích a naturopatické medicíně, ale spolek Big Pharmy a konvenční medicíny nemá zájem o skutečnou léčbu – chtějí pouze propagovat svou představu o léčbě, při níž pumpují do pacientů spoustu léků, které nic neléčí.

Co je v pozadí deseti lží
Pokud jde o západní zdravotní péči, tak ta má samozřejmě více než deset lží, ale těchto 10 hlavních má možná největší význam pro to, až se budete rozhodovat pro své vlastní zdraví. Tím, že se nenecháte do nich vtáhnout, můžete sami převzít péči o své zdraví. Je lépe vyhnout se zdravotní pseudopéči tím, že zůstanete zdraví!

Zůstat zdravý není tak těžké, jak si myslíte, a nevyžaduje to žádné zdravotní pojištění a žádná vyšetření nemoci. Vyžaduje to pouze učinit informované a inteligentní rozhodnutí o tom, co jíst, co si mazat na kůži a jak získat více slunečního svitu a fyzické aktivity. Jakmile učiníte tyto zásadní věci, zjistíte, že už nejste obětí systému zdravotní péče západní medicíny, který je založen na lžích a zastaralých medicínských mýtech.

Je čas pro revoluci v medicíně. Revoluci, která konečně překročí mentální bloky systému medicínských mýtů, který zůstal vězet v roce 1940. Systém medicíny v r. 1940 byl skvělý pro rok 1940. Ale teď už není rok 1940, a teorie choroboplodných zárodků je beznadějně zastaralá, když jde o základní nemoci, které postihují dnešní populaci. Avšak ti, kteří těží z našeho nečestného, zastaralého systému zdravotní péče, dělají vše, co je v jejich moci, aby nás fixovali v minulosti, založené na zacházení s tělem, jako by se jednalo o chemické bojiště, na němž se útočí na každou nemoc patentovaným lékem.

Článek z Ameriky, opět sedící i na naše poměry. Nabádá nás, abychom zůstali zdraví. Nenechme se zblbnout úlety, kdy někteří vidí v běžné rotavirové nákaze či výskytu sezónního pylu působícího alergické příznaky tajemnou chorobu seslanou tajemnými silami „odshora“, možná i ze sopky.

Většinu svého zdraví máme ve svých rukou opravdu my sami.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 258 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]