Vševěd píše:
Myslíte očkování proti sezónní chřipce? Nemluvím teď o prasečí chřipce. Očkuju se každoročně, včera jsem vakcínu aplikoval. Funguje na mně velice dobře, stojí cca 150-200 koruna a znamená to pro mně v praxi, že se tu kterou sezónu vyhnu chřipce a i když ji dostanu, její průběh je o 90% snesitelnější. Ano, budu cítit, že mi není dobře, ale nebudu mít teploty/horečky, nebudu ze sebe dostávat tuny hlenů, nebudu muset celý týden ležet v posteli. Pro mně je to jasná volba.
P.S. vitariáni chřipku nemají?
Takze tu sa musim priklonit k tomuto nazoru. Je to presne moj pripad. Pred cca 3 tyzdnami som riesil tento problem aj ja a nakoniec som sa zaockovat dal opat . Moja rodina tentokrat odmietla, budem moct porovnat. Ano viem, ze je vela rozporuplnych nazorov na tento problem, ale moja dlhorocna skusenost je takato: Nedam sa zaockovat=tyzden mrtvoly v posteli, dam sa zaockovat, lahky priebeh, s jednodnovou zvysenou teplotou a s acylpyrinom. Viem, ze idealne pre organizmus by bolo to tyzdnove potenie, ale nemozem si ho dovolit, nakolko chovam domace zvierata a tym je moja chripka ukradnuta.
Jarda píše:
...Neočkuji se zásadně... podkopává se tím vlastní imunitní systém ...
Toto by som rad vysvetlit. Ak si dobre pamatam zo skoly, vakcina je umrtveny kmen bakterii do tela. Z toho mi vyplyva, ze sa imunitny system aktivizuje.
Aby som este objasnil, pracujem v lekarskom prostredi a vsetci opytani lekari ockovanie odmietaju, ale tiez nemaju moj priebeh chripky. Neviem, mozno maju nejaky zazracny sposob prevencie, ktory mi nechcu prezradit, ale zivotny styl to nie je, ako ich poznam, je horsi ako moj. Az na mojho obvodaka, ten tvrdi ze sa dava ockovat aj celu svoju rodinu uz dlhe roky.