Oťas píše:
Milý pane Jardo, se zájmem si pročítám zdejší podnětné příspěvky a snažím se jim přizpůsobit. Také mi táhne na padesátku, žil jsem bujarým životem a začínám to pociťovat, nejen na hmotnosti. Vaše stránky jsou velmi zajímavé a děkuji za ně Vám i ostatním přispěvatelům. Zjišťuji, že snaha žít zdravě je stálý hon za informacemi a ještě každou takovou posuzovat, zda je zdraví prospěšná. Nedávno jsem se setkal s čínskou medicínou. Jaký je prosím Váš názor na Biologický vápník Tianshi, jestli jste se sním setkal a pod.?
Na přednášce jsem se dozvěděl, jak je naše populace chudá na vápník, protože v přirozených potravinách ho ubývá a velmi špatně se vstřebává. Mělo by jít o unikátní patentovaný přípravek, jež se vstřebává do organizmu z více jak 90% a neusazuje se v cévách a na jiných nevhodných místech.
Děkuji.
(Zejména mne znepokojuje, proč tak úžasně zdravá věc obsahuje Aspartam)
Sice jste to umístil do špatného vlákna, ale zde se vlastně o bílý jed jedná, tak to tady nechám. Nenechte se zblbnout, vápníku má skoro každý člověk naopak přebytek a pouze to dokumentuje naprostou neznalost problematiky. Vápník dokážete vstřebávat pouze v přítomnosti vitamínu D3, který získáte pravidelným pobytem na slunci, nebo z tabletek a naprosto stěžejní je užívání hořčíku, kterého nemá nikdo dost a ten drží vápník v rozpustné formě, použitelné pro metabolické pochody v těle. Jinak se vám jakékoliv dodávané vápno usazuje a vlastně se zanášíte jako rychlovarná konvice, což asi pochopíte, že zrovna zdravé nebude. Z mého pohledu jde zase o nějaký tahák na peníze i když uvedený produkt přímo neznám a cenu jsem nezkoumal, ale předpokládám, že bude nesmyslná.